جلال قلعه شاخانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تماشاخانه با سرمایه گذاری ادریس دلارامی هنرمند جوان تئاتر سقز و با نام تماشاخانه دکتر قطب الدین صادقی تاسیس شده است.
وی ادامه داد: توافقنامه امولیه صادر شده و این تماشاخانه فعالیت خود را آغاز کرده است و همزمان با آغاز چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر کُردی سقز توافقنامه اجرایی شدن آن نیز صادر خواهد شد.
وی لزوم تشویق سرمایه گذاری در بخش فرهنگ و هنر را با توجه به پایین بودن سرانه فضای فرهنگی استان اولویتی حیاتی دانست.
با بیان اینکه استفاده از بخش خصوصی در کنار بخش دولتی راه را برای پیشرفت هموار می کند، ادامه داد: یکی از راه های رسیدن به توسعه، غیردولتی کردن عرصه‌ها و سپردن آن به دست کسانی است که اهل فن هستند.
این تماشاخانه در فضایی به مساحت ٢٤٠ مترمربع و با ظرفیت ٨٠ تماشاگر، دارای مکانی به عنوان دفتر و فضایی برای انتظار تماشاگران و کتابخانه است که علاوه برتمرین گروه های نمایشی، برای نمایش های پلاتویی وکوچک بسیار مناسب است.
استان کردستان در حوزه تئاتر بسیار مستعد است و بازیگران کردستانی توانسته اند در عرصه های مختلف کشوری بدرخشند.
در همین راستان 2جشنواره به صورت ثابت هر ساله در کردستان برگزار می شود که شامل تئاتربین المللی خیابانی مریوان و تئاتر کردی سقز است که در این تئاتر نیز گروه های کُردی از کشورهای همسایه نیز در آن شرکت می کنند.
در حال حاضر 23 گروه تئاتر دارای پروانه در استان کردستان وجود دارد و حدود هزار و 500 نفر در زمینه هنر تئاتر به فعالیت می پردازند.
قطب الدین صادقی متولد سنندج و دانش آموخته دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است که دکترای هنرهای نمایشی را از دانشگاه سوربن فرانسه کسب کرده و یکی از اساتید برجسته و صاحب نظر رشته تئاتر در سطح کشور است.
از این استاد برجسته تاکنون بیش از 60 مقاله علمی پژوهشی، چند اثر تالیف و ترجمه در زمینه نمایش و تئاتر به چاپ رسیده و کارگردانی صحنه چندین نمایش از جمله باغ شکرپاره، یادگار زریران، عادل ها، عکس یادگاری، دخمهٔ شیرین، پرومته در زنجیر، افشین و بودولف هر دو مرده اند، سرود مترسک پرتقالی، قابیل، سحوری، هفت قبیله گمشده، خط عشق، پیکره های بازیافته، زنان صبرا، مردان شتیلا، دوران بیگناهی، مبارک، نگهبان کوچک، مویه جم، هفت خوان رستم، بهرام چوبینه، مردفرزانه، ببر دیوانه، نیرنگ های اسکاپن، هملت، سی مرغ و سیمرغ، آرش، مده آ، آژاکس، فرمان گمشده، پیک نیک در میدان جنگ، افعی طلایی، بامها و زیر بامها را بر عهده داشته است.
نمایش های سرود صدهزار افلیای عاشق ، عزیز شنگالی و بی تو باشتر از جمله تازه ترین آثار نمایشی این نویسنده و کارگردان تئاتر کشورمان است.
خبرنگار: امید بهمنی**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
6108/ 3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.