یدالله چراغپور روز یکشنبه در نخستین نشست در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون، گزارشی از ابتلای جامعه عشایری استان به ویروس کرونا گزارش و اعلام نشده است.
وی افزود: هماهنگیهای لازم برای زمان تاخیر در ورود عشایر به چهارمحال و بختیاری و جلوگیری از ورود زودهنگام آنان به استان ، انجام و موافقتهای لازم انجام شده است.
چراغپور تصریح کرد: اطلاعرسانیهای لازم به عشایر استان از طریق مختلف برای جلوگیری از ورود زودهنگام آنان انجام و در این راستا ۲۴ هزار پیامک برای عشایر دارای تلفن همراه ارسال شده است.
وی یادآور شد: با اداره کل امور عشایر خوزستان هماهنگ شده تا آرد و سایر ارزاق مورد نیاز عشایر در ماههای فروردین و اردیبهشت سالجاری فقط در استان خوزستان توزیع شود.
معاون توسعه عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در همین راستا به عشایری که کوچ زودهنگام داشته باشند هیچ خدماتی برای ماههای فروردین و اردیبهشت سالجاری ارایه نمیشود.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و لزوم تلاش برای قطع زنجیره انتقال آن گفت: تمامی انبارهای علوفه و اتحادیههای عشایری ضدعفونی و گندزدایی شده است.
چراغپور درخواست کرد، تمهیدات ویژه مناطق شهری و روستایی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در جامعه عشایری هم اندیشیده شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از ۱۲۴ هزار نفر جمعیت عشایری به همراه یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک، دومین استان عشایرنشین کشور است.
عشایر بختیاری در طول سال ۲ بار در فصل بهار و پاییز به سمت خوزستان و چهارمحال و بختیاری اقدام به کوچ میکنند.
براساس پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری سامانه بارشی اخیر در استان تا روز سهشنبه فعال است و باعث اختلال در ترددهای جادهای میشود.
در این راستا از مردم تقاضا شده تا از سفرهای غیرضروری بپرهیزند و در صورت لزوم به حضور در جادهها، باید تجهیزات ایمنی، سوخت کافی، زنجیر چرخ و لباس گرم بههمراه داشته باشند.
همچنین از دامداران و کشاورزان خواسته شده به علت احتمال وقوع آذرخش و بارش برف، به ارتفاعات نروند و از ایتادن و توقف در حاشیه رودخانهها خودداری کنند.
بهدنبال فعالیت این سامانه بارشی و با توجه به کاهش محسوس دما، باغداران چهارمحال و بختیاری باید تدابیر لازم برای جلوگیری از سرمازدگی باغات خود بهویژه در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری را بیندیشند.
بارشهای اسفندماه سال گذشته ۵۸۰ میلیارد ریال و سرمازدگی فروردینماه سالجاری حدود ۸۰۰ میلیارد ریال خسارت به چهارمحال و بختیاری وارد کرد.
ویروس کرونا کووید ۱۹ نام دارد، این ویروس اکنون به بسیاری از کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا در مورد بهداشت جهانی؛ وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.