یک پیشکسوت فوتبال بازگشت دوباره مهدی تاج به عرصه فوتبال را بعد از پرونده ویلموتس، وقاحت نامید.
جی پلاس، امیر حاج رضایی که در دوره ریاست مهدی تاج منتقد عملکرد او بود، نامزدی او برای ریاست فدراسیون فوتبال را وقاحت نامیده است!
تسنیم نوشت: امیر حاجرضایی درباره اینکه مهدی تاج برای شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ثبتنام کرده است گفت: واقعاً برای من جای تعجب و حیرت دارد. اتفاقاتی که در فوتبال ایران میافتد آدم را انگشت به دهان میکند. دوره تاج پر از مسائلی بوده که پرداختن به آن در حال حاضر مناسبتی ندارد. نه تنها از روند رسیدگی به آن پرونده کذایی ویلموتس هیچ خبری نداریم و نمیدانیم چه کسانی قرار است آن غرامت سنگین را بپردازند، بلکه بانیان امر برای دوره جدید خود را آماده کردهاند!
وی ادامه داد: وقتی مصاحبههایشان را خواندم در حیرت فرو رفتم که از یک موضع طلبکارانه صحبت میکنند. اینکه اگر من نبودم فلان و بهمان میشد، نمیدانم چه اتفاقی پشت این صحنهها هست و چه کسانی پشت ماجرا هستند و چگونه این اتفاقات رقم میخورد که هیچگونه بازخواستی در کار نبود و هیچ نظارتی وجود ندارد.
وی افزود: رئیس پیشین فدراسیون (تاج) که بیمار بود و ناراحتی قلبی داشت. الان میخواهم بگویم ما باید قدردان ایشان باشیم که با قلب بیمار، سن بالا و تن رنجور از روی تخت بلند شدهاند که به فوتبال مملکت خدمت کنند! این نمک نشناسی است که از او تشکر نکنیم چون سلامتی خود را قربانی فوتبال ما و علاقمندان به فوتبال میکند. اگر مثل او با این درجه از فداکاری و گذشت چند نفر دیگر داشتیم فوتبالمان گل و بلبل میشد، حالا باید یک شکل دیگر در این خصوص صحبت کنم!
حاجرضایی خاطرنشان کرد: نزدیک جام جهانی است، به هرحال در فوتبال ما گروهها به دستههای مختلف تقسیم شدند و جامعه فوتبال و طبعاً اکثریت آنها به دنبال منافع شخصیشان هستند، متأسفانه برای این منافع شخصی هم هیچ سقفی نمیشود قائل شد که اینها یک جایی سیر شوند و کنار بروند. تصورم این است که مورد پشتیبانی قرار میگیرند که به صحنه میآیند. هرگز عادت نداشتم به کسانی که به فوتبال ما لطمه زدند و آسیب رساندند حرف بد بزنم چون در شأن خودم نیست ولی رفته رفته این فوتبال دارد آزارم میدهد.
وی گفت: یک اقلیت انگشتشمارند که تلاش کردند شریف زندگی کرده و دروغ نگویند. آنها با همه چیزی که برای کمک به این فوتبال دارند، خانهنشین شدهاند و بعد افرادی با وقاحت تمام به عرصه میآیند. نمیدانم اگر به فرهنگ دهخدا مراجعه کنیم، آیا لغتی بالاتر از وقاحت میتوانیم برای این حالت پیدا کنیم. بعد از موضع طلبکارانه صحبت میکنند و امید میدهند که ما چنین و چنان میکنیم، امیدی که هرگز محقق نمیشود و قطعاً این وضعیت برای خودشان آوردههایی دارد. در این مدت یک ماهی که سروصدای تغییر اسکوچیچ درآمد و آقایانی که آمدند ثبتنام کردند من پاسخگو نبودم؛ چه چیزی باید بگویم؟ تلفن که میزدند جوابی نمیدادم چون واقعاً نمیدانستم چطور میشود صحبت کرد، تنها با یک روزنامه حرف زدم، آن هم بیشتر روی محور اسکوچیچ بود، درست در روزی که کمیته فنی میخواست تشکیل جلسه دهد.
مربی سابق تیم ملی فوتبال تصریح کرد: در مورد واژه «مَرد» که این روزها در فوتبالمان مورد بحث قرار گرفته بگویم که منظور از آن صفات عالیه انسانی است و اکنون مد شده که به آقایان میگویند شما نَر هستید و واژه مرد و مردانگی، در خصوص صفات برتر انسانی مورد استفاده قرار میگیرد و ورای جنسیت است، چه زنانی که مردانگی زیادی دارند و در جامعه آنها را زیاد میبینیم. اتوری هاگل سرمربی بایرن مونیخ بود و در جام حذفی به فینال رسید. چند روز به فینال مانده به هردلیلی بایرن او را کنار گذاشت و در بازی فینال بکن باوئر روی نیمکت نشست. بایرن برد و جام را به دست گرفت مراسم قهرمانی برگزار شد. همسر هاگل در تلویزیون آلمان گفت این جام را از شوهر من دزدیدند.
حاجرضایی افزود: این مثال را برای اسکوچیچ میزنم. اگر اسکوچیچ را بردارند، این جام جهانی را از او دزدیدهاند. نباید داستان بحرین را فراموش کنیم. ما در آستانه حذف بودیم، پول هنگفتی که مرد بلژیکی میگیرد یا گرفته و آقایانی که پای آن قرارداد را امضا کردند، درنهایت به دو شکست بد مقابل بحرین و عراق منجر شد و این بنده خدا درآن وضعیت تیم ایران را پذیرفت.
حاجرضایی با اشاره به مسیری که با اسکوچیچ برای رسیدن به جامجهانی طی کرد، یادآور شد: بازی با هنگ گنگ و کامبوج را کنار بگذاریم، ما تا به حال در بحرین برنده نشده بودیم اما این تیم را سه بر صفر بردیم. اسکوچیچ سه بار عراق را برده؛ کاری که کیروش از پس آن برنیامده و در دو جام ملتها نتوانسته به برد مقابل این تیم برسد. قصد مقایسه ندارم اما در مورد کیروش حرف بسیار زیاد است ولی چون اینجا نیست که پاسخ دهد، بیانصافی است در موردش صحبت کنم اما حتی مطرح کردن اسمش هم بیحیایی است. او از موضع بالا و تحقیرآمیز به ما نگاه میکند. من با وجودی که نیمکت تیم ملی را حق اسکوچیچ میدانم اما اگر جای او بودم، میرفتم و این همه تحقیر را نمیپذیرفتم که همه در موردش اظهارنظر کنند.
حاجرضایی گفت: حالا برمیگردیم به همان تک کلمه مَرد. باید مثل دانشمندی که روز روشن با چراغ دنبال آدم میگشت باید دنبال مَرد در جامعه فوتبالیمان بگردیم، کسانی که صفات مردانگی دارند و پایبند به اصول اخلاقی هستند. از آن دسته از مردانی که خانهنشین شدهاند هم کاری برنمیآید. دلیل خانهنشینی آنها هم همین است. حرفی که در جامعه ما تکراری است، اینکه شریف زیستن خیلی سخت است خصوصاً در این فضاهایی که ما در جامعه فوتبالمان داریم. تغییر اسکوچیچ خارج از اصول جوانمردی است و این امر ورزش ما را به لحاظ اخلاقی لگدکوب کرده و چهره زشتی را از خود به دنیا نشان میدهد. تغییر سرمربیای که شکستی نداشته در آستانه جامجهانی کاری اخلاقی نیست، آن هم در شرایطی که مسیری سخت را برای ما هموار کرده است. هستند کسانی که دلیل میآورند او بازیکنان خیلی خوبی در اختیار داشته و در گروه سادهای بوده است، اما همینها اگر در نقش سرمربی روی نیمکت بنشینند، متوجه میشوند که این نیمکت چقدر استرسزاست.
وی اضافه کرد: در سالیان طولانی فعالیتم در فوتبال چه مربیانی را دیدم که قرص ایندرال خوردند و از استرس و فشار زیاد سِرُم زدند و روی نیمکت نشستند. ای کاش کسانی که اظهار نظر غیرواقع بینانه در این مورد دارند، یک بار روی نیمکت نشسته و در راهروهای تنگ و باریک که منجر به زمین بازی میشود و آن را دالان وحشت باید خواند یا در رختکن، بودند تا بدانند چه فضای استرسزایی هست. من نباید اسم بیاورم و نمیآورم. برای تیمی کار مشاوره میکردم. یک نکته فنی را میخواستم به سرمربی بگویم. او رفیق صمیمیام بود. دیدم رنگش زرد است و به او آمپول زدهاند. بعد از چند روز گفتم چرا با خودت این کار را میکنی. در واقع پشت صحنه این فوتبال چیزهایی هست که ما نمیبینیم. یعنی درون این آدم محجوب و آرام چه تلاطمی وجود دارد که فقط جامعه فوتبال آن را میفهمد و چقدر بد است که تحقیرآمیز بگویند مربی خونه به خونه. چرا سویه درخشان کارش را نگاه نمیکنید که خیلی راحتتر و سریعتر از گذشته به جامجهانی رسیدیم.
پیشکسوت فوتبال عنوان کرد: کاری به صحت و سقم ماجراهایی که از فوتبال ما مطرح میشود ندارم ولی همه اینها بار منفی دارد، اتفاقاتی که رخ میدهد و برای اولین بار در تاریخ فوتبال است که میبینیم نایب رئیسش بازداشت و رئیس فدراسیون بعد از 11 ماه عزل میشود. حرفهایی میشنوم که نمیدانم راست است، خوشبختانه نزدیک به هیچ سیستم ورزش مملکت نیستم اما دلم میسوزد که اینجا به آدم شکست خورده مدال میدهند.
حاجرضایی گفت: 8 سال با کی روش کار کردیم، دو جامجهانی رفتیم، هم با او، هم با مهاجرانی، هم با طالبی و برانکو به مرحله بعدی صعود نکردیم. تاریخ دارد برای یک هموطن دیگر مرحوم ایویچ تکرار میشود. میگویند اسکوچیچ در حد دبستان خوب بوده، حالا یکی در حد دبیرستان لازم داریم. اشتباه میگویید چون جام جهانی دانشگاه است و دبیرستان نیست. ضمن اینکه خودتان در حد دانشگاه هستید؟ خودتان درک مناسب از فوتبال دارید؟ اینکه کسی مخالف حرف من بگوید ناراحتم نمیکند ولی از حرف کسانی آزار میبینم که خیلی ناجوانمردانه اظهار نظر کرده و حقایق را نمیبییند یا تعمداً چشمشان را میبندند. خدا گواه است یک بار هم اسکوچیچ را ندیدهام اما به عنوان یک انسان اذیت میشوم که جامجهانی حقش هست، چرا باید همانطور که از ایویچ جامجهانی را گرفتید، از اسکوچیچ هم بگیرید؟ در فرانسه چه اتفاقی افتاد، آیا این سقف آرزوهای ماست که از گروهمان بالا بیاییم، فقط همین؟ این دردنامه خیلی طولانی است.