محمد عبدالملکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این برنامه های ترویجی، آموزشی، مناسبتی و خلاقانه بیش از 50 هزار نفر مشارکت داشتند.
وی افزود: در بخش نشست های کتابخوانی نیز که به چهار بخش کتابخانه ای، مدرسه ای، تخصصی و ویژه تقسیم می شود یک هزار برنامه برگزار شد که بیشتر آنها نشست ها مدرسه ای و کتابخانه ای بود.
عبدالملکی با اشاره به اجرای 365 برنامه در بخش مسابقات فرهنگی در کتابخانه های عمومی سراسر استان اضافه کرد: در این بخش که شامل مسابقات کتابخوانی مکتوب، نویسندگی، نقاشی و انشانویسی می شود 10 هزار و 500 نفر شرکت کردند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان گفت: جلسات نقد و رونمایی کتاب، جلسات مطالعاتی، نمایشگاه کتاب و طرح با هم بخوانیم از جمله برنامه های دیگری بود که با استقبال مناسب علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در استان برگزار شد.
وی اجرای برنامه های آموزشی را از اولویت های مهم این نهاد فرهنگی اعلام کرد و یادآور شد: سال گذشته بیش از 460 برنامه متنوع آموزشی شامل داستان نویسی، نویسندگی، خوشنویسی، طراحی و نقاشی و کاردستی در کتابخانه های عمومی استان با حضور هشت هزار و 300 نفر برگزار شد.
عبدالملکی با بیان اینکه در سال گذشته 160 برنامه مناسبتی و خلاقانه در 50 باب کتابخانه عمومی نهادی استان برگزار شد، اظهار داشت: در اجرای این برنامه ها 6 هزار و 500 نفر مشارکت کردند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان با اشاره به اینکه استان با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت دارای 80 باب کتابخانه نهادی و مشارکتی است، گفت: از این تعداد 50 باب نهادی و بقیه مشارکتی است.
محمد عبدالملکی تاکید کرد: بیشترین تعداد کتابخانه نهادی این استان مربوط به شهرستان سنندج با 12 باب و کامیاران با 9 باب در رتبه دوم قرار دارد.
عبدالملکی افزود: بیشترین تعداد کتابخانه عمومی مشارکتی با 9 باب مربوط به شهرستان سقز است و شهرستان سنندج نیز با هشت باب رتبه دوم را دارد.
وی با بیان اینکه طی چهار سال اخیر پنج باب کتابخانه بر تعداد کتابخانه های موجود در سطح استان اضافه شده است، یادآور شد: کتابخانه امام جعفر صادق (ع) روستای خانم آباد، کتابخانه شهید یوسف مرادی روستای خامسان و کتابخانه شهید فریدون رستمی در روستای شیروانه، کتابخانه شهید حبیب الله معاذی در روستای طا و کتابخانه ماموستا هیمن در روستای کوله ساره پنج کتابخانه ایجاد شده در سال های اخیر هستند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر ساخت و تجهیز کتابخانه زمان بر و بسیار پرهزینه بوده بنابراین ایجاد کتابخانه های دارای حق انتفاع و یا مشارکتی راهکار بسیار مطلوبی برای ارتقای فضای کتابخانه ای است.
مدیرکل امور کتابخانه های عمومی کردستان گفت: هم اکنون از کتابخانه های موجود در این استان چهار باب درجه چهار، 6 باب درجه پنج، 6 باب درجه 6، 11 باب درجه هفت، چهار باب درجه هشت و چهار باب درجه 9 و 15 باب هم روستایی هستند.
وی تعداد اعضای فعال کتابخانه های استان را 48 هزار نفر اعلام کرد و یادآور شد: از این تعداد 22 هزار نفر را مردان و 26 هزار نفر را زنان تشکیل داده اند.
عبدالملکی اضافه کرد: بیشترین اعضای فعال هم مربوط به کتابخانه های عمومی شهرستان سنندج با 11 هزار عضو است و شهرستان های کامیاران و قروه در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی توسعه کتابخانه های عمومی را نیازمند حمایت مسئولان دانست و اضافه کرد: کتابخانه های عمومی از مهمترین ارکان توسعه فرهنگی در کشور هستند که باید بیش از پیش مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.
7349/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.