به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، غلامحسین کاظمی همراه با جمعی از معاونان و کارکنان اداره کل حفاظت از محیط زیست کرمانشاه طی روزهای گذشته با حضور در دفتر ایرنا، ضمن دیدار با رئیس و خبرنگاران این مرکز، گزارشی از آخرین وضعیت محیط زیست استان و پروژه ها و برنامه های در دست اقدام را ارائه کرد.
وی در خصوص سایت پرنده نگری هشیلان ادامه داد: تاکنون برای احداث این سایت بالغ بر 15 میلیارد ریال اعتبار صرف شده و امیدواریم اعتبار مورد نیاز باقیمانده در سال جاری تامین شود تا بتوانیم آن را برای همین امسال آماده بهره برداری کنیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: سه ماه پس از دریافت اعتبار لازم، سایت پرنده نگری هشیلان آماده بهره برداری خواهد بود که امیدوارم این کار صورت گیرد چرا که این محل در زمان بهره برداری تفرجگاه بسیار خوبی برای عموم شهروندان و هموطنان به حساب می آید.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست کرمانشاه با اشاره به اینکه تالاب هشیلان به دلیل زیبایی خاصی که دارد در جذب توریسم بسیار موثر خواهد بود، گفت: این عرصه با وسعت 450 هکتار به یکی از مراکز گردشگری نمونه استان تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: وضعیت آب تالاب هشیلان نیز خوشبختانه مناسب است و اقداماتی نیز در راستای عدم بهره برداری عموم برای مصارف شخصی و همچنین کثیف و گل آلود شدن آن انجام گرفته است.
کاظمی خاطرنشان کرد: سایت پرنده نگری هشیلان تبدیل به زیستگاه انواع گونه های پرنده کشور و حتی آن هایی که از سیبری می آیند، خواهد شد و این زیبایی خاصی به سایت می بخشد.

** جزو استان های پیشرو کشور در دفع پسماند هستیم
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه و با بیان اینکه هم اکنون جزو استان های پیشرو کشور در دفع پسماند هستیم، گفت: کل استان به هشت منطقه تقسیم شده و قرار است پسماندهای هر منطقه در یک شهرستان مدیریت شود.
وی همچنین با بیان اینکه جلوی دفع پسماندهای بیمارستانی در سراب قنبر گرفته شد و افراد متخلف نیز شناسایی و از ادامه کار منع شدند، اظهار کرد: هم اکنون بیمارستان های استان مجهز به سیستم های دفع پسماند بی خطر هستند.
کاظمی گفت: هم اکنون با هماهنگی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در حال جستجو برای پیدا کردن محل مناسبی برای دفن زباله های عفونی هستیم که به زودی این محل جانمایی خواهد شد.

** اکثر صنایع بزرگ استان مجهز به سیستم پایش لحظه ای هستند
مدیرکل محیط زیست کرمانشاه ادامه داد: در خصوص صتایع بزرگ و کارخانه های استان نیز باید عنوان کرد که اکثر آن ها مجهز به سیستم پایش لحظه ای هستند و البته نظارت مستمری هم بر کار و فعالیت آن ها از لحاظ زیست محیطی انجام می شود.
وی گفت: در سال گذشته 45 واحد صنعتی آلاینده در استان شناسایی شد که با تذکرات و اخطارهای داده شده این مقدار در سال جاری به 35 واحد کاهش پیدا کرده است که البته بیشتر آن ها نیز جزو صنایع کوچک به شمار می روند.

** وجود 48 گونه پستاندار و 180 گونه پرنده در کرمانشاه
کاظمی در بخش دیگری از گزارش خود از وجود 48 گونه پستاندار، 180 گونه پرنده، 33 گونه ماهی و 35 گونه خزنده و دوزیست در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: در عین حال یک هزار و 200 گونه گیاهی نیز در استان شناسایی شده است.
وی همچنین آهو را یکی از گونه های شاخص استان کرمانشاه معرفی کرد و گفت: هم اکنون حدود یک هزار راس از این حیوان در منطقه حفاظت شده قراویز زندگی می کنند.
کاظمی شوکا نماد زیست محیطی استان را نیز یکی از گونه های کمیاب جانوری در کرمانشاه عنوان کرد و افزود: هم اکنون نزدیک به 20 راس شوکا در منطقه بوزین و مرخیل شهرستان پاوه محافظت می شود.

** 163 هزار هکتار منطقه حفاظت شده در استان کرمانشاه وجود دارد
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه، در ادامه مناطق تحت حفاظت و کنترل این اداره کل را 163 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: این مقدار معادل 6.7 درصد مساحت کل استان است.
وی با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی باید 10 درصد کل مساحت استان را مناطق حفاظت شده تشکیل دهد، افزود: در کرمانشاه پنج منطقه شکار و تیراندازی ممنوع نیز که قابلیت ارتقا سطح دارند، وجود دارد که اگر آن ها نیز اضافه شوند سطخ مناطق حفاظت شده استان به 11 درصد می رسد.

** منشاء بیش از 90 درصد ریزگردها خارجی است
کاظمی همچنین به پدیده گرد وغبار در استان اشاره کرد و گفت: منشاء بیش از 90 درصد این ریزگردها خارجی است و عمدتا نیز از کشور عراق وارد جو منطقه ما می شود.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست کرمانشاه ادامه داد: البته به تازگی کانون هایی از گرد وغبار در سومار و نفت شهر نیز در حال شکل گیری هستند که به منابع طبیعی استان برای کاشت نهال و ایجاد فضای سبز هشدار لازم داده شده است.
وی تصریح کرد: به تازگی تفاهم ‌نامه‌ای بین سازمان محیط زیست ایران و کشور عراق منعقد شده که بر اساس آن 200 هکتار در منطقه بغداد برای تثبیت خاک در نظر گرفته شده است.
کاظمی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته هوای کرمانشاه 37 روز در وضعیت غیراستاندارد بوده، ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون نیز 2 روز غیراستاندارد داشتیم که هوای شهر کرمانشاه در وضعیت هشدار بوده است.
وی تصریح کرد: این در حالیست که سال گذشته و در 75 روز اول سال چهار روز خارج از استاندارد داشته ایم ولی امسال این رقم به نصف کاهش یافته است.

** آتش سوزی در مناطق حفاظت شده به یک سوم کاهش یافته است
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه به آتش سوزی های به وقوع پیوسته در سطح اراضی حفاظت شده استان طی چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با اقدام های پیشگیرانه صورت گرفته این آتش سوزی ها به یک سوم کاهش یافته است.
به گفته کاظمی در حالی که طی سال 94 بالغ بر 120 هکتار از اراضی تحت حفاظت دچار آتش سوزی شده بود این مقدار در سال 95 به حدود 45 هکتار رسید و طی 2.5 ماه سپری شده از سال جاری نیز تنها 2 مورد آتش سوزی آن هم در سطح چهار هکتار داشته ایم.
وی در پایان از آماده باش 25 یگان حفاظت برای مقابله با حریق و آتش سوزی در سطح اراضی تحت حفاظت خبر داد.
گزارش رویدادهای خبری به همراه گزارش تصویری آن ها و اخبار متنوع دیگر، هر روز بر روی سایت ایرنا استان کرمانشاه http://www.irna.ir/kermanshah و کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام به آدرس irnakermanshah@ منتشر خواهد شد.
8066/7458 خبرنگار:مسعود اسماعیلی ** انتشاردهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.