به گزارش روز پنجشنبه ایرنا؛ روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به نقل از دکتر علی الماسی در دومین کمیته تخصصی تشکیل سازمان های مردم نهاد دانشجویی با رویکرد کاهش آسیب های اجتماعی نوشت: فلسفه تشکیل معاونت اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی، ایجاد نگرش اجتماعی در بحث مدیریت سلامت است.
او هدف از تشکیل این نشست را نیز، اتخاذ رویکرد اجتماعی مناسب در حیطه های مختلف سلامت، با بهره گیری از نظرات افراد خبره و صاحب نظر در حیطه آسیب های اجتماعی به ویژه اعضای هیات علمی گروه های روان شناسی و روان پزشکی به مثابه نخبگان فکری درد آشنای این حوزه ذکر کرد.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه همچنین بر ضرورت وضعیت سنجی در ابتدای بررسی ها، ساختن بستر اولیه راه کارها و سپس تدوین برنامه مداخله ای جهت حل تدریجی مشکلات تاکید کرد و تعامل هر چه بیشتر با ذی نفعان سلامت و افزایش مشارکت های بین بخشی را، چاره ساز مشکلات امروز دانست.
دکتر الماسی ارتباط با مردم و کمک گرفتن از خود آن ها را در رفع مشکلات حوزه سلامت کارساز دانست و اظهار کرد: توانمندسازی جامعه در سطوح مختلف پیشگیری و ایجاد ارتباط و هماهنگی و ارتباط مناسب ما بین تمام پتانسیل های موجود در سازمان ها و نهادهای ذیربط و ایجاد تعامل و افزایش مشارکت های بین بخشی تنها راه برون رفت از بحران ها و آسیب ها است.
دکتر بهنام خالدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در ادامه این جلسه بر انجام فعالیت های پیشگیرانه و پژوهشی با مشارکت معاونت های اجتماعی و بهداشتی دانشگاه و سمن های مختلف تاکید کرد و آغاز هرگونه مداخله موفقیت آمیز در آسیب های اجتماعی را، منوط بر انجام پژوهش های بنیادی ابتدایی به منظور فهم بهتر پدیده مورد بررسی دانست.
عضو دیگر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیز بر پیچیدگی بحث آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: آسیب های اجتماعی در حقیقت اموری بسیار پیچیده هستند و تحت تاثیر عوامل مختلفی حاد و یا کم رنگ می شوند و امروزه یکی از مسایل تاثیر گذار بر انواع آسیب های اجتماعی مساله حاشیه نشینی است، که در سطح استان کرمانشاه نیز در حال افزایش است.
دکتر حبیب الله خزایی همچنین افزود: انواع آسیب های اجتماعی به صورت زنجیره ای بر هم تاثیر گذار هستند و نمی توان یک آسیب را به صورت ایزوله و منفرد بررسی کرد.
او در ادامه برنامه ریزی در جهت کاهش و یا از میان بردن آسیب های اجتماعی را نیازمند سیاست های کلان کشوری دانست و تدوین برنامه های آموزشی منسجم جهت آموزش عامه ی مردم و توانمند سازی آنها از طریق ایجاد نگرشی سلامت محور بویژه با تاکید بر انواع مهارت های زندگی را ضروری برشمرد.
دکتر خیرالله صادقی، عضو دیگر هیات علمی دانشگاه نیز در ادامه بر ارایه آموزش های بیشتر درپیش گیری سطح اول تاکید نمود و آموزش تاب آوری در زمینه استرس را نقطه مناسبی برای پیش گیری از انواع آسیب های اجتماعی معرفی کرد.
دکتر محسن گل محمدیان عضو هیات علمی دانشگاه رازی نیز با بیان این نکته که بسیاری از آسیب های اجتماعی در حقیقت ریشه در فروپاشی نهاد خانواده دارند، انتخاب همسر را سنگ بنای تشکیل نهاد خانواده دانست و با تاکید بر این نکته بر ضرورت ارایه آموزش ها در سطوح سه گانه ی مرحله پیش از ازدواج، مرحله حین ازدواج و مرحله بعد از ازدواج تاکید کرد.
3033انتشاردهنده:فرزاد نویدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.