سید اسدالله هاشمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سرشماری به منظور بررسی روند تغییرات جمعیت گونه ها در استان، به خصوص حاشیه رودخانه ها توسط کارشناسان این اداره کل انجام می گیرد.

وی افزود: شمارش پرندگان آبزی و کنار آبزی از ۲۰ دی تا ۲۰ بهمن امسال شمارش می شوند و  در این سرشماری ضمن پایش منابع آبی، سلامتی پرندگان نیز بررسی می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: روش شمارش این پرندگان آبزی و کنار آبزی، مشاهده مستقیم با استفاده از دوربین و تلسکوپ توسط یک کارشناس و محیط بان است.

هاشمی بیان کرد: هر ساله پرندگان بومی و مهاجر به دلیل داشتن شرایط توپوگرافی، اقلیمی و وجود زیستگاه های مناسب به سواحل رودخانه های استان مهاجرت می کنند و تا وقتی که شرایط اقلیمی مساعد باشد، در این سواحل باقی می مانند.

وی عنوان کرد: امسال پیش بینی می شود بدلیل فراوانی بارش ها این تعداد پرندگان با افزایش چشمگیر مواجه باشند.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از مردم خواست که با توجه به فراوانی نزولات آسمانی و مهاجرت بیشتر پرندگان به استان آسیبی به پرندگان و حیات وحش نرسانند.

طول رودخانه های کهگیلویه و بویراحمد در ۲ منطقه گرمسیری و سردسیری یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر است.

اختلاف دمای گرمترین و سردترین نقاط کهگیلویه و بویراحمد به ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد در فصول مختلف می رسد .

پرندگان مهاجر آسیایی از گونه‌های انواع لک‌لک، حواصیل خاکستری و سفید و مرغابی سار، چنگر، کاکانی، پرستوی دریایی، گیلانشاه و بالکان هستند.

به گفته این کارشناسان ،۷۰ درصد از گونه‌های آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد را آبزی و سایر پرندگان را کنار آبزی تشکیل می‌دهد.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونه های دارویی کشور را در خود جای داده است. 

هم اینک هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد. 

کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.