به گزارش خبرنگار مهر، شهرام عسکری بعدازظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: شرایط آب و هوایی و مجاورت استان ما با استانهای خوزستان و بوشهر، احتمال ورود ملخ صحرایی به مزارع را دوچندان میکند.
وی با بیان اینکه این آفت خسارات فراوانی به مزارع وارد میکند، گفت: کشاورزان باید در راستای مقابله با این آفت هوشیار بوده و در صورت مشاهده گزارش دهند.
عسکری همچنین با بیان اینکه این حشره از طریق تخم ریزی گسترش پیدا میکند، افزود: ملخ ماده در هر دوره صدها تخم را در یک غلاف وارد خاک میکند و در طول زندگی خود که سه تا پنج ماه طول میکشد، بین دو تا پنج بار تخم ریزی میکند.
وی اظهار داشت: در نتیجه هر ملخ به صورت بالقوه قادر به تولید بیش از هزار حشره دیگر است که این تخم سالها در زمین میماند و هنگامی که شرایط مطلوب باشد، به شفیره تبدیل میشود.
عسکری سرعت بالا، پیمایش مسیرهای طولانی و هجوم میلیونی را دلیل خسارتهای سنگین این ملخ عنوان کرد و گفت: این حشره در مسیر خود علوفه، غلات، صیفی جات، انواع درختان و گیاهان را از بین برده و علفهای هرز و گیاهان خشکیده را نیز از بین میبرند.
وی افزود: حمله این آفت، علاوه بر خسارت مستقیم، روی دامداری تأثیرگذار بوده و میزان گوشت و شیر دامها نیز بر اثر کاهش تغذیه تقلیل پیدا مییابد.