اسماعیل مریوانی روز چهارشنبه همایش رسانه و ثبت جهانی اورامان و آیین تجلیل از برگزیدگان جشنواره رسانه و میراث کردستان با اعلام اینکه ثبت جهانی اورامان در سال جدید میلادی به وقوع می پیوندد، اظهار داشت : هشت کارکرد برای آثار ثبت جهانی در نظر گرفته شده است.
وی یکی از کارکردهای ثبت جهانی را ایجاد پویایی اجتماعی دانست و اضافه کرد : سرازیرشدن کمک مالی و ایجاد رونق سرمایهگذاری بینالمللی از دیگر کارکردهای ثبت جهانی آثار مختلف در کشورها است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان افزود: شناختهتر شدن مناطقی که ثبت جهانی شدند و افزایش تعداد گردشگران از دیگر فواید این کار مهم است.
مریوانی یادآور شد: ایجاد زیرساخت، رونق اقتصادی و توسعه و پویایی جامعه مقصد از دیگر تاثیرات ثبت جهانی است.
وی با بیان اینکه حذف گذشته از مسیر توسعه امکان پذیر نیست، گفت: از جمله نقشهای رسانه ایجاد لینک بین تاریخ گذشته جامعه با زمان حال است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان افزود: اگر رسانه به خوبی این نقش خود را ایفا نکند بین گذشته و نسل جدید گسستگی ایجاد میشود.
یکی از فعالان فرهنگی استان هم در این مراسم اظهار داشت : هفت شهر در ۲ استان کردستان و کرمانشاه از ثبت جهانی بهره میبرند و وضعیت اشتغال آنها بهبود پیدا خواهد کرد.
صباح شیانی از مسوولان ارشد استان خواست با مدیران ناکارآمد شهرستان ها برخورد کنند چرا که مردم عملکرد این افراد را به دولت و حکومت نسبت می دهند بنابراین می طلبد با حساسیت بیشتری در این حوزه عمل شود.
وی با اشاره به اینکه بافت روستاهای استان در حال نابودی است، اضافه کرد: یکی از المانهایی که در ثبت جهانی اورامان در نظر گرفته می شود، بافت سنتی روستاهای این منطقه است.
شیانی اضافه کرد: برخی از دهیاران روستاهای اورامان خود بجای حفاظت از بافت سنتی عامل تغییر آن شدند.
وی یادآور شد: اهالی رسانه در حوزه میراث فرهنگی و به ویژه مباحث مربوط به ثبت جهانی اورامان رسالت سنگینی بر عهده دارند.