به گزارش خبرنگار ایرنا، شصت و هشتمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کردستان عصر پنجشبه با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهمن مرادنیا استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس و مدیران اجرایی و فعالان اقتصادی استان کردستان برگزار شد تا برای رفع برخی مشکلات واحدهای تولیدی متوسط و بزرگ این استان گام های مهمی برداشته شود.
امحال چک های برگشتی یک واحد بزرگ با هدف حمایت از تداوم اشتغال به کار 210 نفر، حمایت از یک واحدی که از سوی تعزیرات حکومتی جریمه شده و حمایت از یک واحد تولیدی راکد با هدف احیای صنعت نساجی کردستان واحدهایی بودند که در این نشست برای رفع مشکل شان تصمیم گیری شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص وضعیت یکی از واحدهای تولیدی کردستان با 210 نفر اشتغال مستقیم که بخاطر چک برگشتی مالک امکان استفاده از تسهیلات بانکی ندارد، گفت: براساس مصوبه شورای پول اعتبار تنها واحدهای تولیدی زیر 100 نفر اشتغال می توانند از امکان امحال چک های برگشتی استفاده کنند.
محمد شریعتمداری اظهار داشت: با توجه به مشکلات موجود حوزه صنعت کردستان این واحد تولیدی به صورت استثنا می تواند طبق مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مشمول بهر ه مندی از مصوبه شورای پول اعتبار باشد.
وی در خصوص دیگر واحد تولیدی که از سوی تعزیرات حکومتی جریمه شده و دچار مشکل مالی است، افزود: این واحد به عنوان یک برند معروف در تولید و عرضه انواع نوشیدنی ها در ایران و کشورهای منطقه و آسیا شناخته می شود از این رو باید تلاش کنیم تا در ادامه فعالیتش تسهیل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین در خصوص واحد تولیدی نساجی با 100 میلیارد ریال بدهی بانکی گفت: پیشنهاد می شود بانک به میزان بدهی خود بخشی از این واحد را تملک کرده ولی برای ادامه فعالیت آن را به شرط راه اندازی دوباره به سرمایه گذار فعلی یا سرمایه گذار جدید واگذار کند.
وی یادآور شد: بانک صنعت و معدن (طلبکار این واحد) به عنوان یک بانک نمونه در حمایت از واحدهای تولیدی و عدم تملک بخاطر دیون است که انتظار می رود در این استان نیز برای کمک به تولید و اشتغال این رویه را اجرایی کند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون 840 واحد صنعتی دارای پروانه فعالیت در استان وجود دارد که پیش بینی می شود 20 درصد از آنها در رکود باشند و 80 درصد دیگر نیز فعال و نیمه فعال هستند.
از این تعداد واحد صنعتی، 51 درصد کمتر از یک نفر نیرو در گروه صنایع خرد، 42 درصد دارای نیروی 11 تا 50 نفر و 6 درصد نیز در گروه صنایع بالای 50 نفر نیرو هستند که انتظار می رود در خصوص راه اندازی واحدهای بزرگ نیز در استان تلاش بیشتری از گذشته انجام شود.
محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت علاوه بر شرکت در کارگروه رفع موانع تولید در آیین آغاز عملیات اجرایی سه طرح زنجیره تولید فولاد شامل کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبا نور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه با سرمایه گذاری داخلی و تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد گستر الماس سقز با سرمایه گذاری خارجی واحدهای صنعتی نیز شرکت کرد.
این کارخانه ها به ظرفیت تولید سالانه حدود سه میلیون و 400 هزار تن با پیش بینی 21 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری ارزی و ریالی و فراهم کردن زمینه اشتغال مستقیم یک هزار و 550 نفر در این شهرستان ها احداث و پیش بینی می شود پس از بهره برداری از فروش خام حدود سه میلیون و 400 هزار تن مواد معدنی جلوگیری شود.
کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبانور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه هر کدام با ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون تن گندله آهن (مواد اولیه تولید آهن اسفنجی) با پیش بینی 200 شغل مستقیم و سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری داخلی در زمینی به مساحت 70 هزار متر مربع با 12 هزار متر مربع زیربنا احداث می شود.
کارخانه تولید آهن اسفنجی شرکت فولاد گستر الماس نیز در شهرستان سقز با سرمایه گذار خارجی ساخته می شود که ظرفیت اسمی تولید کنسانتره آهن، گندله آهن و آهن اسفنجی خام آن سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن است.
اجرای این طرح در زمینی به مساحت 105 هکتار با 20 هکتار زیر بنا، 15 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی انجام و براساس پیش بینی ها برای یک هزار و 150 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
از نظر ذخایر معدنی کردستان دارای 620 میلیون تن ذخایر معدنی است و هم اکنون 384 معدن در این استان با یک هزار و 940 نفر اشتغالزایی دارای پروانه بهره برداری هستند.
ظرفیت اسمی استخراج معادن کردستان سالانه 19 میلیون تن است اما فقط 6 میلیون تن از این میزان استخراج می شود. وجود 18 گونه ماده معدنی در استان از جمله انواع سنگ های تزئینی، پلی متال، طلا و سنگ آهن، باریت و پوکه ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه کردستان وجود دارد.
استان کردستان دارای 20 معدن سنگ آهن است که 74 میلیون تن از 2 میلیارد و 800 میلیون تن از ذخیره قطعی معادن کشور را در خود جای داده است.
سهم کردستان از ذخیره قطعی 48 هزار میلیون تُنی معادن کشور 1.2 درصد و در بخش اشتغال هم سهم استان از 138 هزار و 879 نفر اشغال اسمی کشور سه درصد است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.