حجت الاسلام هادی عسکری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تعداد اعضای خانواده های شاهد استان را 20 هزار و 863 نفر شامل سه هزار و 765 والدین شهدا، سه هزار و 316 همسر شهدا و 12 هزار و 780 فرزند شهید اعلام کرد که زیرپوشش بنیاد شهید قرار دارند.
او اضافه کرد: 77 هزار و 745 نفر نیز تعداد اعضای خانواده جانبازان و آزاده های استان هستند که بنیاد شهید طبق خدمات تعریف شده به آنها خدمات می دهد.

**خدمات تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان شاهد و ایثارگر
حجت الاسلام عسکری با اشاره به فرمان حضرت امام راحل (ره) در سال 65 مبنی بر رسیدگی هرچه بهتر و بیشتر به تحصیل فرزندان شهدا بیان داشت: بنیاد شهید کرمانشاه فقط از سال 80 به بعد 100 هزار مورد پوشش تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان شاهد و ایثارگر در مدارس و دانشگاه ها در قالب طرح شاهد و همایش شاهد ارائه کرده است.
وی تعداد مدارس شاهد را 39 مدرسه در مقاطع مختلف تحصیلی در همه شهرستان های استان اعلام کرد و افزود: بنیاد شهید هر سال برای تقویت بنیه علمی و تحصیلی دانش آموزان شاهد و ایثارگر طرح های مختلف مسابقه ای، آموزشی، ورزشی و اردویی به ویژه برای آمادگی در آزمون کنکور کلاس مشاوره تقویتی برگزار می کند.

**رایگان شدن شهریه دانشگاه آزاد و علمی کاربردی برای دانشجویان شاهد و جانباز بالای 70 درصد
عسکری در ادامه گفت: از سال 90 طی تفاهمنامه بنیاد شهید با دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علمی کاربردی هزینه شهریه برای دانشجویان شاهد و فرزندان جانباز بالای 70 درصد رایگان و بنیاد شهید هزینه آن ها را پرداخت می کند.
او در ادامه اظهار داشت: هم اکنون چهار هزار و 831 نفر از فرزندان شاهد و ایثارگر در دانشگاه های استان از پوشش تحصیلی بنیاد شهید برخوردارند که هزار و 932 نفر از آنان در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
به گفته عسکری، هم اکنون 91 نفر از اساتید دانشگاه های استان کرمانشاه از جامعه شاهد و ایثارگر استان هستند.
او همچنین به راه اندازی مرکز علمی کاربردی بنیاد شهید استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این مرکز علمی با هفت رشته تحصیلی تاکنون 865 نفر در رشته های مددکاری اجتماعی، تربیت بدنی و مربیگری، مدیریت امور دفتری، مدیریت امور اداری و روابط عمومی دانش آموخته داشته است.
وی آمار نخبگان و پژوهشگران شاهد و ایثار گر استان کرمانشاه را 271 نفر ذکر کرد.

** تشکیل 9 هزار و 800 پرونده فرهنگی
مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل پرونده فرهنگی 9 هزار و 800 شهید استان شامل زندگینامه، وصیت نامه، خاطرات همرزمان، رمان، دست خط و دست نوشته شهدا اشاره کرد و گفت: در راستای دسترسی پژوهشگران و محققان برای رمان نویسی و حفظ ارزش های دفاع مقدس بنیاد شهید اقدام به مستند سازی و ثبت سند زندگینامه شهدای استان کرده است.
عسکری همچنین پخش 30 هزار برنامه از معرفی شهدا، 20 مستند و 2 فلیم کوتاه از صدا و سیما، برگزاری 400 نمایشگاه عکس برگزاری جشنواره تاریخ شفاهی شهدا ( شامل مصاحبه با والدین شهدا) احداث کتابخانه پنج هزار جلدی ایثار و شهادت، راه اندازی سایت نوین شاهد برای اطلاع رسانی به عموم که شامل کلیپ، مستند و پوستر و تصاویر شهدا، زندگینامه و یادواره از دیگر اقدام های فرهنگی بنیاد شهید در طول 40 سال انقلاب اسلامی نام برد که هرساله انجام می شود.
وی در ادامه احداث سه مرکز مجتمع فرهنگی ( کرمانشاه، گیلانغرب و اسلام آبادغرب) چاپ و نشر 15 جلد کتاب از شهدای استان، برگزاری جشنواره هنری به ویژه تئاتر، سند شدن پرونده شهدا و جانبازان و آزادگان، آموزش روخوانی، روان خوانی و برگزاری مسابقات قرآن، پرورش 70 راوی و روایتگر عملیات، نام گذاری معابر و خیابان ها به اسم شهدا، احداث 13 یادمان شهدا و هشت مرکز فرهنگی گلزار شهدا از دیگر اقدام های فرهنگی بنیاد شهید استان برشمرد.

**راه اندازی سایت ایثار و ارائه خدمات برخط
حجت الاسلام عسکری در ادامه به راه اندازی سایت ایثار برای ارائه خدمات خانواده شاهد و ایثارگران در 2 سال گذشته اشاره کرد و گفت: سامانه سجایا (سیستم جامع اطلاعات یکپارچه ایثارگران) و اتوماسیون اداری بنیاد شهید در طول این 2 سال بیش از 64 هزار خدمت الکترونیکی برخط برای صدرو کارت بنیاد، وام ازدواج، درخواست استعلام انواع وام مسکن و اشتغال، ثبت بیکاری و غیره ارائه کرده است.

** 91 هزار و 400 نفر از اعضای خانواده شاهد و ایثارگر بیمه هستند
مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: 47 هزار و 342 نفر از اعضای خانواده های شاهد و ایثارگر استان بیمه تکمیلی و 44 هزار و 101 نفر نیز دارای بیمه خدمات درمانی هستند
عسکری افزود: چهار گروه از بیماران اعصاب روان، شیمیایی، ضایع نخاعی و گروه ویژه که پنج هزار و 671 نفر می شوند زیرپوشش بنیاد شهید استان کرمانشاه است که به سه شیوه تحویل کالا، پرداخت هزینه و نقدسازی خدمات پزشکی از بنیاد دریافت می کنند.
او در ادامه گفت: برای اساس کمیسیون پزشکی ماده 15 ویژه تشخیص مصادیق شهادت و جانبازی این امکان فراهم شده است که بنیاد شهید برای آن دسته جانبازان که ناتوان شده اند تعیین حق پرستار لحاظ کند.

**بنیاد شهید استان کرمانشاه از سال 90 تاکنون به 12 هزار نفر وام ازدواج پرداخت کرده است
مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود به ارائه خدمات تسهیلات رفاهی بنیاد شهید استان اشاره کرد و بیان داشت: بنیاد شهید استان از سال 90 تاکنون به 12 هزار نفر وام ازدواج، چهار هزار و 933 نفر معافیت از خدمت، 34 هزار و 333 نفر بیمه حوادث غیرمترقبه، 25 هزار و 381 نفر بیمه عمر و هزار و 624 جانباز بالای 50 و 380 جانباز بالای 70 درصد تخفیف 50 درصدی و ارادت خودرو از گمرک ارائه داده است.
او در ادامه به احداث مجتمع موسس ایثار در مساحت 24 هزار متر مربع که 14 هزار و 200 متر مربع آن زیربنا است در راستای خدمت دهی به جامعه شاهد و ایثارگر استان کرمانشاه اشاره و اظهارداشت: این موسسه شامل مهمانسرای زیتون در چهار طبقه با پذیرش 120 نفر، تالار پذیرای، استخر، سالن چند منظوره بازی دراز شامل باشگاه بدنسازی، تیراندازی و تنیس روی میز و مرکز مشاوره ای می شود.
استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک با عراق در طول هشت سال جنگ تحمیلی به صورت مستقیم درگیر جنگ بود و حدود 10 هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد که از این تعداد یک هزار شهید زن هستند.
3209/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.