بیژن زندیه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آمار سرشماری نفوس و مسکن شهرستان بیجار با وجود زاد و ولد نشان می دهد، که ازسال 1390 تا سال 1395جمعیت این شهرستان از 93 هزار نفر به حدود 88 هزار نفر کاهش یافته است.
وی به موضوع تخصیص اعتبارات بر اساس جمعیت اشاره و ادامه داد: کاهش جمعیت مشاهده شده تایید می کند که مهاجرت مردم روند افزایشی دارد.
وی ادامه داد: برای جبران این واقعیت تلخ و کاهش تمایل مردم برای مهاجرت، باید مشوق های مناسب ماندگاری را ایجاد کرد. فرماندار بیجار خواستار اختصاص بودجه جهشی به منظور جبران عقب ماندگی ها و ایجاد انگیزه برای ماندگاری مردم بویژه نیروی جوانان تحصیل کرده در این شهرستان شد.
او اظهار کرد: شهرستان بیجار با توجه به داشتن وسعت جغرافیایی حدود 6هزار کیلو مترمربعی، بعنوان وسیع ترین شهرستان استان کردستان یک پنجم خاک استان را به خود اختصاص داده است بنابراین ظرفیت زیادی برای سرمایه گذاری و درآمدزایی دارد، اما در حال حاضر با مشکل ورود سرمایه گذار مواجه است.
زندیه گفت: شهرستان بیجار حدود 300 هزار هکتار اراضی کشاورزی گندم دیم دارد و با وجود آنکه از زمین های آبی بهره ای نبرده است اما مقام اول تولید گندم استان کردستان متعلق به بیجار است.
فرماندار به اشتغال 46 درصدی مردم در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: مشکل عمده این بخش، بحث زیر ساخت راه روستایی است، پراکندگی و گستردگی روستا در شهرستان بیجار، نیازمند توجه و حمایت بیشتری برای کاهش هزینه و افزایش امنیت خاطر کشاورزان است.
وی به وجود بیش از هزار و 18 کیلومتر راه روستایی و آسفالت بیش از 44 درصد این میزان در سه سال گذشته خاطرنشان کرد: مع الوصف و در مجموع در این بخش نیز 20درصد از میانگین کشوری پایین تر است.
او با اشاره به
وی ادامه داد: از 270 روستای این شهرستان، حدود 40 روستا به علت خشکسالی خالی از سکنه شده اند، 70 روستا بحران آب دارند و در معرض مهاجرت هستند و آب 26 روستا آلوده است، که برای جبران و تامین آب شرب سالم به حدود 200 میلیارد ریال اعتبار لازم است.
فرماندار شهرستان در ادامه از وضعیت صنعت و فعالیت های صنعتی بیجار سخن گفت و اظهار کرد: بیش از 50 واحد تولیدی در شهرک صنعتی بیجار دارای مجوز است که در حال حاضر، حدود 10 واحد صنعتی نیمه فعال است.
زندیه به زمان تدوین بودجه و سفر هیأت کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره و تاکید کرد: مسئولین، مدیران، نماینده مردم در مجلس، برنامه ریزان و همه کسانیکه دل در گروی عمران، کاهش مهاجرت و ماندگاری مردم در بیجار دارند، در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری برای ماندن مردم دیارگروس، باید هم اکنون برای رفع چند مشکل مهم روستاها و بخش صنعت شهرستان بیجار همت دو چندان نمایند.
بیجار با قدمتی حدود هشت هزار سال و ظرفیت های بالقوه در بخش های مختلف فرش، کشاورزی، دامداری، تولیدات محصولات باغی و فرآورده های لبنی، پرورش، تولید آبزیان و طیور در شرق استان کردستان بعنوان پل ارتباطی بین چهار استان مهم اقتصادی، صنعتی کشور واقع شده است.
خبرنگار: سید باقر سبحانی**انتشار: امید بهمنی
7350/6108
**برای آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان به کانال زیر بپیوندید:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.