معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان جمعیت بیماران خاص دریافت کننده خدمات دانشگاه علوم پزشکی کردستان را 2457 نفر اعلام کرد که این میزان نسبت به سال گذشته 169 نفر افزایش و 7.4 درصد رشد نشان می‌دهد.

به گزارش ایلنا، هومن قصری در کمیته بیماران خاص استان کردستان با بیان اینکه هرم جمعیتی کشور و استان رو به پیرسالی است و افزایش برخی بیماران خاص همچون بیماران دیالیزی یا پیوند کلیه دور از انتظار نخواهد بود اظهار داشت:در سال 1395 در مجموع 2288 بیمار خاص در استان کردستان شناسایی و تحت حمایت دانشگاه علوم پزشکی کردستان بوده اند که این تعداد تا پایان شهریور ماه سال جاری به 2457 نفر رسیده است.

قصری نرخ رشد بیماران دیالیزی و پیوند کلیه را به ترتیب 3 و 9.7 درصد اعلام کرد و افزود : در سال 95 در مجموع 498 بیمار دیالیزی و 597 بیمار پیوند کلیه دریافت کننده دارو شناسایی شده بودند که این ارقام به 513 و 655 بیمار در سال 96 افزایش یافته است .

وی شایعترین عواملی که منتج به نارسایی کلیه می شود را دیابت و فشار خون مزمن  دانست و گفت: کنترل قند خون در افراد دیابتی و کنترل فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون، مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان  تعداد دستگاه های دیالیز را 126 دستگاه اعلام کرد و گفت : در سال 90 این تعداد دستگاه 83 عدد بود و با پیگیری هایی که ازطریق بنیاد امور بیماری های خاص کشور انجام شده است امیدواریم در آینده ای نزدیک دستگاه هایی دیگر نیز در بیمارستان های تازه تاسیس استان مستقر شود .

قصری همچنین به منابع انسانی و تخت های فعال اختصاص یافته به بخش های دیالیز استان اشاره کرد و گفت  : 61 نیروی پرستار در بخش دیالیز مشغول به انجام وظیفه اند که 20 نفر از آنها در چند سال اخیر جذب و  به این حوزه افزوده شده اند  و 121 تخت نیز در خدمت بیماران دیالیزی است که با ورود دستگاه های جدید این تعداد افزایش خواهد یافت .

هومن قصری با بیان اینکه بیشتر بیماران خاص استان در مرکز استان سکونت دارند و خدمات دریافت می کنند تعداد بیماران خاص شهرستان سنندج را 1118 نفر بیمار اعلام کرد و توضیح داد : 73 بیمار هموفیلی ، 46 بیمار تالاسمی، 498 بیمار ام اس ، 172 نفر بیمار دیالیزی و 329 بیمار پیوند کلیه دریافت کننده دارو سهم سنندج از مجموع بیماران خاص استان استان است.

وی بیشترین درصد رشد بیماران خاص را مربوط به بیماران ام اس اعلام کرد و اظهار داشت : تعداد 1040 بیمار در سال 96 نسبت به 933 بیمار شناسایی شده و مورد حمایت در سال 95 نشان از رشد 11.5 درصدی این بیماران طی یکسال گذشته دارد .

قصری میزان افزایش ابتلا به بیماری ام اس در ایران را چشمگیر خواند و گفت: پژوهش های زیادی در خصوص این بیماری در سطح بین المللی انجام شده است اما هیچکدام از آنها به صراحت موفق به اعلام دلیل اصلی ابتلا و یا ارائه درمان قطعی نشده اند.

وی ادامه داد: رقم ابتلا به این بیماری در میان مردمان کشورهای مختلف جهان بسیار متنوع و ناهمگون است ولی در حال حاضر میزان ابتلا به بیماری ام اس در میان جمعیت استان تقریبا با همین رقم در میان ساکنان کشورهای اروپایی یکسان است.

وی به آمار بیماران تالاسمی و هموفیلی در کشور و استان نیز اشاره کرد و گفت : 1.4 درصد بیماران هموفیلی و 0.6 درصد بیماران تالاسمی کشور در استان کردستان حضور دارند .

قصری به تشریح این آمار پرداخت و گفت در سال جاری سه بیمار هموفیلی شناسایی شده اند و مورد جدیدی از بیمار تالاسمی در استان وجود نداشته است .

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.