معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به ادامه خام فروشی قیرطبیعی استان گفت: متاسفانه با محدودیت دانش فنی و تکنولوژی در این زمینه مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار سرویس «اقتصادی» ایسنا منطقه کرمانشاه، هدایت حاتمی در جلسه امروز (18 تیر) شورای معادن استان با اشاره به پتانسیل های بالای استان در حوزه معادن، گفت: علی رغم این شرایط هم در بحث مطالعات و هم در بحث سرمایه گذاری معادن بسیار عقب هستیم و عملا از ظرفیت معادن استان آنطور که باید بهره نبرده ایم.

وی با اشاره به ورود "ایمیدرو" به پروژه مطالعات پهنه معدنی سنقر، گفت: زمانی که سازمان توسعه گری مانند ایمیدرو به پروژه ای ورود می کند، حرکت در آن پروژه برای بخش خصوصی تسهیل می شود، چرا که ورود بخش خصوصی به عرصه های ناشناخته با تردید است و وقتی ایمیدرو پیشقراول شود حضور بخش خصوصی نیز تسهیل خواهد شد.

حاتمی با اشاره به معادن غنی قیرطبیعی در گیلانغرب، گفت: 10 سال است که مدام از خام فروشی محصولات این معادن انتقاد می کنیم، اما عملا حرکت جدی در این زمینه صورت نگرفته و خام فروشی ها همچنان ادامه دارد.

وی افزود: کِشتی کِشتی از این محصولات صادر می شود بدون اینکه فرآوری روی آن شده و ارزش افزوده ای داشته باشد و نتوانسته ایم از این محصول با ارزش استفاده کنیم.

حاتمی با اشاره به تلاش های بسیار در جهت پیشگیری از خام فروشی این محصول، گفت: ضعف کار محدودیت هایی است که در حوزه دانش و تکنولوژی و سرمایه گذاری دراین حوزه داریم.

معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: در همین راستا از ایمیدرو می خواهیم در این زمینه نیز با استان همکاری داشته باشد و با این خدمت، بسیاری محصولات وارداتی را می توان بومی کرد.

هرچه سرمایه گذار در حوزه "معدن" بیاید باز جا داریم

احمد صفری نماینده کرمانشاه در مجلس نیز در این نشست به اشاره به وجود 75 درصد منابع قیر طبیعی کشور در شهرستان گیلانغرب، گفت: وجود این ظرفیت در حالی است که آمار بیکاری در این شهرستان بیداد می کند و بهره برداری از این ظرفیت می تواند علاوه بر رفع مشکل بیکاری شهرستان و حتی استان، تامین کننده  بیش از 80 درصد نیازهای کشور در  این حوزه باشد.

این نماینده مجلس به فروش تُنی این محصول باارزش اشاره کرد و افزود: این درحالی است که بعد از فرآوری قیرطبیعی در خارج از کشور فرآروده های این محصول به صورت گرمی به کشور فروخته می شود!

صفری تصریح کرد: زیرساخت ها و اراده بهره برداری و فرآوری این محصول در استان وجود دارد و امیدواریم سازمانی مانند ایمیدرو به یاری استان بیاید.

وی با اشاره به ورود ایمیدرو به فاز مطالعاتی پهنه معدنی سنقر ابراز امیدواری کرد: این سازمان در حوزه سرمایه گذاری در این پهنه نیز ورود کند.

صفری با اشاره به ظرفیت غنی استان در بحث معادن گفت: کرمانشاه تا هر قدر که بخواهید برای سرمایه گذاری در این حوزه جا دارد و از ایمیدرو می خواهیم توجه ویژه ای به این استان داشته باشد.


 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.