شاپور کوهستانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پزوهشگر در یک پژوهش گروهی از سخت پوستان آبزی به نام پاروپایان (Copepoda ) در حوضچه های جزر و مدی خلیج فارس و خلیج عمان به این تازه علمی دست یافته است .
وی ادامه داد: این گروه از جانوران به عنوان اولین مصرف کننده در زنجیره غذایی دریایی هستند و نقش مهمی را در بومسازگان دریایی بازی می کنند.
به گفته کوهستانی این گروه منبع غذایی عظیمی را برای سطوح بالاتر زنجیره غذایی از جمله لارو ماهیان و میگوها فراهم می کنند و به علت توانایی تولید مثل بالا، دوره کوتاه تولیدمثلی، رشد بالای جمعیتی، داشتن انعطاف در رژیم غذایی و توانایی تحمل دامنه وسیعی از فاکتورهای محیطی از قبیل دما و شوری اهمیت زیادی در صنعت کشت و پرورش آبزیان دارند.
این پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت هم، گفت: دوره زندگی نسبتاً کوتاه گونه کشف شده پاروپایان آنها را جانوران مناسبی برای بررسی اثرات آلودگی های رسوبات بستر می کند.
نظری افزود: گونه‌های جدید به نام‌های لاتین Brianola haliensis، Canuella persica و Scottolana gomezi نام گذاری و توصیف شده اند.
وی بیان کرد: این پژوهش در قالب رساله دکتری خودم در رشته بیوسیستماتیک جانوری تحت راهنمایی دکتر امید میرشمسی (گروه زیست شناسی)، دکتر علیرضا ساری (دانشگاه تهران) و مشاوره دکتر منصور علی آبادیان (گروه زیست شناسی) و دکتر پدرو مارتینز (موزه تاریخ طبیعی سنکنبرگ آلمان) به انجام رسیده است.
نظری ادامه داد: مقاله مربوط به این کشف جانورشناختی در شماره چهار جلد 4446 (جولای 2018) ژورنال Zootaxa به چاپ رسیده است.
7450/7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.