به گزارش ایرنا، با آغاز دولت یازدهم صنایع کوچک فعالیت های سازنده و رو به رشدی را آغاز کردند و با این راهبرد بسیاری افراد جویای کار صاحب شغل شدند؛ لذا در شرایط کنونی که مشکلات اقتصادی، کشور را تا حدودی دچار مشکل کرده است می توان با توسعه این صنایع گام های موثری را پیشرفت و توسعه کشور و استان همدان برداشت.
به گفته کارشناسان وابستگی اقتصاد ایران به صادرات نفتی در طول سالیان گذشته عامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران است و در این شرایط توجه به تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی می تواند راه گشای توسعه اقتصادی کشور باشد.
کارشناسان معتقدند که حال بهترین فرصت برای توسعه صنایع غیر نفتی است و در این راستا توسعه صنایع کوچک و حتی متوسط رمز توسعه اقتصادی دهه آینده است؛ چراکه با توسعه صنایع غیر نفتی علاوه بر تولید ملی، فرصت های شغلی برای جوانان ایجاد می شود.
بررسی ها نشان می دهد صنایع کوچک و متوسط از چهار راه کار آفرینی، پویایی صنعت، نوآوری و تغییر فناوری و در نهایت ایجاد فرصت های شغلی و افزایش درآمد بر اقتصاد جهانی تاثیر گذار هستند.
هر چند صنایع بزرگ هنوز هم مورد توجه سیاست گذاران اقتصادی است اما مزیت های صنایع کوچک و متوسط، این صنایع را در تولید بیشتر کالاها به انتخاب اول تبدیل کرده است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت واحد های صنعتی دارای 10 تا 49 نفر پرسنل به عنوان واحد های کوچک صنعتی و واحد های دارای 50 تا 149 نفر پرسنل به عنوان واحد های متوسط صنعتی محسوب می شوند.
صادق نجفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بیش از 90 درصد صنایع کشور در قالب 81 هزار واحد صنعتی دارای پروانه را صنایع کوچک تشکیل می دهند، که تلاش داریم با به کارگیری سیاست های توسعه ای و حمایت های ویژه و همچنین فراهم آوردن زیرساخت های لازم، رقابت پذیری صنایع کوچک و متوسط کشور را افزایش دهیم.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه بین المللی واحدهای کوچک و متوسط صنعتی از 21 تا 23 مرداد ادامه داد: این نخستین بار است که اینچنین نمایشگاهی برای شناساندن صنایع کوچک و متوسط برپا شد و امیدواریم بازدیدکنندگان با الگو برداری از این صنایع، به دنبال ایجاد اشتغال و تولید ملی باشند.
رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و متوسط شهرک های صنعتی ایران اضافه کرد: این فرصت مناسبی است که علاقه مندان با بازدید از این نمایشگاه، از تولید کنندگان الگو برداری کرده و اقلامی که از خارج از کشور وارد می شود را با بومی سازی در داخل کشور تولید کنند.
نجفی تاکید کرد: لایحه حمایت از صنایع کوچک به دولت ارایه شده که پس از تصویب به مجلس می رود.
یکی از سفالگران شهر جهانی لالجین همدان نیز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: در این شهر صنایع کوچک اغلب در زمینه سفال فعالیت می کنند که همین امر بیکاری را در شهر ما به صفر رسانده است.
علی گنجی راد اضافه کرد: در وضعیتی که خیلی از شهرها با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند، در لالجین نیروی کار کم است و باید برای حل این مشکل تلاش کرد.
وی افزود: اگر مواد اولیه همچون لعاب تامین شود کارگاه ما توانایی کارکردن در سه شیفت کاری را دارد و این موضوع می تواند به توسعه اقتصادی استان کمک شایانی کند.
این هنرمند سفالگر که از کودکی با این رشته آشنایی دارد، گفت: در حال حاضر بخش عمده ای از مواد اولیه صنایع سفال لالجین از شهرهای دیگر تامین می شود که در صورت راه اندازی صنایع کوچک تولید مواد اولیه در لالجین، علاوه بر سرعت بالا، کاهش هزینه حمل و نقل و تولید بیشتر، در اشتغالزایی و صادرات کالا نیز می توانیم موفق تر عمل کنیم.
گنجی راد گفت: از زمانی که واردات کالای چینی به شهر جهانی لالجین ممنوع شد، تولید سفال و کارگاه های سفال گری رونق گرفته است.
این تولید کننده سفال با اشاره به اینکه 65 زن سرپرست خانوار شناسایی و وارد این عرصه شده اند، گفت: این افراد با یادگیری هنر مینا کاری زیر نظر اساتید کارگاه، در منزل خود سفال میناکاری تولید می کنند.
گنجی راد ادامه داد: با این کار علاوه بر اشتغالزایی و ایجاد درآمدخوب برای زنان سرپرست خانوار، هزینه های تولید کاهش یافته و همچنین از لحاظ فرهنگی و اجتماعی کمک حال جامعه شده ایم.
وی نبود صنعت بسته بندی سفال در لالجین را یکی از کمبود ها دانست و افزود: این شهر قابلیت های ایجاد صنایع کوچک در زمینه بسته بندی سفال را دارد که می تواند کمک زیادی در صادرات این محصول کند.
استان همدان به دلیل ظرفیت های متنوع و گسترده در عرصه های مختلف اقتصادی، صنعتی و گردشگری، قابلیت های فراوانی برای راه اندازی صنایع کوچک و متوسط در رشته های مختلف وجود دارد که با کمی همت می توان با این صنایع کوچک، چرخ بزرگ صنعت کشور را به حرکت در آورد.
9904/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.