حسین‌آقا عزیزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میانگین مکانیزاسیون ادوات کشاورزی در این استان 2.1 اسب بخار برای هر هکتار اراضی است، اظهار کرد: پیش بینی می شود با جذب این اعتبار، این شاخص با حدود یک دهم رشد به 2.2 اسب بخار در هر هکتار برسد.
به گفته وی، استان کردستان دارای 27 هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و 31 دستگاه کمباین و 60 هزار دستگاه ادوات کشاورزی است که حدود 60 درصد از این وسایل عمری بالای 25 سال دارند و نیازمند نوسازی هستند.
وی افزود: این سازمان در سال گذشته حدود 350 میلیارد ریال برای نوسازی تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در قالب 700 طرح تسهیلات پرداخت کرد که با اجرای آن حدود 654 شغل تثبیت و 47 شغل جدید نیز ایجاد شده است.
عزیزی با بیان اینکه بهبود وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی موجب افزایش کمی و کیفی تولید محصولات و کسب درآمد مالی بیشتر کشاورزان می شود، گفت: استان کردستان علاوه بر اینکه هم اکنون چهار دهم اسب بخار برای هر هکتار از میانگین 1.7 اسب بخار کشور بالاتر است بلکه رتبه اول کشوری را نیز در این زمینه دارد.
وی یادآور شد: در نتیجه این رتبه هم اکنون حدود 100 درصد عملیات خاک ورزی، 98 درصد کاشت، 60 درصد داشت، 95 درصد برداشت محصولات کشاورزی (عمدتا زراعت) در استان کردستان به صورت مکانیزه انجام می شود.
وی همچنین پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی را از برنامه های مهم این سازمان اعلام کرد و گفت: 11 هزار دستگاه ماشین آلات با عمر زیر 25 سال گذشته برای پلاک گذاری شناسایی شده است.
عزیزی اضافه کرد: پلاک گذاری برای شناسنامه دار کردن ماشین آلات کشاورزی و همچنین تخصیص سهمیه سوخت ضروری است که تا کنون 9 هزار دستگاه پلاک گذاری و 2 هزار دستگاه نیز تا پایان ماه جاری به اتمام می رسد.
استان کردستان دارای 282 هزار هکتار با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان های موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم حدود 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی حدود 12 درصد است.
کردستان دارای سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین و 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.