اسماعیل محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از زمان بازگشایی این بازارچه (اواخر خرداد امسال) تا روز شنبه هفته جاری ششم مرداد، 209 کانتینر از مبادی رسمی کشور به این بازارچه وارد و سپس با استفاده از کارت های پیله وری ترخیص شده است.
وی با بیان اینکه ارزش تقریبی کالاهای ترخیص شده در این بازارچه 404 میلیارد و 2051 میلیون و 668 هزار ریال بود، افزود: در ازای ترخیص این کالاها، 54 میلیارد و 218 میلیون و 442 هزار ریال نیز به حساب دولت واریز شده است.
مدیر بازارچه مرزی خانم شیخان در شهرستان مریوان تاکید کرد: دولت از طریق 18 هزار و 716 نفر کارت مرزنشینان این منطقه 131 میلیارد و 12 میلیون ریال به این کالاها تخفیف داده که میان وارده کننده و پیله وران تقسیم شده است.
وی با اشاره به اینکه تخفیف برای هر کارت پیله وری در ماه هفت میلیون ریال است، یادآور شد: طبق توافقات صورت گرفته میان پیله وران و صاحبان کالا این میزان به سه میلیون ریال کاهش یافته است تا هم وارد کننده کالا سود ببرد و هم عایدی بیشتری نصیب مرزنشینان شود.
بر اساس مصوبه جدید هیات وزیران در بازارچه مرزی شیخان کالا به صورت ترانزیت از مبادی ورودی رسمی کشور به این بازارچه منتقل می شود بنابراین ارتباط قبلی این بازارچه با کشور عراق با هدف ورود مستقیم کالا به طور کامل قطع شده است.
ساماندهی مبادلات مرزی در بازارچه های موقت کالاها و آغاز فعالیت پیله وری در چهار استان کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان بوده است.
بازارچه مرزی خانم شیخان یا شیخان در پنج کیلومتری مرز رسمی باشماق مریوان واقع است.
شهرستان مریوان با حدود 120 هزار نفر جمعیت در 130 کیلومتری سنندج قرار گرفته و 93 کیلومتر مرز با اقلیم کردستان عراق دارد، در گذشته مبادله کالا علاوه بر مرز باشماق در 2 معبر مرزی پیران و خانم شیخان این شهرستان انجام می شد.
کردستان از استان های مرزی کشور با 227 کیلومتر مرز با شمال عراق، سه بازارچه و یک مرز رسمی دارد و پیشتر پنج معبر کولبری با مجوز ورود 75 قلم کالا نیز در امتداد این مرز فعال بود.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.