رئیس کمیته ملی المپیک ایران در واکنش به مهاجرت های ورزشکاران ایران گفت: ما یک سلسه عوامل کششی و رانشی داریم. عوامل رانشی عواملی است که بستری ایجاد می کند که یک قهرمان به خارج از کشور برود و با نارضایتی و رنجی که در او ایجاد می شود از کشور فاصله می گیرد و خارج از کشور مطالبه ایجاد می کند.

سرویس ورزشی جی پلاس، سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ایران درباره دلایل مهاجرت ورزشکاران و مواردی که در این خصوص باید در مدیریت حوزه ورزش مورد توجه قرار بگیرد، گفت: به بحث مهاجرت ورزشکاران باید به لحاظ مفهومی پرداخته شود. بین مهاجرت و فرار نخبگان باید تفاوت قائل شویم. مهاجرت یعنی گردش نخبگان و قهرمانان؛ یعنی ورزشکاری لژیونر می شود و مثل یوسف کرمی که به  کرواسی رفته، باز می گردد و هویت شان ایرانی است. ضمن اینکه انگیزه های مختلفی دارند اما آن ها سیاسی نیست. در واقع برای شرایط بهتر زندگی، درآمد بهتر و تجربه بیشتر موقتا از کشور می روند ولی به هویت و وطن اتصال ریشه ای دارند.

صالحی امیری ادامه داد: اما وجه دوم و منفی آن فرار نخبگان است به نحوی که به هر دلیلی می روند و ترک تابعیت می کنند و البته بازگشتی به ملت نخواهند داشت. این وجه دوم در ورزش نادر است و به لحاظ آماری در کل قهرمانان که اینگونه مهاجرت کردند زیاد نیستند. اما ما ورزشکاران زیادی داشتیم که از ایران رفتند اما رفت وآمد می کنند و این مهاجرت نیست. ما پیشکسوتان مقیم زیادی خارج از کشور داریم.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اساسا نوع رویکرد به پدیده مهاجرت باید کلان و ملی باشد. مهاجرت یک پدیده تاریخی در دنیای مدرن است. الان ما جمعیتی از مهاجران داریم که برای تحصیل می روند و برمی گردند. ورزش یک پازل از موضوع مهاجرت ملی و نه مستقل از آن است. پایین ترین آمار اینگونه مهاجرت ها نیز مربوط به ورزش است. من دغدغه تهدیدی به این موضوع ندارم و آن را آسیب تعریف می کنم که باید آن را آسیب شناسی کنیم.

صالحی امیری با بیان اینکه عوامل رانشی در این مهاجرت ها تاثیرگذار هستند، گفت: ما یک سلسه عوامل کششی و رانشی داریم. عوامل رانشی عواملی است که بستری ایجاد می کند که یک قهرمان به خارج از کشور برود و با نارضایتی و رنجی که در او ایجاد می شود از کشور فاصله می گیرد و خارج از کشور مطالبه ایجاد می کند. بحث مقدس یا نامقدس و ارزش و غیرارزش کردن این موضوع اشتباه است.

او در ادامه صحبت های خود در خصوص شرایط ورزشکاران گفت: وقتی یک قهرمان المپیک زیر پنج میلیون تومان درآمد دارد و به او پیشنهاد بین 5 تا 10 هزار یورو داده می شود این یک عامل رانشی خواهد بود. ورزشکار می گوید من احساس نیاز می کنم که مدتی به خارج از کشور بروم و بازی کنم. ماباید عوامل کششی را افزایش بدهیم و این افراد را به عنوان سرمایه ملی به رسمیت بشناسیم. ما هنوز نتوانستیم مسئله اشتغال قهرمانان را حل کنیم. در دولت مصوبه داریم و براساس آن قهرمانان باید در وزارت خانه ها جذب شوند اما دستگاه ها این کار را نمی کنند.

رئیس کمیته ملی المپیک اظهار کرد: افراد بیشتر نسبت به آینده خودشان فکر می کنند. سهراب مرادی، حمیده عباسعلی و حسن یزدانی آسیب دیده هستند و باید احساس امنیت شغلی کنند. همه کشورها سرمایه گذاری می کنند و ما این را به عنوان اصل اساسی سیاست گذاری باور داریم و می دانیم باید به آن توجه کنیم اما باید به منابع فکر کنیم. دولت باید کمک کند تا ورزشکاران را پوشش بدهد. اینکه کمیته و وزارت باید پاسخگو باشند را رد نمی کنم اما باید با موانع و محدودیت ها آشنا شد. هیچ ورزشکاری نیست که با او هم درد نباشیم اما منابع را چه کار کنیم؟ دولت باید بیاید تا به نیازهای مجموعه قهرمانان پاسخ داده شود.

صالحی امیری در پایان گفت: یکی از بحث های جدی جامعه نخبگی ایران، منزلت خواهی و لزوما معیشت خواهی نیست. یعنی تکریم، دیده شدن و هویت بخشی برای آن ها مهم است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.