به گزارش خبرنگار ایرنا، در استان کرمانشاه نیز در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری از میان 6 نامزد تایید صلاحیت شده، چهار تن در سطح استان اقدام به برپایی ستادهای انتخاباتی کرده و تاکنون سه نامزد نیز به استان سفر کرده و در جمع مردم سخنرانی کرده اند.
هرچه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک می شویم شور انتخاباتی نیز بیشتر می شود و خبرگزاری جمهوری اسلامی هم در جهت تحقق حضور حداکثری مردم و همچنین تبیین ویژگی های یک رئیس جمهور با سه تن از اصولگرایان عضو جمنا (جبهه مرکزی نیروهای انقلاب) در قالب میزگردی انتخاباتی گفتگو کرده است.
در این میزگرد حجت الاسلام محمدقاسم احمدی عضو جمنا و رئیس کمیته روحانیت ستاد حجت اسلام رئیسی در استان کرمانشاه، محمدمهدی خدائی عضو شورای مرکزی جمنا در استان و حجت الاسلام محمدمهدی کرمی مسئول هماهنگ کننده موسسات و تشکل های ستاد حجت الاسلام رئیسی در استان کرمانشاه نظرات خود را در ارتباط با اهمیت انتخابات، ویژگی های یک رئیس جمهور و انتظارات مردم از دولت دوازدهم تشریح کردند.
برای شرکت در این میزگرد خبری از غلام بلخی عضو شورای جمنا استان کرمانشاه نیز دعوت شده بود که حضور نیافت.
همچنین میزگردی نیز با اصلاح طلبان استان کرمانشاه برگزار شده که امروز منتشر خواهد شد.
**هدف همه احزاب تحقق حضور حداکثری در انتخابات است
رییس کمیته روحانیت ستاد حجت الاسلام رئیسی در استان کرمانشاه در ارتباط با نقش احزاب و گروه های سیاسی در تشویق مردم به حضور در انتخابات گفت: همه احزاب و گروه های سیاسی در داخل کشور هدف مشترکی با نام سربلندی، عزت و رشد و ترقی کشور دارند و همه برای رسیدن به این هدف تلاش می کنند.
حجت الاسلام محمدقاسم احمدی اظهار کرد که آنچه سرزمین ما را در برابر همه حوادث بیمه می کند، حفظ منافع ملی و تلاش برای سربلندی کشور است و این در گرو حضور مستمر مردم در صحنه محقق می شود.
او انتخابات را در ارتقای سطح اقتدار و توان کشور و بیمه کردن آن در برابر هرگونه حوادث بسیار با اهمیت دانست و گفت: حضور پرشور و حداکثری مردم در انتخابات به اقتدار کشور کمک می کند و از این رو همه احزاب و جریان های سیاسی برای تحقق این حضور تلاش کنند.
احمدی حضور مردم را اولویت اصلی در مقوله انتخابات دانست و افزود: بعد از این حضور، اولویت بعدی انتخاب فرد اصلح که احزاب و گروه های سیاسی باید شرایط یک رئیس جمهوری اصلح را برای مردم تبیین کنند.
او تاکید کرد که همه جریان ها و احزاب اتفاق نظر دارند که حضور حداکثری مردم در انتخابات به اقتدار، پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر کشور کمک می کند و از این رو در نظام ما به نقش مردم و حضور آنها در انتخاب مسئولان جایگاه ویژه ای در نظر گرفته اند.
** معیشت مردم اولویت اول رئیس جمهوری باشد
رییس کمیته روحانیت ستاد حجت الاسلام رئیسی در استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم را یکی از انتظارات مهم ملت ایران از رییس جمهوری دوازدهم دانست و گفت: مسایل اقتصادی مطالبه جدی مردم است و انتظار می رود این مطالبه در اولویت برنامه های رییس دولت بعدی قرار گیرد.
حجت الاسلام احمدی به بیکاری و رکود به عنوان مهمترین مشکلات حوزه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: رونق بخشیدن به بازار و کاهش بیکاری نیز باید در اولویت برنامه های اقتصادی رئیس جمهوری قرار گیرد.
او با اشاره به نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال از سوی رهبر معظم انقلاب نیز گفت: رهبری مسیر فعالیت کشور را که تولید و اشتغال است به خوبی برای مسئولان اجرایی کشور ترسیم کرده اند و باید تلاش شود برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها در این جهت باشد.
وی بر رونق تولید به منظور ایجاد اشتغال و رفع بیکاری و همچنین جهش اقتصادی در کشور تاکید کرد و افزود: سامان بخشیدن به وضعیت اقتصادی کشور باید در راس برنامه های رئیس جمهور بعدی قرار گیرد.
او توجه جدی به کارآفرینی را نیز بسیار مهم و تاثیرگذار در رونق بخشی به اقتصاد کشور دانست و گفت: دولت به تنهایی قادر به رفع مشکلات مربوط به اشتغال و بیکاری نیست و باید بخش خصوصی و کارآفرینان در این حوزه وارد شوند.
حجت الاسلام احمدی، عامل اصلی بسیاری از نابسامانی های اجتماعی در کشور را مسایل اقتصادی دانست و اظهار کرد که با سامان دادن به وضعت اقتصادی کشور، وضعیت اجتماعی جامعه نیز بهبود می یابد.

** قانون معیار فعالیت های فرهنگی در کشور باشد
رییس کمیته روحانیت جمعیت مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) کرمانشاه در ادامه در مورد بایسته های رویکرد فرهنگی دولت دوازدهم گفت: در حقیقت چارچوب برنامه های فرهنگی را قانون اساسی، برنامه های توسعه و چشم انداز 20 ساله تعیین کرده اند اما واضح است که قوانین ما بر مبنای شرع مقدس اسلام تعیین شده اند و رویکرد برنامه ها فرهنگی ما باید منافاتی با مبانی شرعی نداشته باشد.
به باور حجت الاسلام احمدی، رییس جمهوری در خصوص برنامه های فرهنگی فقط باید مجری قانون باشد و در این زمینه نظریه پردازی نکند.
او می گوید: اگر جایی هم خلاء قانونی داشته باشیم در قانون اساسی راهکار آن مشخص شده است به عنوان نمونه برای جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای لازم است حدود برخی از مسائل در چارچوب قانون مشخص باشد مانند نوع نگاه به موسیقی و نوع برخوردی که با برگزاری کنسرت ها باید انجام بشود.
حجت الاسلام احمدی در خصوص حجاب نیز گفت: در شرع اسلام نوع نگاه به مقوله حجاب در نقاط مختلف یکسان نیست به عنوان نمونه حجاب یک زن عشایر با حجاب یک زن شهری کاملا متفاوت است چرا که سبک زندگی آنها با هم فرق دارد و شرع نیز به قاعده 'عسر و حرج' در رعایت حجاب توجه داشته است.
او ادامه داد: ما یک دین عقلانی داریم اما براساس برهان قاطع گاهی اوقات نمی توانیم در برخی از امور تشخیص درست داشته باشیم آن وقت می گوییم فلان مساله ضد عقل است در حالی که چنین نیست بلکه عقل ما نتوانسته است آن را تشخیص بدهد.
به باور رییس دانشکده علوم قرآن کرمانشاه، قوانین دینی ما بسیار خوب هستند به گونه ای که اگر بر فرهنگ ایرانی- اسلامی خودمان پافشاری می کردیم جامعه امروز ما خیلی پیشرفته تر بود اما با توجه به نفوذ غالب فرهنگ غربی و اینکه نیم نگاهی نیز به فرهنگ آنها داریم این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در وضعیت فرهنگی جامعه شده است.
رییس کمیته روحانیت جمعیت مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) کرمانشاه در مورد آزادی رسانه ها و وضعیت نشر نیز گفت: آزادی ها باید مطابق با قوانین ما باشد که بر گرفته از دین مقدس اسلام است و نباید انتظار داشته باشیم که آزادی های ما منطبق با قوانین غربی باشد کما اینکه بسیاری از آزادی های غربی فقط ظاهر زیبایی برای کشورهای جهان سوم دارد در حالی که باطن این آزادی ها در خود این کشورها به گونه دیگری است.

**رییس جمهوری به مردم اتکا داشته باشد
عضو شورای مرکزی جمنا استان کرمانشاه و استاد دانشگاه رازی نیز در ادامه این میزگرد خبری در ارتباط با اهمیت جایگاه ریاست جمهوری در ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی نیز گفت: رییس جمهور در این ساختار دومین شخصیت بعد از رهبری است و در قانون اساسی یکسری اختیارات اجرایی بر عهده او گذاشته شده و از این رو اهمیت فراوانی در این ساختار دارد.
دکتر محمدمهدی خدایی، اهمیت این جایگاه را تا آن حد دانست که تمام کشور برای انتخاب یک رییس جمهور برای دوره ای چهار ساله بسیج می شوند.
او تاکید کرد که رییس جمهوری باید براساس قانون اساسی و در چارچوب ساختاریی که برای او ترسیم شده فعالیت کند و با احترام به اصل تفکیک قوا که در ساختار سیاسی نظام وجود دارد در کار دیگر قوا دخالت نکند و قوای دیگر هم باید بر این اصل توجه جدی داشته باشند و وارد حیطه کاری رییس جمهوری نشوند.
او اختیارات رییس جمهوری را بسیار زیاد دانست و گفت: شخص رییس جمهور و قوه مجریه می تواند خیلی از کارها را انجام دهد و باید تلاش کند در روند توسعه و پیشرفت کشور اثرگذار باشد.
استاد دانشگاه رازی کرمانشاه یکی از مهمترین ویژگی های یک رییس جمهوری را شجاعت دانست و تاکید کرد که این خصلت باید در تمام طول فعالیت کاری رییس جمهور وجود داشته باشد و از آن برای پیشرفت کشور و رفع مشکلات مردم تلاش نماید.
خدایی زاویه نداشتن با رهبری و اتکا به مردم را از دیگر خصیصه های یک رییس جمهور در نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: تنها راه حل مشکلات مردم اتکا به خود مردم است تا بتوان به موفقیت رسید.
او اتکا به ملت و نگاه به درون را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد که رییس قوه مجریه باید در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های دولت به این دو مقوله توجه جدی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید روابط بین المللی را نیز گسترش دهیم اما گفت که اولویت اول باید مردم کشورمان باشند و از ظرفیت های داخلی استفاده شود.
او یادآور شد که اگر مردم در عرصه باشند و از رییس جمهوری حمایت کنند او نیز می تواند بسیاری از مشکلات را با اتکا به پشتوانه مردمی حل کند و در قانون اساسی این اختیارات به شاخص رئیس جمهوری داده شده است.

**کاندیداها براساس واقعیات سخن بگویند
استاد دانشگاه رازی کرمانشاه و فعال سیاسی اصولگرای استان در ادامه در مورد اینکه کاندیداهای این دوره با برنامه جلو آمده اند و یا شعار سر می دهند گفت: از سخنان این کاندیداها می توان برداشت کرد که بخشی برنامه دارند و بخشی هم شعاری عمل می کنند اما بهتر است که افراد قبل از کاندیدا شدن برنامه های خود را ارائه دهند.
خدایی تاکید کرد که برنامه کاندیداها باید مستند باشد و مردم بتوانند آن را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند و بعد با استناد به این سند مردم عملکرد دولت را ارزیابی کنند.
او اگرچه تدوین برنامه را مهم می داند اما معتقد است که اجرای این برنامه ها مهمتر از خود برنامه است و رییس جمهور باید راهکار اجرای برنامه ها را نیز اعلام کند.
وی واقع بینی را مهمترین ویژگی برای کاندیداهای ریاست جمهوری دانست و گفت: زمانی که کاندیدایی واقع بین نباشد و شعارها و وعده های او مبتنی بر واقعیات جامعه نباشد، توقع مردم نیز بالا می رود و منجر به نارضایتی آنها می شود.
او صداقت در گفتار و عمل را نیز از دیگر ویژگی های یک رییس جمهور دانست و اظهار کرد: اگر یک رییس جمهور با صداقت بگوید توان انجام یک کاری را ندارد مردم بیشتر لذت می برند تا اینکه شعارهای غیرواقعی و وعده های غیرعملی بزند.
وی اظهار کرد که کاندیداهای این دوره متاسفانه برنامه ندارند و در مناظره ها بیشتر وقت را پُر می کنند در حالیکه باید صادقانه با مردم سخن بگویند و برنامه ارائه دهند.

**معیشت مردم در اولویت برنامه های اقتصادی باشد
عضو شورای مرکزی جمعیت مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) کرمانشاه در خصوص بایسته های رویکرد اقتصادی دولت دوازدهم گفت: آنچه که مسلم است موضوع معیشت مردم باید در اولویت برنامه های اقتصادی باشد.
خدایی ادامه داد: متاسفانه دولت های قبل در زمینه وضعیت تولیدی کشور عملکرد قوی نداشته اند و باید رشد تولید در اولویت برنامه های اقتصادی باشد چرا که تولید طبق یک زنجیره منجر به اشغال و سپس ازدواج می شود و در نهایت مشکل بسیاری از فسادهای اخلاقی جامعه حل می شود.
به باور این استاد دانشگاه جدای از اینکه دولت اصولگرا بر سر کار بیاید یا اصلاح طلب، باید تمام مشکلات کشور لیست شود و هر دولتی که بر سر کار می آید هماهنگ با دولت قبل در راستای حل مشکلات اقدام کند.
خدایی یکی از مشکلات بزرگ اقتصادی کشور را خود بانک ها عنوان می کند و می گوید: بانک ها امروز همه کاره جریان های اقتصادی کشور شده اند در حالی که فلسفه تاسیس آنها ایجاد تسهیلات برای رفاه مردم است.
او تصریح کرد: سیاست های مالی کشور باید توسط دولت و مجلس به گونه ای تنظیم شود که از واردات بی رویه به کشور جلوگیری کند، به خصوص موضوع مبارزه با قاچاق کالا در اولویت باشد چرا که حجم زیادی از قاچاق ما از مبادی رسمی کشور وارد می شود.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه به موضوع سرمایه گذاری خارجی و نقش آن در رونق اقتصادی اشاره کرد و گفت: تا زمانی که شرایط داخلی برای جذب سرمایه گذاران داخلی فراهم نباشد و ایرانیان در کشور خودشان سرمایه گذاری نکنند نمی توان اعتماد سرمایه گذار خارجی را جلب کرد.
او تغییر مداوم قوانین داخلی و نیز بالا بودن سود سپرده های بانکی را آسیب های جدی بیان کرد که در مسیر سرمایه گذاری قرار دارند.
خدایی ضعیف بودن فرهنگ کار را از جمله دلایل اصلی مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: فرهنگ کار در کشور، همانند ژاپن باید جدی گرفته شود.
این استاد دانشگاه مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی را از جمله راهکارهای رفع موانع تولید و رکود اقتصادی دانست، به باور خدایی فساد اقتصادی در کشور نهادینه شده است و باید با قدرت و محکم با آن مقابله کرد.
او همچنین تلاش برای راضی نگه داشتن مردم و جمع آوری رای به هر قیمتی را دیگر آفتی دانست که گریبانگر اقتصاد ما شده است، خدایی سیاست پرداخت یارانه به تمام اقشار جامعه را وسیله ای برای جمع آوری رای عنوان کرد و افزود: این کار به اقتصاد ما آسیب رسانده است در حالی که فقط قشر محروم جامعه مستحق کمک های دولتی هستند.
به باور این فعال سیاسی اگر بودجه ای که در حوزه سلامت هزینه شد را صرف حوزه های آموزش و پرورش و نیز بهداشت می کردیم بهتر می توانستیم در زمینه سلات جامعه نتیجه بگیریم.
خدایی ادامه داد: اگر رییس جمهور آینده کشور صادقانه عمل کند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل می شود، همچنین لازم است جدیت بیشتری بر اجرای اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد چرا که ژاپن و آلمان در مسیر اقتصاد مقاومتی پیشرفت کرده اند، امروز نیز رییس جمهوری جدید آمریکا بر اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در کشورش تاکید دارد.
عضو شورای مرکزی جمعیت مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) کرمانشاه تاکید کرد: در اجرای اقتصاد مقاومتی، باید تسهیلات بانکی به تولید کننده های واقعی داخلی پرداخت شود ضمن اینکه نظارت دقیقی برای تولید محصولات با کیفیت باید وجود داشته باشد.

**صداقت مهمترین ویژگی یک رییس جمهوری
مسئول هماهنگی موسسات و تشکل های ستاد حجت الاسلام رییسی در استان کرمانشاه نیز در این میزگرد خبری در مورد معیارهای یک رییس جمهوری در نظام جمهوری اسلامی نیز گفت: صداقت و راست گویی یک معیار بسیار مهم برای رییس جمهور و مسئول اول اجرایی کشور است که حتما باید از آن برخوردار باشد.
حجت الاسلام مهدی کرمی داشتن تخصص و تیم متخصص و متعهد را در کنار صداقت و راستگویی را از دیگر معیارهای یک رییس جمهور در نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: از آنجاییکه نظام ما اسلامی است ویژگی های یک مدیر اسلامی باید در رییس جمهور وجود داشته باشد.
وی نظام سیاسی ایران را نظامی اسلامی دانست و گفت: انقلاب اسلامی گفتمان جدیدی در دنیا مطرح کرده و رییس جمهوری این نظام باید این گفتمان را در سطح داخل و خارج از کشور تقویت کند.
او با بیان اینکه در دنیای امروز حکومت ها در کنار مشروعیت باید مقبولیت هم داشته باشند، گفت: انتخابات ریاست جمهوری به مقبولیت نظام کمک فراوانی می کند و از این رو انتخابات در ساختار نظام سیاسی ما از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
او یادآور شد که رییس جمهوری باید به مبانی اعتقادی دین مبین اسلام که انقلاب اسلامی ایران برگرفته از آن است باید پایبند و همچنین ملزم به اجرای قانون اساسی باشد و اگر این دو مولفه را نداشته باشد نمی تواند در نظام جمهوری اسلامی، رییس جمهور باشد.
او رعایت اصل استقلال قوا را نیز بسیار مهم دانست و گفت: از آنجایی که قوای سه گانه در نظام جمهوری اسلامی ایران مستقل هستند از این رو قوا نباید در کار هم دخالت کنند و به این تفکیک احترام بگذارند.
مسئول هماهنگی موسسات و تشکل های ستاد آقای رییسی در استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود به تاثیر انتخابات در ایجاد همبستگی ملی نیز اشاره کرد و گفت: اینکه بعد از انتخاب هر رییس جمهوری هم برای کمک او بسیج می شوند نوعی همبستگی ملی است.
حجت الاسلام کرمی معتقد است که اگرچه در دوران تبلیغات انتخابات گروه ها و جریان های سیاسی نظرهای مخالفی ابراز می کنند اما بعد از انتخابات همه برای کمک رییس جمهور منتخب تلاش می کنند و به رای مردم احترام می گذارند.
او تاکید کرد که هر رییس جمهوری که برای پیشرفت کشور تلاش کند مردم نیز آن را می پذیرند به شرطی که رییس جمهور همه مردم باشد.
او از این اینکه در برخی از دولت ها به محض پیروز شدن یک رییس جمهور، نیروهای توانمند و شایسته طیف های دیگر کار گذاشته می شوند، انتقاد کرد و افزود: چهره های علمی و سیاسی توانمند نباید در جهت خدمت به مردم قربانی نگاه های سیاسی و جناحی شده و برکنار شوند.
او گریزی به همبستگی مردم استان کرمانشاه در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: در این استان قومی و مذهبی، اقوام و مذاهب از صدها سال قبل به صورت مسالمت آمیز با هم زندگی کرده اند و اکنون این استان یکی از نمادهای همبستگی ملی در کشور است.

**رویکرد سیاسی دولت دوازدهم
دبیر کمیته روحانیت جمعیت مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) کرمانشاه در خصوص رویکرد های سیاسی و اجتماعی دولت دوازدهم نیز گفت: در بُعد سیاست خارجی به طور قطع رییس جمهوری منتخب باید بتواند تعامل سازنده ای با دنیا برقرار کند هر چند که موضوعاتی مانند آمریکا و اسراییل در سیاست خارجی شرایط خاص خودشان را دارند.
حجت الاسلام کرمی تاکید کرد: اگر آمریکا بتواند همانند روسیه در تعامل با ما تغییر موضع بدهد آن وقت است که ما نیز مشکلی با ارتباط با این کشور نخواهیم داشت.
به باور این فعال اصولگرا در کابینه دولت دوازدهم باید وزیرانی حضور داشته باشند که عاشق ایران باشند و قصد داشته باشند تا آخر عمر در کشور زندگی کنند و همین جا بیمرند نه اینکه اقامت کشور دیگری در جیب داشته باشند و به محض اتمام دوران مسئولیتشان از کشور خارج شوند.
به اعتقاد او رییس جمهوری باید در راس کار باشد و تامین منافع کشورش در اولویتش باشد.
کرمی افزود: سیاست خارجی ما وقتی با ثبات باشد کشورهای دیگر با نگاه سرمایه گذاری به سمت ما می آیند.
حجت الاسلام کرمی، ثبات، تعامل سازنده و کمک به مردم را سه محور اساسی دولت دوازدهم در زمینه سیاست خارجی بیان کرد.
او سیاست باز توام با عقلانیت را رویکرد ضروری دولت دوازدهم در زمینه سیاست داخلی عنوان کرد و ادامه داد: لازم است در دولت بعد از نخبگان جامعه حتی با وجود مشی سیاسی مخالف استفاده شود و این رویکرد امروز در کشورهای پیشرفته وجود دارد لذا اعتماد از دست رفته نخبگان باید در جامعه ترمیم شود و شاهد کنار گذاشته شدن آنها در حوزه تخصصی شان نباشیم.
به باور حجت الاسلام کرمی، باید دولت در زمینه سیاست داخلی با برنامه عمل کند چرا که تولید و اشتغال قربانی سیاست داخلی می شود که بدون برنامه باشد.
او تاکید کرد: زمانی که در سیاست داخلی خلاء قانونی وجود داشته باشد افراد تصمیم ساز جولان پیدا می کنند و بر تصمیم گیری های رییس جمهوری اثر می گذارند.
3033/8066/7457 خبرنگاران:فرزاد نویدی و جواد الماسی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.