علی اشرف رحمان پناه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ساختار نظام سلامت قدیم برای هر تخت بیمارستانی هفت دهم پرستار تعریف شده که در چارت جدید مصوب وزارت بهداشت و درمان به 1.8 نفر برای هر تخت افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: هر چند این امر نیز تاکنون محقق نشده اما استانداردهای جهانی سه تا چهار پرستار است و در کشورهای حوضه خلیج فارس نیز 2 تا 2.5 پرستار برای هر تخت است.
رحمان پناه با اشاره به اینکه پرستاران در سیستم بهداشتی و درمانی بخش اعظمی از نیروهای خط اول ارائه خدمات مراقبتی را تشکیل می دهند، یادآور شد: پایین بودن سرانه پرستار برای تخت های بیمارستانی می تواند در میزان فشار کاری بر پرستاران در محیط کار و ارائه خدمات به بیماران تاثیر داشته باشد.
به گفته وی، این فشارهای کاری و نارضایتی بیماران و همراهان می تواند تاثیرهای بسیار مخربی در روحیه پرستار ایجاد کند تا نتواند به خوبی از دانش و مهارت خود استفاده کند و دچار فرسودگی شغلی شود.
رحمان پناه گفت: هم اکنون حدود 180 هزار پرستار در مراکز دولتی، غیردولتی، تامین اجتماعی و موسسه های درمانی کشور مشغول فعالیت هستند اما این تعداد باید به بیش از 300 هزار پرستار برسد.
وی اظهار کرد: این کمبود بر اساس چارت سازمانی و تشکیلاتی پرستاری کشور بر مراکز درمانی حاکم است حال آنکه آنها نیز باید همان خدماتی را ارائه دهند که در دیگر کشورها توسط 2 تا سه برابر پرستار بیشتر انجام می شود.
وی یادآور شد: در گذشته برای کاهش فشارهای کاری پرستاران، نیروهای کمک بهیار تربیت می شدند و در کنار پرستاران و بهیاران خدمات اولیه را به بیماران ارائه می کردید.
رحمان پناه با اشاره به اینکه این روند در سال های 1373 و 74 به بهانه افزایش چارت پرستاری متوقف شد، افزود: این کار ظلمی بود به پرستاران و مردم و بیماران چون که نه پرستاران آنقدر زیاد شدند که فشار کاری شان کم شود و نه همراهان بیمار قادر به انجام برخی کارها هستند.
وی با بیان اینکه این کار باعث عواقب و عوارض اجتماعی و تحمیل هزینه های اضافی به شهروندان و نظام سلامت شده است، تاکید کرد: با پیشنهاد سازمان نظام پرستاری و تصویب شورای عالی اشتغال تا پایان برنامه پنجم توسعه مصوب شد سالانه 10 هزار کمک بهیار تربیت و بکار گرفته شوند.
وی با اشاره به مخالفت ها با این طرح و صدور مجوز تربیت کمک پرستار در کشور افزود: در قالب این طرح نیروهای جوان با مدرک تحصیلی دیپلم به مدت یک سال آموزش های خاص را فرا می گیرند و سپس در مراکز بیمارستانی جذب می شود.
به گفته وی، طبق چارت مصوب وزارت بهداشت و درمان به ازای هر چهار کادر پرستاری یک کمک پرستار باید در مراکز بیمارستانی جذب و بکارگیری شود.
وی اضافه کرد: کمک پرستاران می توانند در اقدامات اولیه، ارائه کمک به همراهان بیمار و ایمنی بیماران در کاهش فشارهای کاری پرستاران موثر باشند.
رحمان پناه گفت: در کردستان نیز 2 هزار و 600 پرستار در مراکز بیمارستانی اشتغال دارند و طبق چارت مصوب باید در حدود 800 کمک پرستار جدید جذب مراکز درمانی استان شود.
در تقوم رسمی ایران پنجم جمادی الاولی (سوم بهمن ماه جاری) زاد روز میلاد حضرت زینب (س) به منظور قدردانی از خدمات ارزشمند و انسان دوستانه پرستاران به نام روز پرستار نامگذاری شده است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی**انتشار: سلیمانی
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.