اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلوپی) از روز دوم آبان ماه در ۴۵۰ مهدکودک استان آغاز و تا پایان دی ماه ادامه دارد.
سرپرست بهزیستی چهارمحال وبختیاری گفت: سال گذشته در اجرای طرح آمبلوپی بیش از ۵۲ هزار کودک ۳ تا ۶ سال معاینه شدند که که از این تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ کودک در ارزیابی و سنجشهای بینایی مشکوک به مشکلات بینایی بودند.
معصومه محمدی روز پنجشنبه در آیین نمادین آغاز این طرح در مهدکودک آل طه شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد کودک ۸۰۰ کودک از خدمات بهزیستی برای درمان عیوب چشم از جمله دریافت عینک و عمل جراحی بهرهمند شدند.
وی، با اشاره به پوشش بالای ۹۷ درصدی اجرای این طرح در استان گفت: بیماری تنبلی چشم تا ۷ سالگی قابل تشخیص و درمان است و پس از ۱۲ سالگی تنبلی چشم درمان نخواهد شد.
به گفته وی، پیش بینی میشود امسال بیش از ۵۳ هزار کودک ۳ تا ۶ سال در این طرح ارزیابی شوند.
محمدی از آغاز اجرای طرح شنوایی سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال استان در مهدهای کودک اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۳۰۰ کودک ۳ تا ۶ استان زیر پوشش این طرح قرار گرفتند که این تعداد ۱۰۰ درصد سهیمه اختصاصی به استان بود.
وی گفت: از این تعداد ۲۵۰ کودک به کمشنوایی و مشکلات شنوایی تشخیص داده شدند و به مراکز درمانی و پزشک و دریافت خدمات درمانی ارجاع داده شدند.
سرپرست بهزیستی چهارمحال وبختیاری از اجرای طرح شنوایی سنجی نوزادان در تمام زایشگاههای استان اشاره کرد و گفت: ۹۸ درصد نوزادان تازه متولد شده زیرپوشش این طرح قرار دارند.
تنبلی چشم یا آمبلوپی (Amblyopia) که در حدود 3 درصد افراد دیده میشود، زمانی رخ میدهد که چشم در دوره کودکی دید طبیعی نداشته باشد.
این اختلال که به طور معمول در یک چشم دیده میشود به دلیل اختلال دید چشم تنبل بر اثر عوامل مختلف نظیر عیوب انکساری (دوربینی، نزدیک بینی، یا آستیگماتیسم)، انحراف چشم (لوچی یا استرابیسم)، یا نبود شفافیت مسیر بینایی ناشی از عواملی مانند آب مروارید، کدورت قرنیه، یا افتادگی پلک رخ میدهد.
نبود وضوح تصویر در چشم بیمار و بهتر بودن تصویر ایجاد شده در چشم سالم سبب میشود تا مغز بین دو چشم، چشم سالم را برای دیدن انتخاب کند و در واقع مسیر ارسال تصویر از چشم بیمار به مغز را مسدود یا اصطلاحاً دید چشم بیمار را «خاموش» کند.