علی محمدی مقدم روز سه‌شنبه در آستانه هفته منابع طبیعی در جمع خبرنگاران افزود: یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال از این تعداد از سوی جهاد کشاورزی به عنوان نهال مثمر کشت می‌شود.

وی، از کشت ۶۰۰ هزار اصله نهال جنگلی از نوع بنه، زبان گنجشک، افرا، سنجد، سرو خمره‌ای ، کبوده، داغداغان و بادام کوهی خبر داد و گفت: کشت این گونه‌ها از ۱۴ آذرماه در استان در قالب نهضت سبز آغاز می‌شود و تاپایان هفته منابع طبیعی ادامه دارد.

به گفته وی، کاشت نهال در آذرماه به دلیل اینکه نهال‌ها از خواب زمستانی بیدار نشدند و همچنین از بارش باران و برف نیز بهره‌مند می‌شوند، از امسال آغاز شده است.

وی از کاشت درخت در ۴۰۰ هکتار عرصه شهری در شهرکرد در یک قرارداد با شهرداری خبر داد و گفت: این عرصه به عنوان پارک جنگلی درختکاری خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری در ادامه با اشاره به اهمیت بحث آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از سیلاب، کنترل رسوب  تاکید کرد و گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری در سالهای خشکسالی از کاهش افت آب‌های زیرزمینی جلوگیری می‌کند.

وی اظهار داشت:هم‌اکنون ۱۰ دشت استان ممنوعه شده که ۴ دشت از این تعداد ممنوعه بحرانی است و اجرای طرح‌های آبخیزداری در احیاء این دشت‌ها تاحدودی موثر بوده است.

محمدی‌مقدم با اشاره به اهمیت بحث اقتصادی مقاومتی و افزایش تولید در حوزه کشاورزی گفت: تولید بیشتر باید به شرط حفظ منابع تولید از جمله خاک و آب باشد.

وی افزود: از سال‌گذشته به منظور اجرای طرح‌های آبخیزداری در سطح کشور از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات خوبی به بخش آبخیزداری اختصاص داده شده که این میزان در سال‌گذشته ۲۰ میلیارد تومان و امسال ۴۰ میلیارد تومان بوده است.

محمدی مقدم گفت:امسال ۱۰۰ طرح در قالب طرح‌های آبخیزداری در استان از محل صندوق توسعه ملی اجرایی شد که هم‌اکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی، به اختصاص ۶۰ درصد اعتبار پیش‌بینی شده برای استان از محل صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: تا پایان سال مالی مابقی اعتبار جذب خواهد شد.

محمدی‌مقدم به حفظ گونه‌های نادر از جمله کلوس کوهی در استان تاکید کرد و گفت: با فرهنگسازی در بین جوامع محلی حفاظت از این گونه گیاهی در استان فزایش پیدا کرده است.

وی اظهار داشت: با فرهنگسازی در بین جوامع محلی از غنچه‌کنی کلوس جلوگیری و بذر گیاه کلوس از جوامع محلی توسط منابع طبیعی استان خریدار می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری چهارمحال و بختیاری از تشکیل ۱۰ پرونده مهم زمین خواری از سال ۹۴ تاپایان سال گذشته در استان خبر داد و گفت: دراین مدت ۱۵ هزار هکتار اراضی ملی به ارزش ۶ هزار میلیارد تومان به نفع انفال بازگردانده شد.

وی گفت: امسال نیز در قالب یک پرونده مهم ۶۵ هکتار از اراضی ملی تصرف شده در حاشیه شهرکرد به نفع انفال بازگردانده شد.

 ۱۵ درصد جامعه هدف حوزه منابع طبیعی تحت آموزش قرار گرفتند

رییس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست با اشاره به اهمیت بحث فرهنگ‌سازی و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی افزود: ۱۵ درصد جامعه هدف حوزه منابع طبیعی استان تحت آموزش قرار گرفتند.

هومان خاکپور افزود: ۱۰۰ روستا در ۴۵ حوزه فعالیت های آبخیزداری امسال انتخاب و آموزش‌های لازم را به جوامع محلی ارائه شد که در این مدت ۶ هزار نفر روز آموزش به جامعه هدف ارائه شد.

وی به اجرای هر مدرسه یک نهالستان در ۵۰ مدرسه استان اشاره کرد و گفت: در این طرح ۵ هزار گلدان و بذر درختان جنگلی بین دانش‌آموزان ۵۵ مدرسه در سطح استان توزیع شد که نهال‌های کشت شده توسط دانش‌آموزان در پایان سال توسط اداره ترویج منابع طبیعی خریداری می‌شود.

خاکپور اظهار داشت: درسال تحصیلی جدید طرح یک ساعت باجنگلبان نیز در ۷۰ مدرسه استان اجرایی شد.

وی به ارائه آموزش و فرهنگ‌سازی بین جوامع محلی و بهره‌برداران در راستای حفظ و حراست از منابع طبیعی اشاره کرد و گفت:هم‌اکنون ۴۰ هزار بهره‌بردار در حوزه منابع طبیعی وجود دارد که می‌توان با آموزش این افراد در راستای حفظ و حراست از این موهبت تلاش کرد.

رییس اداره فنی جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست افزود: سرانه فضای سبز استان به ازای هر نفر هم‌اکنون ۴۰ صدم هکتار است که این میزان از سرانه کشور بالاتر است.

علی حسین امینی افزود: سرانه فضای سبز کشور  ۱۷صدم هکتار برای هر ایرانی است که این میزان در دنیا ۸ دهم هکتار است.

وی با اشاره به اهمیت بحث درخت و درختکاری در کشور بر نهادینه کردن فرهنگ درختکاری تاکید کرد و گفت: در راستای اجرای طرح نهضت سبز و همچنین درختکاری هفته منابع طبیعی در یکهزار و ۷۳۴ هکتار عرصه استان درختکاری جنگلی انجام می‌شود.

امینی اظهار داشت: در این مدت ۱۰۰هزار  اصله نهال از بخش غیردولتی و ۵۰۰ هزار اصله نهالی جنگلی در از نهالستان‌های بخش دولتی در استان کشت می‌شود.

وی به کشت گونه‌های جنگلی مثمر در استان در راستای رفع مشکلات معیشت جنگل نشینان اشاره کرد و گفت: گشت درختان جنگلی  مثمر راه حلی برای کاهش وابستگی جوامع محلی به جنگل و مراتع است.

وی گفت:هم‌اکنون تولید نهال در نهالستان‌های شهرکرد و لردگان در قالب گونه‌های اقتصادی، جنگلی، سریع الرشد به منظور توسعه جنگل و باغات استان اجرامی‌شود.

به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.