به گزارش خبرنگار ایرنا، شاهین پاکروح عصر پنجشنبه در نشست وزیر نیرو با استاندار، نمایندگان مجلس و شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان کردستان اظهار داشت: اکنون در حوزه روستایی سه مجتمع آبرسانی و 23 طرح آبرسانی تک روستایی در این استان دستور کار قرار گرفته و پیش بینی می شود علاوه بر این طرح ها در چهار سال آینده برای اجرای طرح های مختلف حدود دو هزار میلیارد ریال هزینه شود.
وی اضافه کرد: اجرای طرح های جمع آوری و دفع فاضلاب روستایی در این استان ردیف اعتباری ندارد که انتظار می رود این مهم در هیات دولت در برنامه بودجه سال آینده پیگیری و اجرایی شود.
پاکروح در خصوص اجرای طرح های آبرسانی در 20 شهر جدید این استان نیز افزود: 20 شهر قابلیت این را دارند که از ردیف اعتباری از محل ماده 23 برخورددار شوند.
وی یادآور شد: توسعه حاشینه نشینی در این استان باعث بروز عدم انطباق زیرساخت ها و خدمات شهری حوزه آب شده که در این خصوص افزایش حجم عملیات در مناطق حاشیه نشین دنبال می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان نیز در این نشست گفت: هم اکنون هشت طرح فاضلاب در این استان در دست احداث است که سه مورد آنها به اتمام رسیده و تا پایان سال نیز سه مورد دیگر به بهره برداری می رسد.
محمدحسین محمدی اظهار داشت: بهره برداری از این طرح ها در پایان سال جاری میزان ارائه خدمات فاضلاب در بخش شهری استان کردستان را از 71 درصد فعلی به 80 درصد می رساند.
وی افزود: این استان دارای 20 شهر جدیدالاحداث است که اجرای شبکه فاضلاب در این شهرها بر اساس مطالعات انجام گرفته حدود چهار هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کردستان یادآور شد: طرح جامع تامین آب استان هم اکنون تدوین شده و محل تخصیص آب شرب مورد نیاز شهرها به میزان سالانه حدود 171 میلیون متر مکعب نیز مشخص شده است.
محمدی تاکید کرد: در طرح جامع، تامین آب شرب مورد نیاز 2 میلیون و 250 هزار نفر در شهرها و یک میلیون نفر نیز در روستاها برای دراز مدت پیش بینی شده است.
وی تعداد طرح های آبرسانی در حال اجرا در استان را چهار مورد در شهرهای سنندج، بانه، سقز و دیواندره اعلام کرد و افزود: برای اتمام این طرح ها حدود 59 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
محمدی گفت: با توجه به پیش بینی های انجام شده شهرهای مریوان، بیجار، قروه، دهگلان و کامیاران از مناطقی است که با تنش آبی مواجه هستند و باید برای تامین نیاز آبی آنها اقدام لازم انجام شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون با کمک مدیران شهرستان کامیاران اعتباری به میزان 90 میلیارد ریال برای حل این مشکل تخصیص داده شده اما در باقی شهرستان ها همچنان نیازمند تامین اعتبار هستیم.
محمدی اظهار داشت: در برخی شهرها از جمله سنندج، بانه، قروه و مریوان مشکلات حاشینه نشینی به چالش های تامین آب شرب اضافه شده و ضروری است در خصوص تامین اعتبارات مورد نیاز آن توجهی جدی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان هم در این نشست گفت: هم اکنون 64 درصد از جمعیت روستایی استان از آب شرب بهداشتی بهره مند هستند که از 72 درصد میانگین کشوری حدود هشت درصد پایین تر است.
صالح مفاخری اظهار داشت: مطالعات اجرای طرح آبرسانی شرب از منابع آبی (سدها) و سامانه های انتقال در 717 روستای این استان انجام شده که با اجرا و تامین اعتبار آن می توان شاخص پایین آب شرب در روستاهای استان را ارتقا داد.
وی اضافه کرد: فرسودگی تاسیسات انتقال آب روستاهای استان از دیگر چالش هاست که برای این مشکل پیشنهاد می شود تعرفه های آب شرب روستایی همانند گاز و برق یکسان سازی شود تا از این محل اقدام به نوسازی تاسیسات کنیم.
مفاخری افزود: همچنین ورود فاضلاب 626 روستای استان در حوزه آبریز منابع آبی از دیگر چالش های حوزه آب و فاضلاب روستایی است که انتظار می رود برای جلوگیری از ورود فاضلاب روستاها و جمع آوری و دفع بهداشتی آن در سدهای در حال احداث پیگیری و اقدام لازم لحاظ شود.
به گزارش ایرنا، رضا اردکانیان وزیر نیرو روز پنجشنبه به منظور کلنگ زنی و بهره برداری چند پروژه آب و برق به استان کردستان سفر کرده است.
عملیات اجرایی پست 230،63 کیلوولت اتحاد کامیاران با اعتبار اولیه لازم 550 میلیارد ریال، امروز با حضور رضا اردکانیان، مرادنیا استاندار کردستان، علوی نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان اجرایی این استان نیز آغاز شد.
همچنین با حضور وزیر نیرو سد عباس آباد بانه با یک هزار و 260 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
بازدید از سد ژاوه و بازدید هوایی از سامانه انتقال آب از سد آزاد، نشست با استاندار کردستان و مجمع نمایندگان استان و دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان از دیگر برنامه های وزیر نیرو در سفر به کردستان است.
628 هزار مشترک از خدمات شرکت برق کردستان بهره مند هستند که 95 درصد آنها را مشترکان خانگی و تجاری تشکیل می دهند؛ ضمن اینکه بخش صنعت و کشاورزی استان نیز به ترتیب حدود 4 و 1 درصد مشترکان را شامل می شوند.
ظرفیت تولید روزانه برق در کردستان 460 مگاوات بوده و ضریب نفوذ برق در بخش شهری این استان 100 درصد است و تمام روستاهای بالای 10 خانوار هم از نعمت برق برخوردار هستند.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.