بیت الله محرابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به بافت‌های فرسوده در شهرهای دهدشت و دوگنبدان و بافت ناکارآمد شهر یاسوج افزود: احداث پارک‌های اسکان اضطراری برای برپایی حداقل یک هزار چادر و زیرساخت‌های برق و گاز لازمه مدیریت بحران است.
وی به تنگی معابر و ناایمنی واحدهای بافت فرسوده شهر دوگنبدان و نبودن هیچ جای خالی در شهر یاسوج به‌ویژه در مناطق حاشیه شهر اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش ساخت‌های پارک‌های محله‌ای هم می‌تواند برای کاهش خسارت‌های حوادث گرهگشا باشد.
رئیس اداره بحران و پدافند راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری قرار داشتن شهر یاسوج بر روی گسل دنا در محل روستای سروک تا بیمارستان‌های این شهر تصریح کرد: کاهش میزان ساخت و ساز در این مناطق نیاز دیگری است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
محرابی در حال حاضر طرح مطالعاتی پهنه بندی شهر یاسوج در دست اجراست که با تکمیل آن وضعیت قرار داشتن گسل دنا در زمین‌های مسکونی در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.
وی آموزش مردم و مصالح ساختمانی استاندارد را از دیگر نیازها برای کاهش خسارت‌های احتمالی زلزله در کهگیلویه و بویراحمد دانست.
محرابی با بیان اینکه در زمان بروز زلزله به دلیل شدت نیاز به امدادرسانی باید بخشی از کار با مشارکت خانواده‌ها و همسایه انجام شود بر افزایش آگاهی‌های عمومی برای کاهش خسارت‌های زمان بحران تأکید کرد.
محرابی اظهار داشت: چندین هزار نفر از اهالی مناطق روستایی این استان در واحدهای مسکونی غیر ایمن سکونت دارند.
وی افزود: این افراد در مناطق پیچاب، زیلایی و دیگر مناطق دوردست و محروم سکونت کهگیلویه و بویراحمد ساکن هستند.
محرابی وضعیت روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به دلیل سرعت مطلوب نوسازی واحدهای مسکونی، نظارت خوب بر نحوه ساخت و ساز و وجود زمین‌های خالی برای اسکان اضطراری را مطلوب ارزیابی کرد.
بر اساس مطالعات کارشناسی سه هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در سطح این وجود دارد که بیشتر آن در سه شهر یاسوج، دوگنبدان و دهدشت است.
فرماندار کهگیلویه پیش از این گفته بود: با بررسی‌های انجام شده 50 درصد بافت شهری و 60 درصد بافت روستایی این شهرستان فرسوده است که نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارند.
بر اساس آمارها 158 هزار نفر از جمعیت شهرهای یاسوج، دوگنبدان و دهدشت در سکونتگاه‌های غیر رسمی و بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود 16 هزار و 249 کیلومتر مربع یک درصد مساحت کشور را دارد و یکی از کوچک‌ترین استان‌های کشور است.
این استان 713 هزار نفر جمعیت دارد که 54 درصد آن در شهرها و 46 درصد در روستاها زندگی می‌کنند.
خبرنگار: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: سید ولی موسوی نژاد
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.