به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم الهی تبار روز سه شنبه در جلسه کارگروه تخصصی فرهنگی سند آمایش سرزمینی استان در سرسرای اجتماعات امید استانداری کرمانشاه، با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی همچون اعتماد و مشارکت در ایجاد امنیت پایدار و سلامت روانی جامعه، افزود: در تدوین سند آمایش استان کرمانشاه توجه به سرمایه های اجتماعی در اولویت قرار می گیرد.
او با اشاره به انجام کارهای علمی و تحقیقی در زمینه های اجتماعی و جمعیتی در راستای تدوین سند آمایش سرزمینی استان، گفت: این اقدامات علمی و تحقیقی در راستای کمک به سیاستگذاری و برنامه ریزی هر چه بهتر و عادلانه تر منابع توسط مدیران ارشد بسیار مهم و ارزشمند است.
الهی تبار به ابعاد گسترده سرمایه اجتماعی در حوزه، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اشاره کرد و افزود: نظام جمهوری اسلامی در طول هشت ساله دفاع مقدس با انسجام و همبستگی سرمایه اجتماعی اش توانست در مقابل دشمنی که کل دنیا از او حمایت می کردند بدون تجهیزات بایستد و پیروز شود.
در ادامه این جلسه یکی از اساتید دانشگاه رازی کرمانشاه با ارائه گزارشی در رابطه با تراکم جمعیت و توزیع خدمات، گفت: طبق بررسی انجام شده خدمات بر پایه تراکم جمعیت توزیع شده به این معنا هر نقطه از استان جمعیت بیشتری داشته خدمات بیشتری دریافت کرده و در هر نقطه ای که جمعیت کمتری وجود دارد از خدمات کمتری برخوردار شده اند.
سیاوش قلی پور با بیان اینکه جمعیت شهر کرمانشاه مرکز استان 11 برابر دومین شهر پرجمعیت است، افزود: توزیع نامتوازن خدمات اجتماعی اقتصادی ناشی از پدیده توسعه (تجمع خدمات در مرکز)، خشکسالی، بیکاری و جنگ تحمیلی ازعوامل اصلی تراکم جمعیت در مرکز استان و خالی شدن دیگر مناطق است.
قلی پور در ادامه خواستار توزیع منابع و خدمات براساس شاخص های علمی توسعه براساس پتانسیل و ظرفیت هر منطقه شد و گفت: توزیع خدمات براساس توانایی ها و استعداد هر منطقه منجر به توزیع متوازن جمعیت و توسعه همه جانبه اجتماعی اقتصادی سیاسی می شود.
همچنین در ادامه یکی دیگر از اساتید دانشگاه رازی گزارشی از شاخص های سرمایه اجتماعی ارائه داد و افزود: سرمایه اجتماعی استان مانند دیگر استان های کشور متوسط است و در حوزه هویت ملی از سطح متوسط کشوری بالاتر قرار دارد.
جلیل کرمی با بیان اینکه اعتماد و مشارکت از مهم ترین مولفه های سرمایه اجتماعی است گفت: هرچه اعتماد بین مردم، مردم به سازمان ها و سازمان ها به هم بالاتر باشد مشارکت نیز بالا است و اگر اعتماد کم باشد مشارکت نیز کم خواهد بود.
وی خواستار توجه بیشتر مسئولان به واقعیت های سرمایه اجتماعی استان مانند بیکاری، طلاق، و سایر معضلات اجتماعی شد.
طرح آمایش توسعه استان یکی از سندهای برنامه ششم توسعه است که با تمامی استانداردهای لازم در حال تهیه و نهایی شدن است.
کار تهیه آمایش سرزمینی استان کرمانشاه از خرداد 93 توسط دانشگاه رازی کرمانشاه آغاز شده و تاکنون 9 میلیارد ریال برای تهیه آن تخصیص یافته است.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 14 شهرستان و 2 هزار و 620 روستا است که از این تعداد یک هزار و 700 روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارند.
3209/3033 خبرنگار عباداله آذرگون** انتشاردهنده: فرزاد نویدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.