به گزارش روز دوشنبه ایرنا از استانداری سید مناف هاشمی در دومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور نماینده گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: با احیای شورای پنبه بسیاری از مشکلات کشت این محصول در گلستان رفع خواهد شد.
وی با تاکید این که شبکه مراقبت برای پنبه پیش بینی شود، افزود: کشت پنبه اشتغالزایی و حفظ خاک را به دنبال دارد و به طور متوسط با کشت هر هکتار پنبه 3 نفر مستقیم و 7 نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.
هاشمی اضافه کرد: در استان یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب زیرزمینی داریم که با روند رو به رشد کشت شالی و استفاده بی رویه از سفره های زمینی برای آبیاری این مزارع، گلستان با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
وی در ادامه گفت: باید علاوه بر ترسیم سیمای آب استان، مطالعات جدید و کاربردی در حوزه آب و منابع طبیعی استان انجام شود تا بتوان راهکارهای لازم برای برون رفت از مشکلات را ارائه داد.
استاندار گلستان همچنین با بیان اینکه باید رافع مشکلات سرمایه گذاری و تولید باشیم تا زمینه ایجاد اشتغال و افزایش فرصت های شغلی در جامعه فراهم شود، افزود: موظف هستیم آگاهی بخشی لازم را به مردم و بخش خصوصی در زمینه قوانین ارائه دهیم تا آنان بتوانند با نگاهی آگاهانه در مسیر سرمایه گذاری و توسعه گام بردارند.
استاندار با یادآوری این که گلستان از گذشته به عنوان قطب کشاورزی، دامپروری و تا حدودی گردشگری مطرح بوده است ، گفت: باید تلاش شود تا سرمایه گذاران را به این حوزه ها هدایت و موانع موجود در امر سرمایه گذاری را برطرف کنیم.
به گزارش ایرنا کشت پنبه در زمین های کشاورزی گلستان در سال های نه چندان دور رواج داشت و این استان به عنوان سرزمین طلای سفید شناخته می شد، اما با توسعه دیگر کشت ها و دوره طولانی کشت، داشت و برداشت این محصول و مقرون به صرفه نبودن برای کشاورز، جای خود را به دیگر زراعت ها داد، اینک کشت نشایی به کمک رونق پنبه کاری در استان آمده است.
رییس اداره پنبه و دانه های روغنی سازمان جهادکشاورزی گلستان به خبرنگار ایرنا گفت: در سال زراعی جاری در استان حدود 11 هزار هکتار پنبه کشت شده است.
علی موسی خانی افزود: در گلستان 10 کارخانه پنبه پاک کنی فعال وجود دارد.
سال قبل در گلستان 19 هزار و 500 تن وش پنبه از سطح 9 هزار و 640 هکتار برداشت شد که 20 درصد از تولید این محصول را در کشور شامل می شد.
استان مرزی گلستان واقع در شمال کشور دارای 650 هزار هکتار زمین زراعی حاصلخیز است که هر ساله به زیر کشت محصولات زراعی مختلف از جمله غلات و پنبه می رود.
به گزارش ایرنا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، بررسی و شناسایی موانع تولید و قوانین دست و پاگیر بر سر راه ارتقا کیفیت و رشد تولید را برعهده دارد تا موانع قانونی را رفع نماید.
اعضای این شورا شامل استاندار، معاون اقتصادی استاندار، رییس سازمان برنامه و بودجه، مدیرکل امور اقتصاد و دارایی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس سازمان جهادکشاورزی، رییس یکی از بانک های تخصصی، رییس کل دادگستری و دادستان مرکز استان، 4 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دبیر اتاق تعاون، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، رییس انجمن های صنفی و 8 نفر از نمایندگان بخش خصوصی هستند.
1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.