به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در شورای برنامه ریزی کردستان اظهار کرد: دستگاه های اجرای باید اهداف کوتاه مدت یک ساله خود را در قالب 2 برنامه به منظور نظارت بیشتر تدوین کنند ضمن اینکه طبق تاکید مدیریت برنامه ریزی، شهرستان ها نیز در حال تدوین برنامه یک ساله هستند.
وی همچنین بر برگزاری جلسات دستگاه های اجرایی در ساعات غیر اداری تاکید کرد و افزود: سال گذشته رعایت این دستورالعمل پیشنهاد و ابلاغ شده بود اما برخی دستگاه ها اقدامی نکردند.
مرادنیا اضافه کرد: این اقدام در راستای ارج نهادن به مقام ارباب رجوع است و باید ساز و کاری اندیشیده شود تا مردم پشت درهای بسته مدیران در وقت اداری بخاطر حضورشان در جلسات نمانند.
وی همچنین بر ارائه راهکاری عملی در خصوص واگذاری ساختمان های تاریخی در تملک دولت به بخش خصوصی و نهادهای مردمی تاکید کرد و گفت: این راهکارها باید برای بهره برداری بهینه از این امکان اجرایی شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز با بیان اینکه ساختمان های تاریخی در اختیار دولت به دستگاه ها، نهادها و حتی بخش خصوصی واگذار می شود، اظهار کرد: این اقدام علاوه بر کاهش هزینه دولت باعث انسجام فعالیت های فرهنگی می شود.
بهرام نصرالهی زاده افزود: این واگذاری ها با توجه به نوع فعالیت دستگاه ها و نهادهای متقاضی انجام می شود که هم اکنون 2 ساختمان در حال واگذاری به دانشگاه کردستان و بنیاد نخبگان است.
وی یادآور شد: ساختمان هایی که واگذار می شوند باید حداکثر تا یکسال نسبت به شروع فعالیت های خود و همچنین مرمت ساختمان با توجه به استانداردهای مورد نظر سازمان میراث فرهنگی اقدام کنند.
نصرالهی زاده اضافه کرد: همچنین درخواست حوزه هنری مبنی بر تشکیل مرکز موسیقی و تبدیل سنندج به شهر پویای موسیقی و راه اندازی مرکز اسناد تاریخی کردستان در یکی ساختمان های تاریخی در حال بررسی و پیگیری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم گفت: پیشتر صندوق احیای میراث فرهنگی عهده دار این واگذاری ها بود اما اکنون این وظیفه به عهده این سازمان محول شده است.
محسن علوی اظهار کرد: این صندوق واگذاری 9 خانه تاریخی را مصوب و تایید کرده بود و اداره کل نیز پیگیر این واگذاری ها است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون واگذاری هفت خانه تاریخی نهایی شده است، افزود: خانه ملک التجار به شهرداری سنندج برای ایجاد خانه هنرمندان، منزل احمدزاده به بنیاد نخبگان، منزل صحرایی به انجمن یونیما برای احداث موزه عروسک و خانه آیت الله برای خانه مطبوعات و ایجاد موزه مطبوعات کُردی پیشنهاد شده است.
به گفته وی، منزل صحرایی به دانشگاه کردستان و منزل متوسل به بخش خصوصی برای ایجاد اقامتگاه بومگردی از دیگر ساختمان هایی بود که واگذاری آن نهایی شده ضمن اینکه منزل امیراسلام برای ایجاد مرکز ایرانشناسی واگذار شده بود.
به گزارش ایرنا، کردستان جاذبه‌های طبیعی و تاریخی زیادی را در دل خود جای داده است که از جاذبه‌های تاریخی آن می‌توان به وجود تعداد زیادی از عمارت‌های قدیمی اشاره کرد.
استان کردستان دارای یک هزار و 519 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است که 828 مورد از این تعداد شامل 763 اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، 49 مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.