با اهدای خون مستمر در بازههای زمانی استاندارد میتوانید علاوه بر به دست آوردن سلامتی از ابتلا به بیماری هایی چون سرطان کبد و پانکراس ایمن بمانید. همچنین اهدای خون در بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش وزن بسیار موثراست.
هر فردی که خون اهدا میکند، یک معاینه فیزیکی ساده و تست خون کوتاه قبل از دادن خون انجام میدهد. در نتیجه این امکان وجود دارد که فرد بتواند نگرانیهای سلامتی ناشناخته را به عنوان بخشی از فرآیند اهدای خون تشخیص دهد. این مسائل مربوط به سلامتی، میتوانند شامل نگرانیهای فشار خون و یا تعداد کم خون باشند.
تحقیقات نشان می دهد، اهدای خون ۶۵۰ کالری را میسوزاند. در فرد مناسب، اهدای خون بسیاری از مزایای سلامتی را با چند ریسک ارائه میدهد.
علاوه بر اینکه اهدای خون برای سلامتی مفید است، بیماران زیادی هستند که به این خون نیازمندند و گاهی همین ذخایر خوبی مشکل بزرگی از این بیماران حل می کند و چه بسا جان افراد زیادی را نجات می دهد.
اهدای خون قدرت تاثیر گذاشتن بر سه نفر را دارد که برای زنده ماندن به خون نیاز دارند. دانستن اینکه اهدا کنندگان برای زندگی دیگران تفاوت ایجاد کرده اند میتوانند استرس فرد را کاهش دهد و باعث شود که آنها احساس بهتری نسبت به خودشان داشته باشند.
خون اهدایی تنها برای مدتی میتواند دوام بیاورد و باید قبل از انقضای آن استفاده شود. در نتیجه، بانکهای خون و بیمارستانها تقریباً نیاز مداوم به خون اهدا شده دارند.
در این ایام که همه با کرونا درگیرهستند و همچنین آغاز ماه رمضان، اهدا خون به شدت کاهش یافته است و ذخایر خونی به مراتب کاهش یافته به طوریکه برای بیماران تالاسمی مشکل جدی به وجود آمده است. طبق آمار استان کرمان جمعت ۸ درصد بیماران تالاسمی کل کشور را به خود اختصاص داده است و این موضوع اهمیت اهدای خون را شفاف تر می کند.
مدیرکل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه کرمان یک شهر پر مصرف خون و فرآورده های خونی است، گفت: همانگونه که برای افراد آب مایع حیات است برای فردی که تالاسمی دارد، خون، حکم مایع حیات را دارد و زندگی را دارد و باید به طور منظم خون به آنها برسد.
روح الله میرزایی افزود: حوادث نیز یکی دیگر از مواردی است که مصرف خون را در استان کرمان بالا برده است.
این مسئول با اشاره به اینکه استان کرمان جز معدود استان هایی در زمینه پیوند سلول های بنیادی است، تاکید کرد:بیماری هایی همانند سرطان خون نیاز به پیوند سلول بنیادی دارد و این مورد نیز مصرف خون و فرآورده های خونی را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه پوشش پهناورترین استان کشور لازمه تعدد مراکز درمانی است، خاطرنشان کرد: پراکندگی و تعدد مراکز درمانی در استان باعث شده است که ما در کرمان ۵ پایگاه در شهرستان های کرمان، رفسنجان، سیرجان، جیرفت و بم داشته باشیم تا در صورت نیاز سریعا به دیگر شهرستان ها ارسال شود.
به گفته ی وی، تعداد بالای عمل های جراحی، بیماران زنان و زایمان و نوزادان این استان را به یکی از استان های پر مصرف خون و فرآورده های خونی تبدیل کرده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون با اشاره به وضعیت کرونا،اذعان کرد: با اعلام قرنطینه و پرهیز از تجمع طبیعتا اهدای خون با کاهش چشمگری مواجه شد که البته در روز های اخیر با کمک اصحاب رسانه و دستگاه ها از بروز بحران در این زمینه جلوگیری شد و باز روندی را مشاهده کردیم اما با کمبود ذخایر خونی دراستان روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه هر ساله در ماه مبارک رمضان پایگاه های انتقال خون باز هستند گفت: همشهریان عزیز می توانند از ساعت ۷:۳۰ بامداد تا ۱۳:۳۰ ظهر و از ۱۶:۰۰ تا ۲۲:۰۰ بعد از افطار به این پایگاه ها مراجعه کنند.
به گفته مدیرکل سازمان انتقال خون، برخی از مراجعه کنندگان در شب های قدر نذر خون دارند و همه ساله در این شب های عزیز پایگاه های ما باز است.
وی تاکید کرد در ماه رمضان در فصول سرد با کاهش مراجعه به پایگاه های انتقال خون مواجه هستیم، ضمن توجه به این موضوع با اهدای خون خود نجات بخش فردی دیگر باشیم.
کپی شد