«هوشنگ بازوند» روز شنبه در شورای پدافند غیرعامل استان که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، تاکید کرد: مردم در رابطه با ویروس کرونا از مسوولان انتظار بیان واقعیت را دارند، از این رو در این زمینه باید کاملا با مردم صادق باشیم.
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا در استان مشاهده نشده است، گفت: تاکنون پنج نفر مشکوک به ابتلا به این بیماری در استان بستری شده اند، نمونه های آنها برای تشخیص و نظر قطعی به تهران فرستاده شده است.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه اقدامات پیشگیرانه باید به صورت جدی پیگیری شود، گفت: مسوولیت مستقیم مقابله با بیماری کرونا با دانشگاه علوم پزشکی است و تمام دستگاه ها باید با تمام توان با این ارگان همکاری کنند.
بازوند تصریح کرد: تمام دستگاه های اجرایی به منظور کنترل بیماری کرونا تجهیزات موردنیاز را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهند؛ هرگونه کوتاهی در این زمینه به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه باید از شایعه پراکنی در زمینه شیوع ویروس کرونا جلوگیری کرد، گفت: مسوولیت اطلاع رسانی در زمینه این بیماری را دانشگاه علوم پزشکی بر عهده دارد و تمام اخبار و اطلاعات باید از این طریق منتشر شوند.
بازوند با تاکید بر لزوم آموزش مردم برای پیشگیری از شیوع کرونا گفت: بحث آموزش های همگانی توسط تمام دستگاه های اجرایی استان به صورت جدی پیگیری شود و با نصب بنر و پوستر در سطح شهر اطلاعات لازم در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی بر لزوم ضدعفونی اماکن عمومی تاکید کرد و گفت: اتوبوس های بین شهری توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و اتوبوس های درون شهری نیز هر ۲۴ ساعت توسط شهرداری ها ضد عفونی شوند.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست بر لزوم استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد تاکید کرد و گفت: باید با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد مردم را در تصمیم گیری های خود مشارکت دهیم.
«محمدابراهیم الهی تبار» همچنین بر ضرورت تشکیل کمیته اطلاع رسانی در رابطه با ویروس کرونا در کرمانشاه تاکید کرد و اظهارداشت: باید با استفاده از کمیته اطلاع رسانی از شیوع شایعات در این زمینه جلوگیری و برای آموزش عمومی اقدام کرد.
وی همچنین از ادارات و دستگاه های دولتی خواست که به منظور برگزاری تجمعات و همایش ها با دانشگاه علوم پزشکی مشورت کنند و در صورت ضرورت برپایی تجمعات لغو شود.
ویروس کرونا از دی ماه گذشته تا کنون بیش از ۲ هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. چهار نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند. ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است.
براساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون از ۲۸۵ فرد مشکوک تست گرفته شده و فقط نتیجه ۱۸ بیمار مثبت بوده است.
همچنین «علیرضا وهاب زاده» مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (جمعه) در توئیتی تصریح کرد: ویروس کرونا تاکنون ۱۸ مورد قطعی مبتلا در ایران داشته که چهار نفر آنها جان خود را از دست دادهاند.
این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسهاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود؛ این ویروس در معمولیترین حالت باعث سرماخوردگی میشود و نشانههای ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کرونا مثل سایر ویروسهای تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماریهای خود ایمن میتواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.
از همین بیماریهای تنفسی در جامعه ما وجود دارد و آنفلوآنزا مثال واضح آن است؛ ویروسهایی مثل RSV یا بیماریهای باکتریایی که همچون کرونا قابلیت انتقال از طریق هوا را دارد، مدتهاست که در ایران کنترل میشود؛ بنابراین نباید با ترس و وحشت نسبت به کرونا نگاه شود.