به گزارش ایرنا محمدرضا هنرور روز دوشنبه در نشست هم اندیشی مقابله با بیابان زایی در استان اظهار داشت: طبق آمارها 40 درصد تضمین امنیت غذایی جامعه به عوامل اجتماعی و اقتصادی برمی گردد و این بخش کمی نیست و باید برای حفظ آن در مقابله با بیابان زایی، سرمایه گذاری پررنگ تر از گذشته صورت گیرد.
وی به عوارض ایجاد کننده بیابان زایی و تاثیر آن بر سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: سوء تغذیه، بیماری های ناشی از آب و غذا، مشکلات تنفسی ناشی از گرد و غبار و مهاجرت از جمله عوامل مهم و عوارض بیابان زایی به شمار می رود که باید برای مقابله با آنها برنامه ریزی و اقدام جدی انجام شود.

*آزادشهربیشترین ناامنی غذایی را در گلستان دارد
هنرور با اشاره به اجرای سامانه امنیت غذایی در گلستان افزود: طبق نتایج به دست آمده از اجرای آن، 11 درصد ناامنی غذایی شدید در استان داریم و بدترین وضعیت در شهرستان های آزادشهر و رامیان است.
وی اضافه کرد: این طرح در گلستان انجام و در سطح ملی پذیرفته شد و از آن در 8 استان استفاده می شود.
به گفته وی، در مجموع استان گلستان در تضمین سلامت غذایی در گروه نسبتا امن غذایی قرار دارد

* 1670 میلیون مترمکعب منابع آبی قابل برنامه ریزی گلستان
مدیرعامل شرکت اب منطقه ای گلستان گفت: منابع آبی قابل برنامه ریزی در استان به خاطر تغییر اقلیم و حاد شدن خشکسالی به یک میلیارد و 670 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
علی نظری اظهارداشت: این در حالی است که در شرایط نرمال دو میلیارد و485 میلیون متر مکعب بوده و کاهش آن رهاورد خوبی برای استان ندارد.
به گفته وی ؛اکنون سرانه تولید آب در استان به ظاهر سرسبز گلستان نسبت به استان های همجوار همچون خراسان شمالی، سمنان و مازندران کم است.
وی بر اطلاع رسانی، تغییر رفتار و الگو در مدیریت مصرف آب اعم از سطحی و زیرزمینی، بازیافت آب و اجرای طرح های زیرساختی منابع آب در استان تاکید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان نیز گفت: اگر در مقابله با بیابان زایی در استان با تاخیر عمل کنیم با تهدیدهای زیادی در آتی روبرو خواهیم شد.
محمود ربیعی از بیابان زایی به عنوان زلزله خاموش نام برد و افزود: اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی یکی از راه حل های مناسب مقابله با این معضل است.
وی به جذب 50 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با بیابان زایی در استان اشاره کرد و اظهار کرد: باید از اعتبارات استانی هم کمک بگیریم تا نقشه راه مقابله با بیابان زایی به درستی دنبال شود.
ربیعی همچنین خواستار مشارکت همه دستگاه ها و بسیج امکانات در امر مقابله با بیابان زایی در استان شد.
در حاشیه این نشست، تفاهمنامه ای بین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان به منظور همکاری دو دستگاه برای جلوگیری از بیابان زایی در استان امضا شد.
حوزه منابع طبیعی استان گلستان یک میلیون و 397 هزار هکتار اراضی ملی بوده که شامل 452 هزار هکتار جنگل، 862 هزار هکتار مرتع، 26 هزار هکتار اراضی ساحلی و 62 هزار هکتار موات و بخشی اراضی بیابانی و یا در معرض بیابان است.
در استان گلستان یک میلیون و 869 هزار نفر زندگی می کنند که در 30 نقطه شهری و حدود یکهزار و 100 روستا سکونت دارند و بیشتر از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش می کنند.
6204/1648
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.