به گزارش خبرنگار ایرنا محمد فلاحی روز چهارشنبه در نشست اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی که در سالن جلسات فرمانداری بانه برگزار شد، افزود: در نظام برنامه ریزی کشور شاخصی برای توسعه شهرستان های مرزی نداریم و 50 درصد کارهای ما مربوط به مرز است.
وی با اشاره به محرومیت شهرهای مرزی اظهار کرد: در نظام برنامه ریزی کشور اعتباری بابت مرزی بودن شهرهای مرزی وجود دارد که این عامل مهمی برای عقب ماندگی شهرهای مرزی است.
فلاحی از رشد 93 درصدی صادرات در مرز سیرانبد بانه خبر داد و افزود: در هشت ماه گذشته 30 میلیون دلار معادل 100 هزار تُن کالا از طریق مرز سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر شده است.
فرماندار بانه ایجاد منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان را حق مردم این منطقه دانست و گفت: منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد تجاری باید مقدمه ای برای تحقق خواسته به حق مردم شهرستان باشد.
وی توسعه اقتصادی بانه را دریچه ای برای رشد و توسعه اقتصاد ملی عنوان کرد و اضافه کرد: با فراهم کردن زیرساخت های اقتصادی در بانه می توان از ظرفیت های اقتصادی بانه در راستای رشد و توسعه اقتصاد ملی بهره برداری کرد.
وی با اشاره به افزایش 3.7 درصدی جمعیت شهرستان بانه اظهار کرد: بیشترین رشد جمعیت استان مربوط به شهرستان بانه است و در پنج سال گذشته تاکنون 6 هزار نفر به جمعیت شهرستان اضافه شده است.
فلاحی اضافه کرد: با این رشد جمعیتی تنها 10 درصد اراضی شهرستان قابل کشت است و 87 درصد از اراضی بانه مرتع و جنگل است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از رشد هشت درصدی دانش آموزی شهرستان خبرداد و گفت: تراکم کلاسی در شهر بانه بیش از حد استاندارد است و 90 درصد مدارس شهرستان 2 شیفته اداره می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان بانه 84 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد بازارچه سیرانبند بانه بازارچه مشترک ایران با اقلیم کردستان عراق است و موقت هنگه ژاله و گله سوره از معابر موقت این شهرستان هستند.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
نماینده مردم سقز و بانه هم در این نشست گفت: پنج مسیر از جاده های استان کردستان و آذربایجان غربی تنها یک ردیف اعتباری در بودجه کشور دارد.
محسن بیگلری افزود: جاده های بانه - مریوان، بانه- سردشت، بانه- سقز، سردشت- پیرانشهر و سقز - مریوان یک ردیف اعتباری با اعتبار 20 میلیارد ریال برای آنها در بودجه تعریف شده است.
وی گفت: با این اعتبارات یک کیلومتر جاده می توان ساخت و انتظار داریم اعتباری جهشی برای مناسب سازی این جاده ها تعریف شود تا بتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
بیگلری در بخش دیگری از سخنان خود به بدهی سرسام آور شهرداری های استان اشاره کرد و افزود: همه شهرداری های استان با مشکل بدهی های بالا مواجه هستند که باید برای این معضل بزرگ راهکاری مناسب ارائه شود.
وی اظهار کرد: در بانه حدود 100 پاساژ با 10هزار مغازه وجود دارد و بسیاری از فعالین اقتصادی بانه با کشورهای خارجی تجارت می کنند و نخبگان اقتصادی بانه از فرصت های مرز به خوبی استفاده کردند.
وی گفت: مناقصه فرودگاه سقز آغاز شده و از همه سرمایه گذاران دعوت می کنیم که در این مناقصه شرکت کنند.
در ادامه این جلسه معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کردستان گفت: مردم کردستان بویژه مردم مناطق مرزی به اندازه تمام کشور از شکست داعش خوشحال شدند چراکه وجود داعش علاوه بر اثرات منفی بر امنیت در منطقه بر اقتصاد نیز تاثیر منفی گذاشته بود.
حسین فیروزی افزود: فعالین اقتصادی منطقه به اقتصاد مردم آن سوی مرزها و بازسازی مناطق آسیب دیده کمک می کنند و هم کالای ایرانی را در کشورهای همسایه معرفی می کنند.
7469/6108
*خبرنگار:زینب طلایی/ **انتشار : امید بهمنی
**آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.