این موضوع در استانهای کوهستانی نظیر چهارمحال و بختیاری از اهمیت بیشتری پیدا میکند و ضرورت برنامهریزی برای مواجه با روزهای برفی باید اجرا شود.
این استان اگرچه بنا بر مرکز ملی پالایش و هشدار خشکسالی در ردیف سومین استان خشک کشور جای گرفته است، اما در زمستان امسال چندین دوره بارش برف را پشت سر گذاشته است و روز شنبه بیست و یکم دیماه نیز به میزان چند سانتیمتر برف شهرها و روستاها و به ویژه جادههای مواصلاتی آن را سفیدپوش کرده است.
همین بارش چند سانتیمتر برف صبح روز شنبه، منجر به اختلال در ترددها و معطلی چندساعته خودروها در محورهای ارتباطی استان شد.
با این وجود مسوولان راهداری و حمل و نقل جادهای عنوان میکنند که راهداران از ۲۴ ساعت قبل از بارش برف و باران تا ۲۴ ساعت پس از آن در نقاط مختلف استان در حالت آمادهباش هستند و علاوهبر بازگشایی راهها، شن و نمکپاشی، مسافران در راه مانده را امدادرسانی میکنند و در بارش اخیر نیز با تمام توان و تجهیز امکانات موجود به خدماترسانی خود مشغول بودهاند و مانع مسدود شدن محورهای ارتباطی شدهاند.
سرپرست ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با تلاش شبانهروزی راهداران و اجرای عملیات راهداری زمستانی تمامی محورهای استان باز است و هیچ مشکلی در خصوص تردد خودروها وجود ندارد.
شهرام ندیمی از امدادرسانی به ۷۳ خودروی گرفتار در برف و کولاک طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: با حضور به موقع نیروهای امدادی مشکلی برای مسافران در راه مانده شکل نگرفت و مسافران در سلامت کامل قرار دارند.
وی تصریح کرد: از مجموع ۱۳۹ ساعت بارش برف، ۲۷ ساعت باران و ۵ ساعت کولاک در استان، بیش از ۱۰ تن شن و نمکپاشی در محورهای ارتباطی استان انجام گرفت.
سرپرست ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۴۰ کیلومتر باند برفروبی شد و در ۴۹ مقطع تاکنون ۶۹ مرتبه ریزشبرداری انجام گرفته است.
ندیمی، اولویت بازگشایی محورها را بر اساس راه شریانی، اصلی و فرعی عنوان کرد و گفت: در طرح راهداری زمستانی ۴۲ راهدارخانه، ۲۲۵ راهدار به همراه۳۳۰ خودروی سنگین، نیمهسنگین و سبک در محورهای مواصلاتی چهارمحال و بختیاری مشغول خدماترسانی هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمامی دستگاههای خدماترسان در مواقع بحرانی با تمام تجهیزات و امکانات خود فعال هستند تا مشکلی برای مردم رخ ندهد.
مرتضی زمانپور در خصوص نحوه تعطیلی مدارس و ادارات دولتی در روزهای برفی، تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد مدیریت بحران استان، تصمیمگیری در خصوص تعطیلی مدارس برعهده فرمانداران و روسای آموزش و پرورش هریک از شهرستانهای ۱۰ گانه است.
وی افزود: تعطیلی ادارات و دستگاههای دولتی نیز از آنجا که بسیاری از این دستگاهها عضو ستاد مدیریت بحران هستند و در مواقع بحرانی باید فعال شوند لزومی بر تعطیلی ادارات و دستگاهها وجود ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری، یخزدگی جادهها را عامل تعلل و کندی تردد در محورهای مواصلاتی استان عنوان کرد و افزود: مدیریت برفهای چند سانتیمتری سختتر از برفهای با حجم بالاست چراکه زمانی که با اندک برف جاده یخ میزند لغزندگی و کندی تردد بیش از مواقع دیگر است.
زمانپور افزود: با این وجود برای رفع یخ زدگی جادهها شن و نمکپاشی میشود اما نمیتوان انتظار داشت این اقدام مشکل را به طور کامل برطرف کند و خودروها همانند روزهای عادی باسرعت تردد کنند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه دستگاههای خدمات رسان موظف به خدماترسانی و بهبود وضعیت تردد در روزهای برفی هستند اما مردم و مسافران نیز باید خودروهای خود را مجهز به زنجیرچرخ کرده و نکات ایمنی را با جدیت لازم رعایت کنند.
اما یکی از ایرادهای که در روزهای برفی مردم همواره وارد می دانند دیر اعلام شدن زمان تعطیلی یا تاخیر مدارس در این روزهاست.
مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: تصمیمگیری برای تعطیلی و تاخیر در زمان فعالیت آموزشی مدارس شهرستانها در زمان بارس برف و برودت هوا برعهده فرماندار و رییس آموزش و پرورش هر شهرستان است.
مهدی پیکار در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تصمیمات گرفته شده در شهرستانها به اداره کل آموزش و پرورش استان اطلاعرسانی میشود که در نهایت روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش تصمیمگیری نهایی را رسانهای میکند.
وی، در خصوص تاخیر در اعلام زمان تعطیلی مدارس مقطع ابتدایی استان در برخی مناطق آموزشی در صبح روز ۲۱ دیماه اظهار داشت: براساس اعلام مناطق آموزشی با توجه به وضعیت جوی شب گذشته وضعیت فعالیت آموزشی مدارس اعلام شده بود.
به گفته وی، به دلیل بارش برف از بامداد روز شنبه، تغییر در خصوص وضعیت فعالیت مدارس به اداره کل از سوی ادارت شهرستان اطلاعرسانی شد.
پیکار در خصوص تعطیل نکردن مدارس شهرستان فارسان نیز افزود: بنابه تصمیم فرماندار شهرستان تعطیلی در مدارس این شهرستان اعلام نشد.
وی با تاکید بر اینکه برای عبور و مرور در سطح جادهها و شهر همکاری مسوولان راهداری و همچنین شهرداریها الزامی است.
در سال تحصیلی جاری ۲۰۶ هزار دانشآموز در ۱۷ منطقه آموزشی استان چهارمحال و بختیاری مشغول تحصیل هستند.
به گزارش ایرنا، بارش برف در چهارمحال و بختیاری از روز جمعه آغاز شد و برخی از شهرستانهای این استان بارش برف صبحگاهی باعث کُند شدن تردد در برخی از نقاط شهر و برون شهری شد.