به گزارش خبرنگار ایرنا محمدجواد حشتمی روز چهارشنبه در دومین روز از سمینار تخصصی پیشگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی ملی و عمومی درگرگان اظهار داشت که به تملک در آوردن این اراضی و شناسنامه دار کردن آن از سوی دادستانی و با همراهی یگان های حفاظت مسکن و شهرسازی و سایر دستگاه های مرتبط امکان پذیر است.
وی مهمترین اولویت دادستان ها را رسیدگی به مسائل پیرامون زمین بیان کرد و از آنان خواست تا با استفاده ازظرفیت های قانونی شناسنامه دار کردن این اراضی که از اموال بیت المال است را در دستور کار قرار دهند.

** اجرا نشدن به موقع حکم یکی از دلایل رشد فساد
معاون دادستان کل کشور گفت که اجرا نشدن به موقع حکم صادره یکی از دلایل رشد فساد در کشور بوده در حالی که قانون، ضابطه و بخشنامه فراوان در مقابله با فساد داریم.
به گفته وی؛ اکنون حکم های قطعی صادر شده توسط دستگاه قضایی در حوزه منابع طبیعی فراوان است ولی به موقع اجرا نمی شود.
وی تاکید کرد که اجرای سریع حکم می تواند عامل بازدارنده بوده و از خسارت به بیت المال و بسیاری از فسادهای بعدی در جامعه ممانعت کند.
معاون دادستان کل کشور همچنین اظهارداشت که در بحث مقابله بافساد و زمین خواری و دیگر موضوع های این حوزه ایران در بین 171 کشور رتبه 131 را دارد که خوشایند نیست و برای ارتقای جایگاه کشور دراین حوزه باید تلاش شود.
حشمتی به اصل 49 قانون اساسی نیز اشاره کرد و افزود: اگر به این اصل به معنای واقعی و درست بپردازیم فسادی در کشور نخواهیم داشت و لازم است این مهم بیش ازگذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: گزارش دهی ضابطان به دادستان باید منظم و پررنگ شود ولی به درستی از این ظرفیت در پیشگیری و مقابله با جرم استفاده نمی شود.
حشمتی نقش دادستان به عنوان مدعی العموم را در پیگیری و پیشگیری از آسیب ها در جامعه تاثیرگذار بیان کرد و یادآور شد که اگر دادستان ها در این زمینه پای کار باشند پیگیری ها نتیجه خواهد داد و 80 – 70 درصد مفاسد در جامعه منتفی و رفع می شود.
وی همچنین نقش دادستان را در پیشگیری از زمین خواری یا تصرف زمین با اهمیت دانست و افزود: اکنون تصرف غیرقانونی زمین به اشکال مختلف اتفاق می افتد که به عنوان نمونه 3 هزار هکتار برای یک پروژه واگذار شده در حالی که برای اجرای این پروژه 100 هکتار زمین هم زیاد است.
حشمتی نقل و انتقال غیرقانونی زمین، قطعه بندی غیرمجاز زمین های کشاورزی و باغی، گردش پولی فراوان و واگذاری غیرقانونی املاک منابع ملی را از جمله معضلات در حوزه زمین در کشور برشمرد و افزود: برای برخورد قانونی با این مشکلات باید دادستان ها هوشیار باشند.
به گفته وی؛ توجه به نظر مردم، بهره گیری از ظرفیت تشکل های مردم نهاد، ایجاد هم افزایی میان دستگاه های مرتبط در مقابله با زمین خواری و تصرف غیرقانونی، فعال نگه داشتن ضابطان در گزارش دهی به موقع ازجمله ظرفیت هایی است که دادستان ها می توانند در مقابله با پدیده زمین خواری و تصرف غیرقانونی زمین از آن بهره گیرند.
وی با تاکید بر مقابله قانونی با پدیده زمین خواری نیز افزود که اگر امروزخوب عمل نکنیم در آینده استان های شمالی هم هوای پاکی برای نفس کشیدن نخواهند داشت.
به گزارش ایرنا سمیناردو روزه تخصصی پیشگیری تصرفات غیرقانونی اراضی ملی و عمومی با حضور کارشناسان هفت استان از روز سه شنبه در گرگان آغاز و امروز(چهارشنبه) به پایان می رسد.
6204/1648
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.