به گزارش خبرنگار ایرنا؛ شهرستان سنقر و کلیایی با بیش از ۸۱ هزار نفر جمعیت در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه واقع شده و ۱۲۰ هکتار زمین کشاورزی دارد.

آب و هوای سرد و معتدل، دشت‌های حاصلخیز و مردمان سخت‌کوش، این منطقه را به یکی از قطب‌های کشاورزی به خصوص در زمینه دانه‌های روغنی تبدیل کرده است. 

فرش دستباف و تخمه آفتابگردان جزو برندهای معروف این شهرستان شرقی استان کرمانشاه است اما تولید این محصولات اکنون دچار مشکلاتی شده‌اند که ورود جدی مسئولان برای برون رفت از این مشکلات را می‌طلبد.

جلو واردات تخمه آفتابگردان باید گرفته شود

فرماندار سنقر و کلیایی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، از واردات تخمه آفتابگردان به کشور انتقاد کرد و گفت: واردات تخمه آفتابگردان منجر به متحمل شدن خسارت مالی به کشاورزان این شهرستان شده است.

محمدناصر معصومی‌زاده افزود: به دلیل ممانعت از صادرات تخمه آفتابگردان آجیلی به کشورهای همجوار و واردات این محصول از کشورهای صنعتی به بازار ایران، قیمت خرید این محصول به شدت کاهش یافته به طوریکه اغلب کشاورزان خسارت مالی بسیاری را متحمل شده اند.

وی اظهار داشت: این در حالی است که تخمه آفتابگردان شهرستان سنقر و کلیایی به عنوان برند کالای این منطقه در کل کشور محسوب می‌شود.

وی در ارتباط با سطح زیرکشت آفتابگردان در این شهرستان نیز گفت: در سال زراعی ۹۸ - ۹۷ سه هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آبی و مرغوب این شهرستان برای کشت آفتابگردان اختصاص یافته است.

معصومی زاده از انجام مکاتبات و پیگیری‌های لازم از طریق استان به منظور اتخاذ تمهیدات لازم و ابلاغ وحدت رویه خرید محصولات کشاورزی با قیمت معین از کشاورزان و فروش در بازارهای داخلی و خارجی در جهت رفع نارضایتی عمومی و کشاورزان خبر داد.

فرماندار سنقر و کلیایی در تیرماه امسال و در نشست خبری با خبرنگاران استان کرمانشاه در فرمانداری از فرش دستباف و دانه‌های روغنی آفتابگردان به عنوان ۲ برند معروف این شهرستان نام برد و خواستار حمایت جدی همه بخش ها از این برندها شده بود.

معصومی زاده در این نشست خبری همچنین به برنامه‌های دولت برای توسعه آفتابگردان نیز اشاره کرده بود و اعلام کرده بود که ایجاد صنایع تبدیلی در این بخش در دستور کار قرار گرفته و یک سرمایه گذار نیز برای راه‌اندازی واحد صنایع تبدیلی آفتابگردان در شهرستان اعلام آمادگی کرده است.

به گفته او، در این واحد روغن گیری انجام می‌شود و همچنین از پوشال آفتابگردان هم استفاده می‌کند.

پیش بینی تولید ۶۲۰۰ تن تخمه

مدیر جهاد کشاورزی سنقر و کلیایی نیز روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به سطح زیرکشت و میزان تولید این محصول در شهرستان اشاره کرد و گفت: سه هزار و ۱۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری به کشت آفتابگردان اختصاص داده شده و پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار ۲ تن برداشت شود.

فرشاد کلوند، افزود: پیش‌بینی ما این است که امسال ۶ هزار و ۲۰۰ تن تخمه از مزارع آفتابگردان این شهرستان تولید شود.

به گفته او، در هر هکتار مزرعه آفتابگردان برای یک تا ۲ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

واردات آجیل کشاورزان را دچار مشکل کرده است

مدیر جهاد کشاورزی سنقر و کلیایی در ادامه این گفت و گو با بیان اینکه ایران به لحاظ تولید آجیل به خودکفایی رسیده و تولیدات داخلی نیازهای کشور را تامین می‌کند، گفت: ما به اندازه‌ای در کشور تولید داریم که می توانیم علاوه بر تامین نیازهای داخلی، صادرات هم داشته باشیم.

کلوند، خواستار جلوگیری از واردات آجیل به کشور به خصوص از چین شد و افزود: آجیل هم به اندازه کافی تولید می‌شود و هم کیفیت بالایی دارد و از این رو واردات آن هیچ توجیهی ندارد.

وی به قیمت آجیل نیز اشاره کرد و گفت: کشاورزان خود را برای فروش هر کیلو آجیل به قیمت ۲۵ هزار تومان آماده کرده بودند اما این قیمت اکنون به زیر ۲۰ هزار تومان رسیده و این قیمت به ضرر کشاورزان تمام می‌شود.

او تصریح کرد که کشاورزان ما هر محصولی تولید می‌کنند قیمت آن افت می‌کند و این موضوع منجر به ورشکست شدن کشاورزان و بی‌انگیزگی آنان می‌شود.

از مجموع ۱۲۰ هکتار زمین کشاورزی این شهرستان ۱۸ هزار هکتار آن آبی است و سالانه ۱۰۵ هزار تن گندم به عنوان محصول شاخص در این شهرستان تولید می‌شود.

۳۰۳۳/۸۰۶۶

گزارش از فرزاد نویدی

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.