به گزارش ایرنا کریم ذوالفقاری روز چهارشنبه در پنجمین کارگروه تخصصی خشکسالی سرمازدگی و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان کردستان در سنندج با اشاره به اینکه هم اکنون با مشکل شیوع آنفلوانزای مرغی در کشور مواجه هستیم و تعدادی از استان های کشور درگیر آنفلوانزای طیور هستند گفت: خوشبختانه با همکاری جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی اقدامات پیشگیرانه در این راستا انجام شده است و آنفلوانزای مرغی به واحدهای مرغی استان سرایت پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان در بخش صنعت مرغداری استان سرمایه گذاری شده است، گفت: در صورت بروز شیوع آنفلوانزای مرغی در استان خسارت اقتصادی زیادی بر واحدهای تولید مرغی استان وارد خواهد شد.
وی صنعت مرغ استان کردستان و کیفیت گوشت تولیدی استان را غیر قابل مقایسه با سایر استان های همجوار دانست و افزود: کردستان بیش از 2 برابر استان های همجوار واحد مرغداری دارد.
ذوالفقاری اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی در مبارزه با آنفلوانزای مرغی را قابل تقدیر دانست.
وی با اشاره به اینکه آفاتی مانند سن، موش، سوسک، رنگ زرد و ملخ تهدید جدی برای محصولات کشاورزی محسوب می شوند گفت: این آفات با قدرت انتشار وسیع می توانند عامل انتقال بیماری باشند و خسارت سنگینی بر بخش کشاورزی وارد کنند.
وی تولید گندم استان کردستان را در سال جاری جزء سالم ترین محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه امسال هیچگونه سن زدگی در محصول گندم مشاهده نشده است.
ذوالفقاری ارزش سالانه محصولات باغی و زراعی را بیش از 2 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: سال گذشته در راستای مبارزه و پیشگیری با مگس میوه مدیترانه ای اقدامات مطلوبی انجام گرفت.
وی همچنین استان کردستان را در زمینه بیمه محصولات کشاورزی جزو استان های سرآمد کشور عنوان کرد و گفت: 30 درصد بیمه زراعی کشور به استان کردستان اختصاص دارد.
وی عملکرد بیمه محصولات کشاورزی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: سال های 93 و 94 در زمینه بیمه محصولات کشاورزی یک ریال بدهی نداشتیم.
مدیرکل جهادکشاورزی استان کردستان بر ترویج فرهنگ بیمه در میان کشاورزان استان کردستان تاکید کرد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری بارندگی دیر آغاز شد و میزان بارندگی در استان کردستان نسبت به سال گذشته کمتر بوده است گفت: 50 درصد سطح زیر کشت دیم در شرایط بارندگی قرار نگرفت در همین راستا بارندگی بهاری برای کشاورزی حیاتی است.
به گفته وی، بارندگی و تغذیه مناسب و صحیح محصولات کشاورزی در رونق کشاورزی تاثیرگذار است.
خالد جعفری معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی نیز با اشاره به وضعیت مطلوب مرغداری ها و ظرفیت جوجه ریزی استان گفت:ماهانه 2 میلیون و 630 هزار قطعه جوجه در استان جوجه ریزی می شود اما طی ماه اخیر سه میلیون 400 هزار قطعه جوجه ریزی داشته ایم.
وی افزود: علیرغم خطر آنفلوانزای مرغی که واحدهای مرغداری کشور را تهدید می کند ظرفیت بالای جوجه ریزی در این مدت بسیار مطلوب ارزیابی است.
وی با بیان اینکه صنعت مرغذاری استان سبب اشتغالزایی در استان شده است، مراقبت از این صنعت در برابر تهدیدات سلامتی از لحاظ اقتصادی ضروری است.
او با اشاره به شیوع آنفلوانزای مرغی در برخی استان های کشور گفت: در راستای پیشگیری از این بیماری از اختلاط طیور و مرغ های خانگی با پرندگان مهاجر باید جلوگیری کرد.
جعفری اطلاع رسانی شفاف به واحدهای مرغداری و افرادی که در خانه مرغ و طیور خانگی نگهداری می کنند ضروری برشمرد.
وی توسعه صنعت مرغداری و حفظ سلامت روحی و روانی مردم را نیازمند مراقبت از صنعت مرغداری دانست و گفت: خوشبختانه به منظور پیشگیری و کنترل آنفلوانزای مرغی اقدامات مطلوبی از جمله جلوگیری از زنده فروشی مرغ در شهرستان بانه بعمل آمده است.
7352/1904
**خبرنگار: شیوا اردلان منش/انتشار دهنده: مسعود احمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.