سیدمحسن علوی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ارتباط با ظرفیت ها و مشکلات پیش روی توسعه گردشگری استان در راستای بند 34 سند پایه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت که بر گسترش قطب های گردشگری تاکید دارد، اظهارداشت: برای محقق شدن این الگو ابتدا باید مشکلات را بر طرف کنیم.
وی عملکرد ضعیف و کُند شبکه حمل و نقل هوایی در استان، وضعیت نامناسب جاده ها و پایین بودن کیفیت محورهای ارتباطی درون استان بویژه محورهای سنندج - مریوان و سقز - مریوان و سقز - بانه به عنوان اصلی ترین محورهای جذب و توزیع گردشگر را از جمله موانع پیش روی توسعه گردشگری کردستان اعلام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: کمبود اعتبار برای توجه به زیرساخت های گردشگری و معرفی جاذبه های گردشگری، ضعف شبکه های اطلاع رسانی و تبلیغات اینترنتی و کمبود و نامناسب بودن مراکز اقامتی از لحاظ تعداد و کیفیت و استانداردهای لازم از دیگر مشکلات پیش رو در توسعه گردشگری است.
علوی تاکید کرد: از دیگر موانع این بخش می توان به کمبود نیروی متخصص و آشنا به گردشگری و عدم وجود امکانات تفریحی، رفاهی و پارکینگ مناسب در سطح استان اشاره کرد.
وی به راهکارهای پیشنهادی در قالب اقدامات اجرایی دراین راستا هم اشاره کرد و یادآور شد: تاکید بر گسترش آموزش گردشگری و استاندارد سازی تاسیسات و خدمات گردشگری و تهیه و تدوین تقویم سالیانه گردشگری بر مبنای مناسبت ها و مراسم های فرهنگی و گردشگری دراستان از جمله راهکاری پیشنهادی برای رفع مشکلات پیش روی توسعه گردشگری در این منطقه است.
علوی اضافه کرد: ایجاد سایت جامع اطلاع رسانی گردشگری استان در سطح ملی و بین المللی و راه اندازی سامانه آمارگیری الکترونیکی در تمام واحدهای اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی از دیگر موارد پیشنهادی ما است.
وی جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای واگذاری و بهره برداری از اماکن و بناهای تاریخی استان به تاسیسات گردشگری، تهیه طرح جامع گردشگری منطقه ایی با مشارکت استان های همجوار و عقد تفاهم نامه با اقلیم کردستان عراق در ارتباط با گردشگری پزشکی را از دیگر راهکارهای حل مشکلات پیش روی توسعه گردشگری استان دانست.
علوی گفت: تاکید بر نقش مرزی استان و ارتقای ارتباطات، تعاملات فرهنگی و اقتصادی با کشور عراق (بویژه اقلیم کردستان)، بررسی و امکان سنجی ایجاد بازارچه های صنایع دستی و گردشگری در مناطق مختلف و نقاط مرزی و توسعه گردشگری مذهبی با توجه به وجود اماکن مذهبی و زیارتی از دیگر راهکارها است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان اظهار داشت: از جمله مهمترین ظرفیت های گردشگری استان وجود سه بازارچه مرزی و تعدد روستاهای گردشگری همراه با معماری خاص که در مقایسه کشوری رتبه بالایی دارد، است.
علوی یادآور شد: کردستان مرکزیت جغرافیایی مناطق کرد نشین غرب ایران است که این یکی از ظرفیت های ارزشمند برای فعالیت های توریسم فرهنگی دراین استان است.
به گزارش ایرنا، سند پایه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در بخش هایی شامل مبانی، آرمان، رسالت، افق و تدبیر با مشارکت حدود سه هزار نفر از شخصیت های برجسته علمی کشور تهیه و تنظیم شده است.
که بخش مبانی آن در برگیرنده مبانی خدا شناختی، جهان شناختی، انسان شناختی جامعه شناختی، ارزش شناختی و دین شناختی است.
بخش تدابیر آن نیز مشتمل بر 56 بند است که به مسایل مختلف کشور در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و حتی بین المللی پرداخته است.
طی فراخوانی از سوی مقام معظم رهبری که در مهر ماه امسال ابلاغ شد از تمام دستگاه ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب نظران و اساتید دانشگاه خواسته شده به بررسی بیشتر و عمیق تر این سند و ارائه نظراتی در راستای ارتقای آن بپردازند.
بند 34 بخش تدبیر در این سند گسترش قطب های گردشگری طبیعی، فرهنگی، مذهبی و سلامت با محوریت مناطق و مراکز هویت ساز است که کردستان از جمله استان های کشور است که در این رابطه ظرفیت فراوانی دارد.
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.