به گزارش خبرنگار ایرنا، ماریا دونتسکو روز دوشنبه در آیین گشایش نمایشگاه عکس همکاری سازمان ملل و ایران در سنندج اظهار داشت: در کنار حمایت ایران از سازمان ملل متحد تعامل عملی آن با این سازمان برای رسیدگی به مسائل مختلف حیاتی است که امروز با تعامل و حمایت توامان روبرو هستیم.
وی افزود: 'جهان علیه خشونت و افراط گرایی' ابتکاری مطرح شده از سوی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران است که به وضوح توسط کشورهای عضو سازمان ملل متحد مجمع عمومی سازمان ملل متحد پشتیبانی شد.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران یادآور شد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ای را که در سال 2013 در راستای حمایت از جهان علیه خشونت و افراط گرایی صادر کرده بود را در سال های 2015 و 2017 بار دیگر اتخاذ کرد.
وی اضافه کرد: ایرانیان باید مفتخر باشند که کشورشان به عنوان یکی از 51 کشور عضوی است که از بنیان گذاران اصلی سازمان ملل متحد بود و در سال تاسیس هیاتی را به کنفرانس سانفرانسیسکو برای تهیه پیش نویس اسناد کلیدی سازمان ملل متحد و منشور آن اعزام کرده بود.
دونتسکو یادآور شد: هیات ایرانی توسط نماینده و سفیر مصطفی عدل، وزیر سابق دادگستری ایران، که منشور سازمان ملل متحد را در تاریخ 26 ژوئیه 1945 امضا کرد، هدایت شد که این لحظه تاریخی در یکی از عکس های این نمایشگاه دیده می شود.
وی اضافه کرد: در طی کنفرانس سانفرانسیسکو آقای عدل گفته است ملت ایران خرسند است که اعلامیه دامبارتون اوکس و تصمیمات کنفرانس سان فرانسیسکو از صلح و دموکراسی صیانت خواهد کرد و امیدواریم که جهان آینده بر پایه برابری و عدالت برقرار باشد.
دونتسکو با اشاره به اینکه بسیار حائز اهمیت است که از تاریخ غنی همکاری مشترک ایران و سازمان ملل متحد آگاهی داشته باشید گفت: این نمایشگاه همکاری های 72 ساله این کشور و سازمان ملل متحد را به تصویر می کشد.
وی افزود: در طول این سال ها، سازمان ملل متحد به عنوان نماد نهایی و جهانی، خود را از طریق کشورهای عضو به گونه ای ارائه می دهد تا شرایط عدالت را در سراسر جهان همراه با توسعه پایدار، اعتماد دوباره به حقوق بنیادی بشر،آزادی، پیشرفت اجتماعی و معیارهای بهتر زندگی به وجود آورد و به حفظ صلح و امنیت بین المللی و ارتقای رشد اقتصادی و اجتماعی به پردازند.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران گفت: ایران همچنان نقش اصلی خود را با ابتکارات جهانی خود در زمینه ارتقاء صلح، دوستی و گفت و گو ایفا می کند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از ابتکارات ایران در سازمان ملل متحد گفتگوی تمدن ها بوده که توسط مجمع عمومی این سازمان پشتیبانی و در راستای آن سال 2001 به عنوان سال گفتگوی تمدن ها اعلام شد.
دونتسکو اضافه کرد: ایران از نخستین کشورهای عضو سازمان ملل متحد بود که از این سازمان خواست تا مرکز اطلاعات را در تهران در 1950 راه اندازی کند.
وی گفت: در ماه ژوئن 2018، ایران به مدت سه سال در شورای اقتصادی و اجتماعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، یکی از 6 سازمان اصلی سازمان ملل متحد انتخاب شد.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران افزود: نظام ملل متحد، علاوه بر 6 ارکان اصلی (دبیرخانه سازمان ملل متحد، شورای امنیت، مجمع عمومی، شورای اقتصادی و اجتماعی، دیوان بین المللی دادگستری و شورای قیمومیت) شامل 42 صندوق و برنامه، کاگزاری های تخصصی، موسسات تحقیق و آموزش به همراه تعداد زیادی از نهادها و سازمان های مرتبط است.
وی گفت: هر یک از این کارگزاری ها، سازمان ها و نهادها با یکدیگر همکاری می کنند تا از کشورهای عضو حمایت کنند تا اهدافی را بدست آورند که در منشور سازمان ملل متحد نهادینه شده است.
دونتسکو اظهار داشت: امروزه، 18 مورد از این سازمان ها، صندوق ها و برنامه های تخصصی با دعوت دولت ایران با طرفین ایرانی خود در دولت و جامعه مدنی برای منافع مردم ایران فعالیت می کنند.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری سازمان ملل متحد و ایران از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی و مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران روز دوشنبه با حضور ماریا دوتسنکو رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، حسین خوش اقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار،امین مرادی رییس حوزه هنری کردستان، لیلا آژیر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و شماری از مسئولان و اصحاب رسانه در گالری سوره سنندج گشایش یافت.
در این نمایشگاه 66 قطعه عکس از اسناد مهمی به نمایش گذاشته می شود که هر یک می تواند برای پژوهشگران ایرانی علاقه مند به علوم سیاسی، روابط و حقوق بین الملل سودمند باشد.
مجموعه عکس ها و اسنادی که برای این نمایشگاه انتخاب شده مربوط به آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است.
در این نمایشگاه عکس هایی از حضور شخصیت‌های برجسته ایرانی هنگام تاسیس این سازمان جهانی، سفر هفت دبیرکل‌ سازمان ملل متحد به ایران و گزیده‌ای از طرح ‌های به اجرا در آمده این سازمان در ایران به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه عکس اسناد تاریخی و عکس های همکاری های سازمان ملل متحد و ایران به مدت پنج روز تا 17 شهریور از ساعت 10 تا 12 و 17 تا 20 آماده بازدید علاقه مندان است.
سازمان ملل متحد سال 1945 میلادی تاسیس و جایگزین جامعه ملل شد، این سازمان توسط 51 کشور تاسیس و سال 2011 میلادی، 193 کشور عضو داشت، اعضای آن تقریبا شامل همه کشورهای مستقلی است که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده ‌اند.
شورای امنیت قوی‌ ترین نهاد سازمان ملل، پنج عضو دائمی دارد که در تصمیمات این شورا حق وتو دارند. مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است و کشورهای عضو و مؤسسه های وابسته، هر سال با تشکیل نشست های منظم در مورد امور بین‌المللی و امور اجرایی مربوط به آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.
ایران به‌ عنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل متحد در میان نخستین کشورهایی بود که مرکز اطلاعات سازمان ملل در آن تاسیس و فعالیت‌هایش چند ماه بعد، در ماه مه 1950 آغاز شد.
این فعالیت ها در سال 1980 به حالت تعلیق درآمد، سپس در 1991 دو باره آغاز شد و از سال 1994 به گونه‌ای کامل فعال شد.
7348/3034/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.