مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان روز پنجشنبه در حاشیه اجرای طرح نهال‌کاری همگانی برای ایران سرسبز گفت: کاشت طاغ در عرصه های منابع طبیعی استان کرمان به عنوان اقدامی نمادین و نمایشی نیست بلکه این طرح با جدیت از اکنون تا پایان دی‌ماه اجرا می شود.
مهدی رجبی زاده اظهار داشت: ۳۷ هزار هکتار طاغزار در اطراف شهر کرمان وجود دارد که اگر این جنگل ها وجود نداشت در زمینه بروز ریزگردها دچار مشکل می شدیم.
وی تصریح کرد: در طرح ملی نهال کاری همگانی از اول آذر سال جاری به صورت سراسری به مرحله اجرا در آمده، ۱۴ میلیون نهال در کشور کاشته می شود که ۱۲۶ هزار و ۵۰۰ اصله نهال از این مقدار در ۹۱۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی شمال استان کرمان با بسیج همگانی کاشته می‌شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه طرح بسیج نهال کاری با شعار "بسیج همگانی نهال کاری برای ایران سرسبز" همزمان با سراسر کشور آغاز شده است گفت: در این مدت ۶۵۰ هکتار اراضی ملی شهرستان های زرند، ریگان، شهربابک، رفسنجان، راور، بم، کرمان، نرماشیر، فهرج، انار، بافت و ارزوئیه نهال کاری می شود.
وی تصریح کرد: ۸۶ هزار و ۸۰۰ اصله نهال از نوع بادام کوهی، بنه، تاغ، کهور، اسکمبیل، قره داغ، قیچ به مدت ۱۳ روز در عرصه‌های جنگلی، مرتعی و بیابانی شمال استان کرمان کاشته شده و از امروز همزمان با سراسر کشور با حضور اقشار مختلف مردم ۳۹ هزار و ۷۰۰ اصله نهال از گونه‌های بادام کوهی، بنه، تاغ، کهور، اسکمبیل، قره‌داغ و قیچ در ۲۶۰ هکتار اراضی ملی ۱۲ شهرستان نامبرده شده کاشته می‌شود.
وی هدف از اجرای این طرح را توسعه جنگل‌ها، تولید اکسیژن، جلوگیری از فرسایش خاک دانست و گفت: این طرح در راستای تاکید سرپرست سازمان جنگل‌های کشور به منظور ترویج فرهنگ منابع طبیعی و توسعه جنگل‌کاری اجرا شده است.
وی بیان کرد: این طرح با حضور گسترده اقشار جامعه به خصوص فعالان نهضت سبز، همیاران طبیعت، تسهیل‌گران، تشکل‌های مردم نهاد و تعاونی‌های منابع طبیعی و آبخیزداری اجرا می‌شود و این طرح با استفاده از تمام ظرفیت‌های دولتی، غیردولتی و سازمان‌های مردم نهاد و با شعار "بسیج همگانی برای ایران سرسبز" به مرحله اجرا در آمده است.

"نهضت نهالکاری همگانی برای ایرانی سرسبز" با کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال در کشور آغاز شد. 

طاغ درخت مقاومی است و از آب باران و آب های زیرزمینی استفاده می کند و این درختان از سال سوم به بعد نیاز به آبیاری ندارند و طی هفت سال گذشته هزار و ۵۰۰ هکتار ظاغزار اصلاح و پرورش شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.