محمدابراهیم شکیبا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به تشریح اقدام های بازرسان بهداشت محیط اشاره کرد و افزود: تاکنون سه هزار و ۲۹ مورد بازدید از موکب ها و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی استان انجام شده و هزار و ۳۵۸ کیلوگرم موادغذایی غیرمجاز توقیف، جمع آوری و معدوم شده است.
او تعداد کنترل و بازرسی منابع آب آشامیدنی را ۳۳۰ مورد، مقدار سالم سازی آب شرب (کلرزنی) را ۱۰ متر مکعب، تعداد کلرسنجی انجام شده آب آشامیدنی را یک هزار و ۱۴۰ مورد، تعداد کدورت سنجی انجام شده را ۲۵۰ مورد، تعداد نمونهبرداری میکروبی آب آشامیدنی را ۲۱۰ مورد و تعداد نظارت بر مخازن سیار و ثابت آبرسانی مستقر در موکبها و ایستگاههای صلواتی را ۹۸۵ مورد ذکر کرد.
به گفته او، یک هزار و ۶۲ مورد سنجش پورتابل تجهیزات بازرس شامل دما، روغن، شوری، آلودگی سطوح و انگشتان دست خادمین نیز انجام شده است.
شکیبا، همچنین میزان سطح سم پاشی و گندزدایی اماکن عمومی و سرویس های بهداشتی را ۱۷ هزار و ۷۵۰متر مربع اعلام کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین اضافه کرد: از آغاز این برنامه ۹۹ جلسه هماهنگی درون بخشی و بین بخشی و ۱۹۹ جلسه آموزشی با مسئولین و نیروهای خدماتی موکب ها، ایستگاههای صلواتی، متصدیان و کارگران مراکز و اماکن بینراهی برگزار شده است.
او اظهار داشت: در این جلسات هزار و ۷۶ نفر از خادمین و مسئولین موکب ها، متصدیان و کارگران مراکز و اماکن تهیه و توزیع موادغذایی آموزش داده شدهاند و ۲۰۷ کارت بهداشت برای خادمین در موکب ها و ایستگاه های صلواتی صادر شده است.
تاکنون بیش از ۱۵۵ هزار زائر از طریق مرز خسروی عازم کربلای معلی شده و نزدیک به ۵۵ هزار زائر ایرانی که برای حضور در مراسم اربعین حسینی (ع) به کربلا سفر کرده بودند از طریق این مرز وارد کشور شدهاند.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.