به مناسبت سی امین سال تأسیس این نهاد فرهنگی به عنوان نخستین مرکز استان شناسی کشور از روز دوم تا پنجم اردیبهشت ماه جاری در دانشگاه تهران و از امروز در محل دانشگاه شهید باهنر کرمان، آیین ویژه 'گنج سی ساله' برگزار می شود.
همچنین در این آیین ضمن معرفی ویژگی های استان کرمان در قالب نمایشگاه های صنایع، تولیدات کشاورزی و فعالیت های تولیدی و نمایشگاه عکس فعالیت های سی ساله مرکز کرمانشناسی و جاذبه های گردشگری کرمان معرفی می‌شوند.
رئیس مرکز کرمانشناسی روز شنبه در همایش گنج سی ساله (به مناسبت سی امین سال تاسیس مرکز کرمانشناسی) گفت: امروز مرکز کرمانشناسی با سرافرازی در سایه بنیاد ایران شناسی خدمات ارائه می کند و کرمان را دوست داریم به خاطر اینکه بخشی از خاک همیشه سرافراز ایران است.
سیدمحمدعلی گلاب زاده افزود: 30 سال قبل دانستیم که نه تنها عوام بلکه خواص هم درک عمیقی از واقعیت های کرمان ندارند و هم دانشوران این دیار بزرگ شناخته نشدند.
وی افزود: سرافرازی های این سرزمین همواره ورد زبان روزگار است و مردمش در زمین های حسرت به دل از قطره های آب، یک چهارم باغات کشور را در این سرزمین ایجاد کردند و قنات و قنوتشان شهره آفاق است.
رئیس مرکز کرمانشناسی عنوان کرد: مردمانی که گرچه از سرهای آنها مناره ساختند، هرگز سر در مقابل ستم و بیداد فرو نیاوردند.
وی تاکید کرد: مردم کرمان اگرچه تاوان مهمان نوازی لطفعلی خان زند را با تقدیم هزاران جفت چشم به تاریخ پرداختند، هرگز سر ارادت از کوی مهمان بر نداشتند.
گلاب زاده گفت: فرزندان خلف استان کرمان در طول هشت سال دفاع مقدس نیز باشکوه ترین حماسه ها را آفریدند و خواب را در پلک دشمن شکسته و خصم را به زنجیر کشیدند.
وی افزود: مردم استان کرمان در طول هزاران سال افتخار آفریدند و در میان هزاران شی که از کُنار صندل جیرفت به دست آمد تنها یکی 2 خنجر بر جای مانده و مابقی امکانات و وسایلی برای رفاه، آرامش و آسایش انسان ها بوده است.
رئیس مرکز کرمانشناسی با اشاره به ظرفیت های هر شهرستان استان کرمان تصریح کرد: 30 سال قبل خواستیم سرزمین کرمان را معرفی کنیم اما هیچ امکاناتی در اختیار نداشتیم و این راه را با پای عشق پیمودیم.
وی افزود: 30 سال از تاسیس مرکز کرمانشناسی می گذرد و این مرکز به زودی با تحولاتی در زمینه های مختلف جوان گرایی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
**معرفی پیشینه کرمان
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و نویسنده کتاب تمدن های نخستین کرمان نیز در این همایش گفت: برخی از اشیای باستانی استان کرمان طی سال های گذشته به غارت رفت و برخی از گورهای گورستان محطوط آباد ویران شد لذا مسئولان از خواب غفلت بیدار شدند و پروفسور یوسف مجیدزاده را برای حفاری جیرفت انتخاب کردند.
محمودرضا ماهری افزود: شنیدن اخبار این تاراج بسیار ناگوار بود و با تشویق رئیس مرکز کرمانشناسی سال گذشته کتاب تمدن های نخستین کرمان را تجدید چاپ کردیم و کتابی با همکاری باستانشناسان جمع آوری و توسط مرکز کرمان شناسی منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تل ابلیس، تپه یحیی، شهداد و کنارصندل بر اساس تحقیقات باستانشناسی قدیمی ترین محوطه های باستانی استان کرمان بودند اضافه کرد: تل ابلیس به عنوان قدیمی ترین منطقه استان کرمان در هزاره پنجم قبل از میلاد بزرگترین مرکز دنیا بوده است.
این باستان شناس و مورخ کرمانی گفت: تپه یحیی قدیمی ترین مرکز شهری در استان کرمان بوده و در زمره نخستین شهرهای جهان است و تجارت خوبی با جهان از طریق مهر های سنگ صابون در جریان بود.
وی بیان کرد: شهر پیشرفته شهداد در اوایل هزاره سوم ق.م مرکز هنر و فلزکاری بی نظیر داشته است.
ماهری گفت: چهارمین محوطه کرمان از نظر تاریخی کنارصندل بوده که در این منطقه ظروف سنگی با نهایت زیبایی حکاکی شدند و مجسمه های بزرگی در آن کشف شده است.
همچنین در این آیین استادان برجسته کشوری در خصوص ارزش های فرهنگی، تاریخی و اجتماعی و نیز غنای طبیعی استان کرمان سخنرانی کردند.
از هشتم تا چهاردهم اردیبهشت ماه نیز شهرستان های استان کرمان در تالار بسطامی پارک مادر کرمان، به معرفی ویژگی های شهرستان و بزرگداشت شخصیت های فرهنگی و هنری خود خواهند پرداخت و از سردیس برخی مفاخر استان کرمان پرده برداری می شود .
نشست های تخصصی رونق تولید، برنامه ریزی و آینده پژوهی شهرستان ها نیز در همین ایام در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان برگزار خواهد شد.
7420/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.