به گزارش خبرنگار ایرنا، فضای عمومی شهرها در جوامع کنونی بیش از بیش نیاز خود را به مدیریت آشکار می کند، مدیریتی که مبنای آن کنترل و نظارت است.
تردد روزانه تعداد بی شماری خودرو در معابر شهری که هر روز بر تعداد آنها افزوده نیز می شود یکی از مواردی است که لزوم مدیریت جامع و کامل بر مکان های پارک را ضروری می کند و می تواند علاوه بر ایجاد آرامش و امنیت عمومی، به تغییر چهره شهرها و ایجاد فضایی متمایز و مطلوب کمک شایانی کند.
شلوغی و معضل ترافیک شهری، از مردم عصر جدید، افرادی عصبی و کم تحمل ساخته که ایستادن پشت ترافیک و ازدحام خودروها، گاهی خسارت مالی و یا صدمات جانی را بر جا می گذارد.
این معضل در شهری مانند سنندج که جغرافیایی خاص دارد و سلیمان خان در سال 1046 قمری آن را با انگیزه نظامی و سیاسی در موقیعتی خاص بنا نهاد، بیشتر به چشم می آید، شهری که زمین کم دارد و بافت خیابان های آن هنوز سنتی است اما ترافیک آن کاملا مدرن است و سردرگمی و آشفتگی شهروندان را موجب شده است.
اگر چه در گذشته طرح های بسیاری مانند یک طرفه کردن برخی خیابان های پر ترافیک، طرح جامع ترافیکی، استفاده از پارکبان و چندین طرح دیگر به اجرا درآمد اما هیچکدام نتوانست باری از روی دوش ترافیک معابر این شهر بردارد بلکه معضلاتش روز به روز حادتر شد.
در این میان، وجود ابزارهای الکترونیک و فضای دیجیتال بیش از پیش توانایی های مهندسان را به ظهور رساند و توانست آرزوهای چندین ساله آنها را که بدلیل ضعف تکنولوژی غیر قابل پیاده سازی بودند، جامع عمل بپوشاند.
مدیریت پارکینگ یکی از مهمترین ابزارها در مدیریت شهری است که می تواند بر کارایی ترافیک و افزایش کیفیت زندگی شهری تاثیر بگذارد.
بعد از گذشت چندین دهه و افزایش خودرو و نبود فضای کافی برای پارک و در نهایت هزینه زیاد ساختن پارکینگ، ارزیابی دقیق برای مدیریت و مکانیابی پارکینگ را به امری ضروری تبدیل کرده است.
اگر به بافت فرهنگی و جمعیتی این شهر کهن بپردازیم، باید گفت مردم سنندج هم آداب و رسوم و فرهنگ و سنت های خود را حفظ کرده و هم در عین حال خود را با تکنولوژی روز همراه می کنند تا از غافله پیشرفت عقب نمانند و در این راه گوی سبقت را از بسیاری از نقاط کشور ربوده اند تا جایی که در زمینه ضریب نفوذ تکنولوژی در بین استان های اول تا دهم کشور قرار دارند و این یکی از شاخصه های اصلی فرهنگی بودن مردمی است که می خواهند هم سبک زندگی گذشته را داشته و هم به فناوری های روز مجهز باشند.
این ویژگی جرقه ای شد تا جوانان فعالی در زمینه فناوری و تکنولوژی دست بکار شوند و به فکر حل و رفع معضل ترافیک از طریق سامانه هوشمند اقدام کنند.
سامانه ای که در سنندج به عنوان یکی از اولین شهرهای کشور در حال اجراست و در مدت فعالیت آزمایشی خود توانسته از بار ترافیک کم کند و حال طراحان آن و مسئولین حوزه شهری می گویند: در عرض چند ماه 30 درصد ترافیک سنندج با اجرای این طرح کم می شود.

** به ثمر نشستن تلاشی 20 ساله
20 سال از تاسیس شرکتی می گذرد که با استفاده از توان و تخصص جوانان قدم در راه دانش بنیان شدن گذاشت و در بیستمین سال فعالیت خود قدم بزرگی برای ورود سنندج به جمع شهرهای هوشمند برداشته است.
مجریان طرح منتظرند هر کسی که می تواند در راه فرهنگسازی قدمی بردارد و در این میان اصحاب رسانه را دارندگان نقش اجتماعی پر رنگی می دانند تا هم مطالبات مردمی را به آنان منتقل کنند و هم در معرفی بیشتر این سامانه به مردم، یاریگر و کمکی برای آنان باشند.
یکی از بنیانگذاران مجتمع سانان هدف این شرکت را ایجاد بستری برای نوآوران و مبتکران جوان برشمرد و افزود: در تلاش هستیم تا بسترهای شغلی مناسبی برای افراد صاحب ایده ایجاد و برای سهولت در امور اجتماعی و شهری طرح های دانش بنیان اجرا کنیم.
نعمت الله عزیزی به کسب 12 مدال رنگارنگ در جشنواره های بین المللی و نیز
جشنواره های مطرح داخلی توسط این شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: سامانه هوشمند مدیریت پارکینگ های شهری (ریبین) یکی از موفقیت هایی است که جوانان این مجتمع که از چهره های علمی هستند، به جامعه ارائه کرده اند.

** هوشمند سازی در اول راه بلوغ
سامانه پارکینگ هوشمند، یک سیستم مکانیکی طراحی شده برای به حداقل رساندن مساحت برای جای پارک خودرو است که استفاده بهینه از مکان، زمان را برای شهروندان فراهم می کند.
این را رئیس هیات مدیره شرکت تبادل الکترونیک غرب، مجری سامانه هوشمند مدیریت پارکینگ های شهری (ریبین) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت.
محمدرضا قهرمانی می گوید: این طرح، کاری جدید است که هنوز به نقطه بلوغ نرسیده و برای تکامل حدود 10 سال وقت نیاز دارد اما در کوتاه مدت 30 درصد از بار ترافیکی شهر سنندج را کم می کند و در راه تکامل خود، پذیرای نقدهای سازنده همه شهروندان است.
وی از ایجاد درگاه هایی با نام ایده شهر خبر داد و افزود: این درگاه ها ایده شهروندان را جمع آوری می کند و اتاق فکری با مشارکت همه شهروندان راه اندازی می شود تا خدمات سامانه بهتر شود.
قهرمانی ورود به حوزه شهر الکترونیک و هوشمند را نیازمند دو رویکرد عینی و ذهنی دانست و یادآور شد: هوشمندسازی الزامات و ضروت هایی دارد که شهرنشینی شتابان، اثرات مخرب زیست محیطی، تغییرات جمعیتی و عوملی مانند برندسازی، مهاجرت مغزها و پیشرفت فناوری و کاهش بروکراسی از جمله آنها است.
وی با بیان اینکه 150 فعالیت برای هوشمندسازی شهر سنندج تعریف شده است، گفت: در قالب این فعالیت ها 450 شغل مستقیم و یکهزار شغل غیرمستقیم ایجاد می شود که در اولین فعالیت 20 ماه در حوزه هوشمندسازی حوزه حمل و نقل شهری کار شد و حالا 47 فرصت شغلی در این زمینه ایجاد شده که تا پایان سال به 80 فرصت می رسد.
مجری سامانه هوشمند مدیریت پارکینگ های شهری (ریبین) به گذشت 2 هفته از فعالیت آزمایشی این سامانه در سنندج اشاره کرد و اظهار داشت: فاز اول این سامانه رونمایی شده و انتظار می رود در کاهش ترافیک با استفاده از اهداف کلی استفاده کمتر از خودرو شخصی و مکانیابی مناسب برای پارک خودرو در زمان مناسب موثر باشد.

** دسترسی عادلانه به پارکینگ
پیش از این شهردار سنندج درباره نحوه فعالیت این سامانه گفته بود: در این طرح با استفاده از سنسورهای الکترونیکی که در کف معابر تعبیه شده وجود یا عدم وجود خودرو در محل پارک در معابر تشخیص داده و به راننده اعلام می شود.
حشمت الله صیدی دسترسی عادلانه شهروندان به پارکینگ خودرو در حاشیه معابر اصلی سطح شهر را یکی از مزایای اجرای این طرح دانست و اضافه کرد: اجرای این طرح با هدف درآمد زایی نیست و ساماندهی مناسب و پاسخ به مطالبات به حق شهروندان در زمینه میزان پرداخت های آنان از جمله اهداف این طرح است و پارک خودروهایی که کمتر از 30 دقیقه از پارک حاشیه ای استفاده کنند، رایگان خواهد بود.
در سامانه هوشمند پارک حاشیه ای برای تمام شهروندان حساب کاربری، کیف پول الکترونیکی خودرو، ثبت نام رایگان خودرو و راننده در سامانه، شارژ اولیه کیف پول الکترونیکی شهروند توسط پارکبان و انجام شارژ کیف پول الکترونیک توسط شهروندان از طریق کارت های بانکی انجام می شود.
از دیگر قابلیت ها و امکانات سامانه هوشمند پارک حاشیه ای امکان اتصال و اشتراک گذاری اطلاعات با سامانه ترافیکی راهور جهت استعلام آنلاین از جمله دوربین های ترافیکی سیار، امکان استعلام محل پارک های خالی معابر از سامانه و پذیرش درخواست رزرو محل پارک از طریق نرم افزار است.
تمام آموزش های مورد نیاز استفاده از سامانه هوشمند مدیریت پارک حاشیه ای از طریق اپلیکشن در اختیار شهروندان قرار می گیرد و بزودی مکان هایی به منظور ارائه خدمات و اطلاع رسانی به شهروندان در نقاط مختلف شهر تعبیه می شود.
بیش از 500 هزار نفر در شهر سنندج ساکن هستند که یکی از مشکلات اساسی ساکنان آن، ترافیک های شلوغ و سرسام آور معابر اصلی، کمبود فضای پارک خودرو است و حالا باید منتظر عملی شدن، کاهش ترافیک توسط شهروندان با استفاده از این سامانه باشیم.
9937/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.