جلال قلعه شاخانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان خرید از طریق بن کارت، تراکنش کارتخوان های نصب شده در غرفه ها و وجوه نقد تحویلی به فروشندگان کتاب انجام شده است.
وی افزود: در این دوره از نمایشگاه کتاب کردستان که از 13 تا 18 اسفند در محل دائمی نمایشگاه های استان در سنندج برپا شد 65 هزار عنوان کتاب در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.
قلعه شاخانی با اشاره به اینکه قیمت کتاب های کودک در این نمایشگاه پایین و خرید کتاب در این حوزه به صورت نقدی بود، اضافه کرد: در این بخش نیز مردم 20 میلیون ریال کتاب خریدند.
دبیر هفتمین نمایشگاه استانی کتاب کردستان پرفروش ترین غرفه نمایشگاه را انتشارات ژیار معرفی کرد و یادآور شد: این انتشارات در طول 6 روز برپایی نمایشگاه نزدیک به 600 میلیون ریال کتاب فروخت.
قلعه شاخانی با اشاره به استقبال بی‌نظیر مردم‌ از نمایشگاه‌ کتاب تاکید کرد: مردم‌ کردستان برگزار کنندگان را در بازدید از نمایشگاه‌ غافلگیر کردند بطوریکه به صورت تخمینی و تقریبی 73 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند.
وی استقبال از نمایشگاه کتاب را نشان دهنده فرهنگ خوب کتاب و کتابخوانی در استان و اهمیت رویدادهای فرهنگی دانست و یادآور شد: روزانه 31 هزار تراکنش بانکی در نمایشگاه انجام شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین برگزاری 6 نشست تخصصی، رونمایی از 20 عنوان کتاب، برپایی محافل نقد و بررسی کتاب و آثار ادبی، گرامیداشت روز زن، غرفه نقاشی کودک، ایستگاه گریم کودک، پخش زنده موسیقی محلی و برپایی سفره هفت سین نوروزی را از برنامه های جانبی هفتمین نمایشگاه کتاب کردستان اعلام کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه چنین نمایشگاه هایی در استان های دیگر نیز برگزار می شود، آمارها نشان می دهد میزان استقبال مردم و فروش کتاب در این نمایشگاه خیلی بالاتر از دیگر نمایشگاه ها بوده است.
قلعه شاخانی در خصوص تفاوت 6 دوره قبلی نمایشگاه با این دوره تاکید کرد: آمارها نشان از تفاوت بسیار زیاد این دوره از نظر میزان فروش و استقبال مردم دارد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف حضور ناشران اقلیم در این نمایشگاه تقویت پیشینه تاریخی، فرهنگی و هنری مشترک میان کُردهای ایران و اقیلم کردستان عراق بود، گفت: مهمترین هدف، پیدا کردن بازار فروش کتاب ناشران استانی در خارج از کشور بوده است.
وی به شرکت اقلیم برای اولین بار در این نمایشگاه به صورت رسمی اشاره کرد و گفت: با توجه به میزان فروش غرفه های کتاب ناشران اقلیم، حضور آنها در استقبال مردم از نمایشگاه تاثیر زیادی داشته است.
قلعه شاخانی عوامل تاثیر گذار در استقبال از نمایشگاه کتاب را گسترده بودن موضوعات و زبان ها دانست و یادآور شد: یکی از شاخص های مهم در میزان استقبال مردم از این نمایشگاه تنوع کتاب های کرُدی بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به رایزنی های انجام شده از سوی این اداره با اقلیم کردستان عراق برای برگزاری نمایشگاه مشترک کتاب در بهار سال 97 در اقلیم اشاره کرد و افزود: امیدواریم این تقویت ارتباطات باعث ایجاد بازار خوب برای کتاب های کُردی، ناشران و نویسندگان استان کردستان باشد.
وی در خصوص برنامه های آینده این اداره کل در حوزه کتاب گفت: این برنامه ها شامل ایجاد هیات حمایت از ناشران و نویسندگان در تولید، چاپ و نشر کتاب، برگزاری جایزه کتاب سال، ایجاد شبکه توزیع و نشر که در این راستا از تلاش برای ارتباط با اقلیم کردستان عراق می توان نام برد، تاسیس مجتمع یا شهرک کتاب است.
قلعه شاخانی موج آفرینی، ایجاد شور و شوق در حوزه فرهنگ، دسترسی آسان به تعداد زیادی کتاب در یک نقطه مشخص و تخفیف در خرید کتاب را از نقاط قوت نمایشگاه کتاب برای افزایش آمار مطالعه در جامعه دانست و افزود: استقبال مردم باعث ایجاد شور و نشاط در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان شده است.
وی در خصوص حضور دانش آموزان مدارس در این نمایشگاه یادآور شد: با هماهنگی آموزش و پرورش با هدف آشنایی دانش آموزان با کتاب از تمام مدراس شهر سنندج برای بازدید از نمایشگاه دعوت کردیم.
به گزارش ایرنا، از سال 1371 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به میزان استقبالی که از نمایشگاه کتاب تهران می شود تصمیم گرفت برای سهیم بودن تمام استان های کشور در این کار فرهنگی و ایجاد عدالت فرهنگی این نمایشگاه ها را در تمام کشور برگزار کند.
اولین نمایشگاه استانی کردستان در راستای این تصمیم در سال 1379 شروع به کار کرد که با هشت سال تاخیر نسبت به تاریخ اعلام شده نمایشگاه در این استان شروع به فعالیت کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به اینکه از سال 79 تاکنون هفت دوره از این نمایشگاه در استان برگزار شده است، گفت: محدودیت های اعتباری، مشکلات و مسائل فضای نامناسب نمایشگاه، کم بودن میزان استقبال مردم در 6 دوره قبلی و کمبود اعتبارات فرهنک وارشاد از عوامل تاخیر در برگزاری این نمایشگاه به صورت هر سال بوده است.
به گفته وی، همزمان با برگزاری این نمایشگاه برنامه ریزی برای برگزاری هشتمین نمایشگاه در مهرماه سال 97 انجام شده است.
در طول 6 روز برگزاری این نمایشگاه، در مجموع هشت کتاب رونمایی شد که تمام آنها توسط نویسندگان بومی کردستان به رشته تحریر در آمده است.
هفتمین نمایشگاه کتاب کردستان روز یکشنبه با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر فرهنگ و جوانان کردستان عراق، نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی سنندج گشایش یافت.
628 ناشر برای حضور در این نمایشگاه متقاضی شده بودند که 338 ناشر برای حضور در هفتمین نمایشگاه بزرگ کتاب کردستان انتخاب شدند.
علاوه بر ناشران داخلی، 14 ناشر برجسته منطقه شمال عراق (اقلیم کردستان) 2 هزار و 718 عنوان کتاب شامل 42 هزار نسخه را در این نمایشگاه عرضه کردند.
همزمان با آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه استانی کتاب کردستان از نویسندگان پیشکسوت کُرد همچون عبدالحمید حیرت سجادی، عطا نهایی، هاشم سلیمی، محمد علی کوشا، دکتر محمود ابراهیمی، قادر فتاح قاضی، آزاد برزنجی و بهرام ولدبیگی با اهدای هدایایی تجلیل و تقدیر شد.
بازدید کننده نمایشگاه می تواند از طریق آدرس www.icfi.ir/fa/book و با جستجوی اسم نویسنده، کتاب یا دسته بندی موضوعی، ناشر و محل عرضه آن در نمایشگاه را پیدا کند.
دسته بندی های موضوعی شامل عمومی، دانشگاهی، کشاورزی، هنر، حقوقی، پزشکی، کمک آموزشی و زبان است که علاقه مندان می توانند در میان این بخش ها بدنبال کتاب های مدنظر خود بگردند.
هفتمین دوره نمایشگاه بزرگ کتاب استان کردستان پس از وقفه‌ای سه ساله 13 تا 18 اسفند ماه جاری با حضور ناشران برجسته و فعال کشوری و منطقه شمال عراق در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی سنندج برگزار شد.
7349/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.