به گزارش ایرنا تعداد کل مشترکان تلفن همراه در استان 896 هزار و 912 شماره است و تعداد سایت های BTS تلفن همراه 286 مورد است که از این تعداد 198 سایت خدمات 4G به مشترکان ارائه می دهند.
میانگین استفاده از تلفن همراه در کشور 95.64 درصد و خانوارهای شهری کهگیلویه و بویراحمد با 98.53 درصد بیشترین استفاده کننده از این دستگاه در سال 1396 بودند.
امواج الکترومغناطیسی از 2 میدان الکتریکی و مغناطیسی نوسان کننده عمود برهم تشکیل و دارای ماهیت و سرعت یکسانی هستند.
این امواج تنها از لحاظ فرکانس، یا طول موج با هم تفاوت دارند و حرکت آنها نیز به صورت خط مستقیم است.
امواج الکترومغناطیسی در برخورد با مواد، جذب، منعکس، شکست و انکسار، پخش یا پراکنده می شوند.
برای دریافت امواج از شبکه های ارتباطی و ارسال آن به گوشی های تلفن همراه نیاز به نصب آنتن هایی است که آنها را BTS یا ایستگاه فرستنده گیرنده پایه می نامند.
بی تی اس حدود 30 کیلومتر برد دارد که برد مفید آن را در فضای باز و بدون هیچ گونه ساختمان یا مانعی 20 کیلومتر تخمین می زنند و در فضای شهر با وجود ساختمان های بلند و متعدد، برد مفید را بین 2 تا 5 کیلومتر در نظر می گیرند.

**نتایج تحقیقات سازمان جهانی بهداشت و کارشناسان
مطالعات انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که امواج الکترومغناطیسی که از تلفن های همراه منتشر می شوند تاثیر چندانی بر سیستم عصبی و سلامت روان ندارد.
نتایج تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که تابش این امواج هیچ گونه تغییری در سطح هورمون های جنسی بوجود نمی آورد و ناباروری، سقط جنین، تولد کودکان نارس و کم وزن به دنبال ندارد.
این امواج طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت ضرری برای سلامت انسان ایجاد نمی کنند چرا که وقتی موجی به بدن می رسد به گرما تبدیل می شود؛ اما پوست بدن انسان مانع جذب آن می شود.
البته نظرات مخالف نیز وجود دارد و کارشناسان و دانشمندان بسیاری معتقدند که این امواج برای انسال مضر است.
کارشناس بهداشت محیط عنوان می کند: بر اساس مطالعات انجام شده، امواج تلفن همراه حتی با چگالی توان کمتر از حد مجاز نیز می تواند موجب بروز علایمی مانند سردرد، احساس گرما در گوش، تضعیف حافظه و خستگی شده و ارتباط معنی داری بین مدت مکالمه/ تعداد مکالمه در روز با بروز این علایم وجود دارد.
سال 2014 مطالعه ای با عنوان « بررسی اثرات بهداشتی ناشی از زندگی در مجاورت آنتن های BTS » در شهر اصفهان صورت گرفت.
داریوش شهبازی کارشناس مسائل بهداشتی نتایج مطالعاتش را این گونه بیان می کند: در فاصله کمتر از 300 متر علایمی چون تهوع، سردرد، سرگیجه، تحریک پذیری، ناراحتی، عصبانیت، افسردگی، اختلال خواب، از دست دادن حافظه و کاهش میل جنسی نسبت به افرادی که در فاصله بیشتر از 300 متر زندگی می کردند به طور مشخصی قابل مشاهده بود.
** عوارض استفاده از تلفن همراه و راه حل های مناسب
کارشناس مسئول بهداشت پرتوهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: باید فرستنده در جایی نصب شود که خطرات آن به حداقل برسد.
علی مکارمی افزود: ایجاد دکل های مخابراتی جنب مدارس و محیط های آموزشی عمومی بدون هماهنگی متولیان بهداشت و تایید ناظر مربوطه به صلاح نیست.
وی بیان کرد: تابش بیشتر از حد مجاز اشعه ایکس در مراکز پرتو پزشکی، امواج رادیوئی و مایکروویو نشر شده از دکل های مخابراتی، کابل های برق فشار قوی و قسمت خطرساز اشعه ماوراء بنفش برای موجودات زنده و بویژه انسان خطر آفرین و در مواردی غیر قابل جبران است.
مکارمی تصریح کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده توسط دانشمندان سوئدی خطر ابتلای افراد زیر 16 سال حداقل پنج برابر سنین بالاتر است و در سن پایینتر عوارض مواجهه با امواج الکترومغناطیس موبایل به مراتب بیشتر است.
وی با اشاره به خطرناک بودن امواج موبایل برای خانم های باردار، عنوان کرد: سلول های مغز جنین و اطفال تکامل یافته نیستند و با عبور بیشتر تشعشعات از خود، باعث پاره شدن رشته های DNA و احتمال ابتلا به انواع سرطان، مشکلات قلبی، فشار خون، رشد تومورهای مغزی، سردرد، آلزایمر، پارکینسون می شوند.
مکارمی با بیان اینکه فاصله کمتر با تلفن همراه خطر بیشتری دارد، گفت: زمانی که فاصله یک دستگاه تلفن همراه با آنتن BTS افزایش می باید، امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از آن به دلیل نشر انرژی بیشتر برای برقراری ارتباط، قوی تر است.
وی افزود: هنگام مکالمه طولانی‌ بهتر است از تلفن ثابت بجای موبایل استفاده شود.
مکارمی اظهار داشت: کاهش زمان مکالمه، استفاده از کیف مخصوص، قرار ندادن موبایل در جیب پیراهن، شلوار و سمت چپ بدن و عدم استفاده همزمان از دو یا چند وسیله الکترومغناطیس یا رادیوئی از جمله راه های حفاظت در برابر تشعشعات موبایل است.

** دکل های موبایل اطراف مدارس کهگیلویه و بویراحمد جابجا می شوند
در سال های اخیر بحث دکل های مخابراتی در مدارس یا نزدیکی آنها خبرساز شده بود که نگرانی هایی را در پی داشت که سبب تصمیم گیری در این زمینه شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: استقرار دکل های مخابرات در حیاط برخی مدارس استان به یک معضل تبدیل شده و برای اولیای دانش آموزان نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.
هادی زارع پور اظهار داشت: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تشعشعات این دکل‌ها بر روی سلامت اثر گذار است.
وی با اشاره به اینکه در سال 90 در زمینه جمع آوری دکل‌های مخابرات در حیاط مدارس مکاتبات لازم انجام ولی کار عملی صورت نگرفت، افزود: مخابرات اعتقادی به مضر بودن دکل‌ها برای سلامت انسان ندارد اما برای اثبات این ادعا اقدام به کار پژوهشی نمی‌کند.
زارع پور بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان به عنوان متولی سلامت در این زمینه پژوهش‌های لازم را انجام و نتیجه را به مسئولان اطلاع دهد.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه دکل‌های مخابرات در حیاط مدارس باید جمع آوری شود،عنوان کرد: خانواده دانش آموزان حق دارند نگران سلامت فرزند خود شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: 9 دکل آنتن دهی تلفن همراه موجود در اطراف مدارس شهری این استان به دلیل داشتن امواج مغناطیسی مضر برای دانش آموزان باید تا اوایل مهرماه سال آینده با همکاری شرکت مخابرات و اداره کل آموزش و پرورش استان جابه جا شوند.
علی محمد احمدی اظهار داشت: در این جابه جایی باید تا حد امکان از دکل های جدید، پیشرفته و قوی تر که بتوانند در فاصله دورتر آنتن دهی بهتری داشته باشند استفاده شود.
وی عنوان کرد: به دلیل اهمیت چشمگیر بحث سلامت مردم نباید کمترین ملاحظه کاری یا سهل انگاری در این راستا در کهگیلویه و بویراحمد انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به مضرات آنتن و دکل‌های مخابرات با انجام تحقیقات لازم این امر در مدارس استان ساماندهی می شود.
اورنگ ایلامی با بیان به اینکه طبق نتایج برخی پژوهش‌های انجام شده وجود دکل‌های مخابراتی برای سلامت انسان بویژه زنان باردار و کودکان مضر است، عنوان کرد: این موضوع به صورت دقیق بررسی و در صورت تایید تاثیرگذاری در سلامت، جمع آوری آن‌ها به طور جدی پیگیری می‌شود.
در مجموع به نظر می رسد هنوز دانشمندان درباره خطرات دکل های مخابراتی برای سلامتی مردم اتفاق نظر ندارند اما جای نگرانی هنوز وجود دارد.
با توجه به نیاز مردم و جامعه به فناوری های ارتباطی راه گریزی از آن با فناوری های موجود وجود ندارد اما می توان راه های میانه ای را انتخاب کرد.
مسئولان کهگیلویه و بویراحمد در اولین کار، نسبت به جابجایی دکل های مدارس اقدام کرده اند که نشان می دهد مسئولان اجرایی نسبت به این مساله حساس شده اند.
9928/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.