به گزارش خبرنگار ایرنا، تعداد زیاد متکدیان در شهر تجاری، توریستی و مرزی بانه مشکلات زیادی برای مردم و مسئولان این شهرستان ایجاد کرده و جمع آوری گداهای شهر از مطالبات مردم است که شهرداری اجرای آن را در قالب طرح ساماندهی متکدیان آغاز کرده است.
شهرداری بانه عزم خود را جزم کرده تا این شهر به عنوان سومین شهر بودن گدای کشور معرفی شود بنابراین بطور جدی و با همکاری سازمان های مربوطه جمع آوری و ساماندهی متکدیان را در اولویت کاری قرار داده است.
شهردار بانه هدف از اجرای طرح ساماندهی متکدیان را ایجاد شهری بدون گدا اعلام کرد و گفت: این طرح بر اساس اقدامات انجام شده در شهرهای تبریز و پاوه به عنوان شهرهای بدون گدا، برنامه ریزی شده و به مرحله اجرا در آمده است.
وریا وثوقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساماندهی متکدیان در این شهرها با همکاری و همراهی مردم صورت گرفته و تجربه ای موفق دارند لذا ما هم بنا داریم با کمک مردم، انجمن های خیریه و سازمان های خدماتی و حمایتی آن را اجرا کنیم.
وی افزود: برخی افراد فرصت طلب و سودجو در قالب باندهایی از شهرها و استان های همجوار اقدام به انتقال متکدی به صورت گروهی به بانه کرده و از عواطف مردم برای کسب درآمد سوء استفاده می کنند.
وثوقی با بیان اینکه در باندهای متکدیان از افراد معلول، کودکان و زنان سوء استفاده ابزاری می شود، تاکید کرد: این باندها متکدیان را هر چند وقت یک بار از محلی به محل دیگر جابجا کرده و افراد جدید را جایگزین آنها می کنند.
شهردار بانه یادآور شد: تعداد زیادی از متکدیان بومی با همکاری مردم، انجمن های خیریه و سازمان های حمایتی شناسایی، جمع آوری و ساماندهی شدند ولی معضل اصلی شهر بانه متکدیان مهاجر و غیر بومی است.
وی با اشاره به اجرای مرحله اول جمع آوری متکدیان در این شهر گفت: جلسات متعددی با بهزیستی، کمیته امداد، فرمانداری، نیروی انتظامی و موسسه خیریه احسان برای این منظور برگزار شد تا به یک جمع بندی مناسب برای اجرای بهتر طرح دست پیدا کنیم.
وثوقی اضافه کرد: چند تیم متکدی نیز شناسایی شده و با همکاری پلیس جمع آوری و به مراجع قانونی معرفی شدند البته متکدیان غیر بومی جمع آوری شده به شهرهای محل سکونت خود بازگردانده شدند.
وی با بیان اینکه طرح ساماندهی متکدیان با چند بار جمع آوری به نتیجه نمی رسد و نیاز به همکاری مردم برای عدم کمک به این افراد داریم، اظهار داشت: این پروسه نیاز به زمان بیشتر و همکاری و هماهنگی دارد ابته مردم هم نباید تحت تاثیر شرایط جسمی و پوششی به متکدیانی که به صورت حرفه ای فعالیت می کنند، کمک کنند.
شهردار بانه گفت: شهرداری مکانی برای نگهداری متکدیان ندارد ولی گرمخانه هایی در دیگر شهرها وجود دارد که پس از انتقال متکدیان به شهرهای خود در این اماکن نگهداری می شوند.
وثوقی افزود: دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد از اجرای این طرح حمایت می کنند چون برخورد با پدیده تکدی گری در واقع حمایت از نیازمندان واقعی است ضمن اینکه در اجرای این طرح، حمایت و کمک های مردم در مسیر درست هدایت و به دست نیازمندان واقعی می رسد تا شان و جایگاه این قشر حفظ شود.
مسئول طرح جمع آوری متکدیان شهرداری بانه هم می گوید: طبق گزارش های مردمی و تعقیب و گریز واحدهای مربوطه متکدیان شناسایی و از سطح شهر جمع آوری می شوند.
یادگار مجیدی تاکید کرد: در شهرهای کمتر از 200 هزار نفر گرمخانه باید با کمک مردم و حمایت فرمانداری راه اندازی و مورد استفاده قرار گیرند که تاکنون شرایط برای ایجاد این مکان در بانه فراهم نشده در شرایطی که به چنین فضایی نیاز داریم.
وی با ابراز رضایت از روند اجرای طرح جمع آوری متکدیان اظهار داشت: اجرای این طرح با هماهنگی و پیگیری نهادهای مرتبط انجام و موفقیت زیادی داشته است.
مجیدی با بیان اینکه طبق قانون تکدی گری نوعی جرم محسوب می شود، گفت: سوء استفاده ابزاری از کودکان، زنان، معلولان و سالمند جرم است.
وی با اشاره به اینکه متکدیان جمع آوری شده شامل کودکان، زنان و معلولان هستند، افزود: روزانه سه ساعت مشغول جمع آوری آنها و هر روز 20 متکدی شناسایی و از سطح شهر جمع می شود که بسیاری از آنها زنان متاهل و دارای فرزند هستند.
مجیدی یادآور شد: متکدیان برای اینکه درآمد بیشتری داشته باشند کودکان خردسال را اجاره می کنند و در مواری مورد
آزار قرار می دهند تا گدایی کنند البته در میان متکدیان غیر ایرانی این پروسه بیشتر است.
رئیس بهزیستی بانه هم معتقد است: شهرداری متولی بنیادین جمع آوری متکدیان است اما انجام این وظیفه جز با تقسیم کار و همکاری میان بخشی سازمان ها و ارگان ها امکانپذیر نیست و نیروی انتظامی، بهزیستی و کمیته امداد هر کدام سهمی در این ارتباط دارند.
تافگه حسن پور با اشاره به نبود زیرساخت های لازم برای جمع آوری و اسکان موقت متکدیان در این شهر افزود: شهرداری اردوگاه و گرمخانه ایی برای اسکان این افراد ندارد بنابراین پروسه جمع آوری و ساماندهی در مرحله نخست با مشکل است.
وی تاکید کرد: در مرحله ساماندهی، متکدیان نیاز به غربالگری دارند و افرادی را که زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند شناسایی و این سازمان ها از ادامه این کار آنها باید ممانعت کنند.
حسن پور با بیان اینکه بهزیستی محلی برای اسکان متکدیان تحت حمایت خود ندارد، یادآور شد: باید متکدیان غیر بومی در شهر محل اسکان خود غربالگری شوند.
وی اضافه کرد: ساماندهی افراد بی سرپرست، سالمند و کودک بر عهده بهزیستی است که برای نگهداری این افراد نیاز به مرکز نگهداری کودکان، خانه سالمندان و خانه سلامت داریم.
رئیس بهزیستی بانه گفت: ایجاد مراکز نگهداری سالمندان، کودکان و زنان بی پرست به مساعدت و همکاری مسئولان رده بالا نیاز دارد که با توجه به شرایط موجود، پروسه جمع آوری و ساماندهی متکدیان به خوبی اجرا نخواهد شد.
وی افزود: با توجه به غیر بومی بودن بسیاری از متکدیان جمع آوری شده، ساماندهی آنها در حیطه وظایف سازمان های حمایتی شهرستان بانه نیست.
حسن پور با بیان اینکه بهزیستی در قبال متکدیان بی سرپرست و بومی وظیفه دارد، گفت: مددکاران اجتماعی بهزیستی با متکدیان جمع آوری شده توسط شهرداری در مورد وضعیت و چرایی اقدام به تکدی گری گفت و گو می کنند.
وی یادآور شد: نکته قابل تامل در سخنان متکدیان جمع آوری شده اینکه هیچ کدام بومی نیستند، دارای سرپرست بوده و بیشتر اهل شهرها و استان های همجوار هستند که در قالب گروهی در این شهر فعالیت دارند.
حسن پور فقر و بیکاری را عامل اصلی افزایش پدیده تکدی گری در جامعه دانست و تاکید کرد: زنانی هستند به دلیل داشتن همسر معتاد و بیمار اقدام به تکدی گری می کنند چرا که راهی برای تامین معیشت خود و فرزندان شان ندارد.
رئیس بهزیستی بانه اضافه کرد: ایجاد مراکز نگهداری سالمندان، کودکان بی سرپرست در بانه در دست اقدام است و اما با توجه به مشکلات مالی هنوز اجرایی نشده است.
وی گفت: وظیفه سازمان ها در مراکز استان ها اینکه متکدیان جمع آوری شده را تحویل بگیرند که در رابطه با متکدیان جمع آوری شده در بانه هیچ سازمانی پاسخگو و مسئولیت پذیر نیست.
حسن پور اظهار داشت: با توجه به ورود متکدیان غیر بومی به شهر بانه، طرح جمع آوری متکدیان هزینه های بسیاری را به شهرداری تحمیل خواهد کرد که اجرای بهتر آن، همراهی و همکاری سازمان های مربوطه می طلبد.
به گزارش ایرنا، در طرح جمع آوری متکدیان هر کدام از سازمان های کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری و نیروی انتظامی وظیفه ای بر عهده دارند و مردم و انجمن های خیریه هم با این سازمان همکاری می کنند.
در ماده 712 - 713 قانون مجازات اسلامی و قوانین مدنی به صراحت آمده که تکدی گری نوعی جرم محسوب می شود و سوء استفاده ابزاری از کودکان، زنان، معلولان و سالمندان برای این منظور جرم است و طبق قوانین شهرداری ماده 55 تکدی گری به نوعی ایجاد سد معبر است.
گرمخانه و خانه نگهداری موقت متکدیان در شهرهای 200 هزار نفر به بالا توسط استانداری و فرمانداری ها ایجاد می شود اما تجهیز و این اماکن بر عهده شهرداری ها است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.