به گزارش ایرنا، در این پیوند کارشناسان و دست اندرکاران حوزه منابع طبیعی گلستان معتقدند که به خاطر تغییر اقلیم و بروز خشکسالی در استان طی سال های اخیر ضرورت دارد که پایداری سرمایه گذاری دراجرای طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری مقابله با این پدیده ها و تضمین آینده ساکنان منطقه با سرعت و حمایت بیشتری رخ دهد.
گلستان با وسعت افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع به دلیل موقعیت جغرافیایی از مناطق در معرض حوادث طبیعی مختلف همچون سیل، گرد و غبار است که برای کاهش این آسیب ها، جذب سرمایه گذاری در مدیریت حوضه های آبخیز در دستور کار منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان به خبرنگار ایرنا گفت: امسال از محل صندوق توسعه ملی برای فعالیت های آبخیزداری منابع طبیعی استان افزون بر 162 میلیارد ریال مصوب شده تا مدیریت بخشی از مسایل و مشکلات از جمله راهکارهای مقابله با خشکسالی، سیلاب و تعذیه منابع زیر زمینی پیگیری شود.
ابوطالب قزلسفلو اظهار داشت: تاکنون با جذب 55 درصد از این اعتبار، اجرای طرح های منابع طبیعی دراستان معطل تامین اعتبار از سایر منابع نمانده و تمامی شهرستان ها از مزایای آن برخوردار شده اند.
وی با بیان این که تامین اعتبار برای اجرای طرح های منابع طبیعی از محل صندوق توسعه ملی، تاکید و حساسیت رهبر معظم انقلاب را نسبت به حفظ منابع طبیعی نشان می دهد، گفت: برای سال 98 نیز از محل صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای بخش منابع طبیعی کشور از جمله در استان گلستان در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، در این پیوند 200 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای حوزه منابع طبیعی کشور مصوب شده که در اختیار استان ها برای اجرای طرح ها قرار می گیرد.
کارشناس آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز گفت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی فعالیت های خوبی در حوزه آبخیزداری استان انجام شد.
محمد عباسی افزود: جذب اعتبار از محل این صندوق در استان بیشتر برای اجرای طرح های کنترل سیلاب، تغذیه آب های زیر زمینی، مدیریت سیلاب، ممانعت از فرسایش خاک، اصلاح و احیای مراتع ضعیف بوده تا آسیب های حوادث طبیعی و نگرانی ساکنان منطقه از بیابان زایی و بروز خسارت ناشی از آن رفع شود.
وی گفت: ساخت بند گابیونی در ' فرخ سر' شاهکوه گرگان، سنگی ملاتی محمد آباد علی آباد، گابیونی ' قورچای ' رامیان، سنگی ملاتی ' زیارت ' گرگان، سنگی ملاتی شاهکوه گرگان، سنگی ملاتی سرآب پایاب شاهکوه گرگان، بندخاکی ' آق بند ' گنبدکاووس، ایجاد هلالی آبگیر در مراتع فقیر شمال استان برای جمع آوری روان آب و تقویت پوشش گیاهی از جمله طرح های اجرا شده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در استان است.
به گفته وی، تزریق اعتبار به حوزه منابع طبیعی گلستان از محل این صندوق کمک بزرگی به اجرای طرح های آبخیزداری استان و رفع نگرانی از تامین نشدن اعتبارات مورد نیاز بود.
رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در حوزه منابع طبیعی را نقطه عطفی در مدیریت مراتع استان دانست و گفت: طرح های اجرایی از محل اعتبار اختصاصی از صندوق با هزینه انجام شده طی هفت سال اخیر در استان برابری می کند.
تاج قلی فرهنگ دوست به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تولید یک میلیون نهال مرتعی برای احیای یکهزار و 700هکتار مرتع تخریب شده، اجرای عملیات کپه کاری (پاشیدن بذر مرتعی در چاله های 20 در 30 سانت)، جمع آوری نزولات آسمانی با ایجاد هلالی در 700 هکتار مراتع شمال استان، ایجاد 12 آبگیر برای تامین آب شرب دام و خرید 52 دستگاه آبشخور از جمله طرح های اجرا شده با اعتبار 18 میلیارد و 500 میلیون ریالی این بخش از محل صندوق توسعه ملی در استان است.
به گفته وی، این طرح در مراتع شمال استان و بیشتر در شهرستان های گنبدکاووس، کلاله و مراوه تپه عملیاتی شده و استقبال دامداران برای مشارکت در این زمینه خوب است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور نیز در سفر چندی قبل به گلستان با اشاره به توجه ویژه به بخش آبخیزداری کشور گفته بود: استان گلستان در بخش بیابانی و نیمه بیابانی و جنگلی از ظرفیت بالایی بهره می برد و مدیران باید به نقاط بیابانی هم توجه داشته و در راستای بهبود و تثبیت پوشش گیاهی آن برنامه ریزی و از بودجه های این بخش استفاده کنند.
خلیل آقایی در ادامه مصوب شدن بودجه از محل صندوق توسعه ملی برای حوزه منابع طبیعی را آزمایشی برای مدیران این بخش در سراسر کشور دانسته و افزوده بود: در صورتی که این بودجه قابل توجه با برنامه ریزی دقیق، تغییرات مثبتی را ایجاد نماید، می توان در سال های آینده برای بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اختصاص بودجه های خوبی را شاهد بود.
استان گلستان دارای 7 اقلبم از 13 اقلیم دنیاست که 862 هزار هکتار عرصه مرتعی در شمال و در همسایگی کشور ترکمنستان، 452 هزار هکتار عرصه جنگلی در نواحی جنوب از بندرگز تا شرق در کلاله، 120 کیلومتر ساحل دریای خزر از بندرگز تا گُمیشان، 667 هزار هکتار زمین زراعی و افزون بر 30 هزار هکتار باغ مثمر از ظرفیت های آن است.
جمعیت یک میلیون و 869 هزار نفری ساکن گلستان که افزون بر 47 درصد آن را روستائیان تشکیل می دهند بیشتر از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش می کنند.
6204/1648/3091
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.