نقشه های هواشناسی بیانگر آغاز کاهش محسوس دما طی روزهای دوشنبه ۲۱ بهمن ماه تا جمعه ۲۵ بهمن ماه در سطح کهگیلویه و بویراحمد است.
منطقه اثر این کاهش دما تمامی مناطق استان خواهد بود که این کاهش، احتمال سرما زدگی در باغ ها و مزارع را افزایش می دهد.
از روز دوشنبه تا پایان هفته با آغاز کاهش دما و گاهی وزش باد شدید نیاز است باغداران و بهره برداران بخش کشاورزی تمهیدات لازم را جهت کنترل دما بیندیشند.
ولی بهره مند روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: به کشاورزان مناطق سردسیری استان توصیه می شود از گلخانه ها، سالنهای پرورش قارچ و مرغداریها دربرابر سرما و وزش باد محافظت کنند.
وی افزود: با توجه به کاهش دما ،کشاورزان از هرگونه هرس باغ ها خودداری کنند.
کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این کشاورزان از محلول پاشی و سمپاشی به علت کاهش دما خودداری کنند.
بهره مند همچنین به کشاورزان استان در مناطق گرمسیری توصیه کرد که از گلخانه ها، سالنهای پرورش قارچ و مرغداری ها دربرابر سرما و وزش باد مراقبت کنند.
وی بیان کرد: با توجه به احتمال بارش در روزهای ابتدای هفته آینده، از محلول پاشی و سمپاشی خودداری کنند.
کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با توجه به افت دما و سرمای هوا، باغداران مرکبات اقدامات حفاظتی لازم را انجام دهند.
بهره مند گفت: محافظت از سبزیجات و صیفی جات در برابر سرمای شدید هوا و تسریع در برداشت آن ها و حفاظت از کندوهای زنبور عسل در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.
وی ابراز داشت: با توجه به برودت هوا نگهداری ماشین های کشاورزی و استفاده از ضد یخ در رادیاتور ماشین آلات در نظر گرفته شود.
میانگین میزان بارش باران در استان در سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸۲.۵ میلیمتر کاهش یافته است.
بارش سال زراعی گذشته (۹۷-۹۸) حدود ۸۹۱ میلیمتر بوده است.
دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران کهگیلویه و بویراحمد را در سال زراعی ۹۷ و ۹۸ از نظر میانگین بارندگی استانها در رتبه دوم پربارش ترین ها اعلام کرد.
کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.