مسلم مرادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه این معدن سنگ در منطقه حفاظت شده قرار گرفته و اطراف آن را گونه های با ارزش پوشانده لذا احیا و بازسازی آن در دستور کار منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد قرار گرفته است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد یادآور شد: بازسازی این معدن در سطحی معادل ۱.۳ هکتار به صورت جنگلکاری آمیخته با استفاده از گونه های بلوط، گلابی وحشی و زالزالک که با شرایط اقلیمی و محیطی منطقه سازگار هستند، انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به وجود پوشش درختان جنگلی در این حوزه، بازسازی و احیای این معدن کمک شایانی به برقراری توازن اکولوژیکی در منطقه می‌کند.

مرادی با بیان اینکه اعتبار این پروژه از محل ماده ۱۷ قانون اصلاح قانون معادن، تامین شده است، افزود: ۱۵۰ میلیون ریال اعتبار برای احیا و بازسازی معدن سنگ روستای دزلی اختصاص یافته است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد تاکید کرد: با مطالعاتی که در این پروژه انجام شده، احیا و بازسازی این معدن فقط نیازمند جنگلکاری است چون سطح تخریب زیاد نیست و نیازی به عملیات عمرانی ندارد.

وی گفت: در معادنی که سطح تخریب زیاد است، احیا و بازسازی با استفاده از عملیات خاکبرداری و خاکریزی انجام شده سپس بذر کاری یا جنگلکاری میشود، تا منطقه تخریب شده به شکل اطراف در آمده و پوشش گیاهی مجددا رشد کند.

روستای دزلی یکی از روستاه‌های دارای پوشش جنگلی در فاصله ۲۸ کیلومتری سروآباد قرار دارد.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد و میزان جنگل های این استان ۳۷۴ هزار هکتار است.  

از مساحت ۱۲۰ هزار کیلومتری شهرستان سروآباد ۵۷ هزار هکتار آن را منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو، ۱۲ هزار هکتار آن را اراضی ملی و ۵۱ هزار هکتار را اراضی کشاورزی و باغی تشکیل می‌دهد.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از ۵۰ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.