برخی از افراد هنوز به صورت جدی، نسبت به شیوع این ویروس جهانی واکنش خود مراقبتی نشان نمی‌دهند و گویا همچنان قصد سفر در نوروز را دارند و یا در روز پایانی سال ۹۸ در حال خرید و فروش یا ایستاده در صف آجیل و میوه هستند.

امسال نوروز، با توجه به تعطیل بودن ادارات و مشاغل مختلف، می‌تواند با در خانه ماندن مردم و رعایت نکات بهداشتی، به بهترین فرصت برای کاهش ابتلا به بیماری کرونا در کشور باشد.

نوروز جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است و دید و بازدید یکی از مولفه‌های این جشن مردمی است اما امسال مردم حساسیت نوروز را باید بیشتر درک کنند.
خرید و نو کردن وسایل منزل و لباس افراد خانواده و دید و بازدید اقوام از جمله رسوم نوروز است، اما امسال با ورود بیمار کرونا رنگ و بوی دیگری به خود گرفت.
براساس اعلام نظر متخصصان این ویروس از طریق تماس فیزیکی و عطسه و سرفه، فرد مبتلا به دیگر افراد منتقل می‌شود و در همین راستا باید برای پاره شده زنجیره انتقال این ویروس از تجمع در مکان‌های عمومی و تماس نزدیک خودداری کرد.
کیانی یکی از کارمندان ادارت شهرکرد در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا در شهرکرد ، با اشاره به اینکه در زمان فعلی امن‌ترین مکان برای مردم منزل است، گفت: با توجه به نزدیک بودن آغاز سال نو و رسم‌های عید نوروز ،به دلیل شیوع بیماری کرونا، خرید مایحتاج غیر ضروری مانند لباس و وسایل منزل باید بعد از این بحران انجام شود.
وی،با بیان اینکه انجام دید و بازدید در زمان عید ممکن است با تاوان ابتلای افراد به بیماری کرونا انجام شود، افزود: سلامتی و جان مردم ارزشمندتر از برخی رسومات گذشته است.
کیانی ادامه داد: رسم عید و دید و بازدید را باید بعد از فروکش کردن این بیماری انجام داد.
زمانی، یکی از پزشکان متخصص نیز با بیان اینکه علائم بیماری در برخی از افراد ممکن است دیرتر بروز کنند و فرد بدون وجود تب و سرفه ناقل بیماری باشد، گفت: دیدار با افراد مسن فامیل در زمان انتشار ویروس کرونا ممکن است، ابتلا و مرگ این افراد را در پی داشته باشد.
وی افزود: گروه‌های هدف این بیماری باید از هر گونه تماس با افراد مختلف جلوگیری کنند.
قاسمی یک بانوی خانه‌دار نیز با اشاره به اینکه خرید عید امسال را هنوز انجام ندادند، گفت: با توجه به نکات پیشگیرانه و آموزشی بیماری کرونا نباید در بحران فعلی بیرون از منزل فعالیت‌های غیرضروری انجام شود.
وی با بیان اینکه خرید مایحتاج خوراکی خانواده توسط همسرش انجام می‌شود، افزود: تنها یک نفر برای خرید از منزل خارج و پس از بازگشت تمام وسایل خریداری شده ضدعفونی می‌شود.
قاسمی ادامه داد: هفت سین عید نوروز را سلامتی افراد خانواده قرار می‌دهیم و تبریک سال نو نیز با تماس تلفنی و ویدئویی انجام می‌شود.

یک جامعه شناس در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شیوع بیماری کرونا طی هفته‌های گذشته تأثیر بسزایی بر روی مراودات و رفتار اجتماعی مردم گذاشته است، گفت: اتفاقات هفته اخیر نشان داد، رفت و آمد مردم خواه یا ناخواه در پی انتشار این ویروس محدود شده است.
حمید فدایی، با بیان اینکه در حال حاضر در آستانه سال نو نکته مهم و قابل تأمل در جامعه سایه ویروس کرونا بر مراودات اجتماعی و دید و بازدید مردم است، افزود: هر سال با فرارسیدن فصل بهار به پاسداشت آیین‌های گذشتگان دید و بازدید و سفرهای بین شهری حال و هوای کشور را دگرگون می‌سازد.
این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه برقراری روابط اجتماعی در زندگی هر فرد نقش تأثیرگذاری دارد، ادامه داد: روابط اجتماعی در دنیای پیشرفته امروز از اصول اساسی برای دوام و پایداری زندگی هر فرد است.
فدایی، با بیان اینکه در شرایط فعلی دولت و رسانه‌ها طرح در خانه بمانیم را به مردم توصیه می‌کنند، اضافه کرد: سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا مردم ، دست از رفت و آمد عید می‌کشند و در خانه می‌مانند؟
وی، با اشاره به اینکه اجرای کمپین "در خانه بمانیم" نیازمند افزاش اعتماد اجتماعی است، گفت: تعطیلات عید فرصت خوبی برای کاهش بار ابتلا به ویروس کرونا است، اگر با دید و بازدید به تهدید تبدیل نشود.
این جامعه‌شناس، با بیان اینکه در این شرایط مردم باید از منزل خارج نشوند، نکات بهداشتی را رعایت کنند و اجتماعات را تشکیل ندهند، افزود: فرهنگ غنی کشور نباید تأثیر منفی بر سلامت مردم داشته باشد.
فدایی ادامه داد: تنها راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس اعتماد متقابل مردم و دولت است.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تاکنون ۲۹۳ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است که از این تعداد ۵۲ نفر به طور قطعی مبتلا به این ویروس هستند.

همچنین از تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تاکنون ۲۷ نفر بهبود یافته، ۸ نفر جان باخته و مابقی در بیمارستانهای استان بستری هستند.

ویروس کرونا که کووید ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد.

این ویروس اکنون به بسیاری از کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا در مورد بهداشت جهانی؛ وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.