به گزارش ایرنا، طی سال های گذشته بهسازی و طرح ویژه مقاوم سازی مسکن روستایی یکی از دغدغه های مهم دولت بوده تا از این طریق سطح کمی و کیفی واحدهای مسکونی در این مناطق ارتقا یابد و کسب و کار و وضعیت معیشت در روستاها رونق گیرد.
بهسازی روستاها که در راستای فراهم سازی زمینه توسعه و عمران روستاها تهیه و اجرا می شود، پایه آن از سال 1362 در کشور آغاز شد که با توجه به اقدامات انجام شده این طرح در دولت یازدهم و دوازدهم سرعت بیشتری گرفت.
نگهداشت جمعیت روستایی، بهبود و اصلاح ساختار کالبد روستاها، ایجاد محیطی مناسب برای زیستن، ارتقای سطح کیفی زندگی روستاییان و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها از اهداف مهم تهیه و اجرای طرح هادی و بهسازی روستایی به شمار می رود که سرآغاز توسعه روستایی است و شمار زیادی از روستاها در صف اجرای این طرح قرار دارند و حالا با همت دولتمردان آهنگ این طرح شیب تندی گرفته است.
در این میان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهادی است که وظیفه اجرای طرح هادی و بهسازی روستایی و در کنار آن مقاوم سازی مسکن روستایی را بر عهده دارد؛ وظیفه ای خطیر که علاوه بر جلب رضایت ساکنان روستا، باید بر حفظ بافت سنتی روستا نیز اهتمام ورزند؛ بافتی که به طور قطع می تواند زمینه ای برای توسعه گردشگری شود، ظرفیتی عظیم که در روستاها نهفته است.
در این میان ملایر یکی از شهرستان هایی است که طبق سرشماری سال 95 دارای 204 روستای دارای سکنه و 28 هزار و 122 واحد روستایی است و 31 هزار و 500 خانوار در این روستاها با جمعیتی افزون بر 100 هزار و 392 تن ساکن هستند.
طی سال های اخیر با اقدامات انجام شده در این شهرستان روستاهای زیادی بویژه روستاهای بالای 20 خانوار بهسازی شده اند که طبق گزارش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این شهرستان، عملیات اجرایی طرح هادی 37 روستا قبل از سال 92 آغاز و از سال 92 تاکنون طرح هادی و بهسازی 34 روستای ملایر اجرایی شده است.
39 درصد از طرح هادی و بهسازی روستایی در شهرستان ملایر در دولت یازدهم انجام شده که با پیگیری ها و تلاش های صورت گرفته، این میزان بهسازی در حال افزایش است، اما به گفته مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر رشد شاخص بهسازی در این شهرستان نیازمند جذب اعتبارات بیشتر است.
داود سوری در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده بیش از 150 میلیارد ریال در سال 97 برای پاسخگویی به نیاز روستاها در حوزه بهسازی و محیط روستایی مورد نیاز است که امیدواریم برای ارتقای این شاخص، این میزان اعتبار مصوب و تخصیص کامل آن ابلاغ گردد.
وی افزود: تاکنون در حوزه عمران و بهسازی روستایی در 97 روستای ملایر طرح هادی و بهسازی اجرا شده که از این تعداد فاز نخست بهسازی در 67 روستا به اتمام رسیده است.
سوری بیان کرد: همچنین فاز دوم بهسازی در 20 روستا نیز به اتمام رسیده است که به طور عمده در روستاهای با جمعیت بالا و جزو بزرگترین روستاهای این شهرستان هستند و نیاز بود فاز دوم بهسازی در آنها اجرا شود.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته با استفاده از قیر اعتباری، بخش عمده ای از بهسازی روستاها انجام شد، ادامه داد: سال گذشته حدود یک هزار تن قیر اعتباری در روستاهای ملایر اجرا و آسفالت 30 روستا انجام شد.
مدیر بنیاد مسکن ملایر بیان کرد: سال جاری نیز برنامه ریزی های لازم برای جذب حدود 2 هزار تن قیر اعتباری در دستور کار است تا بهسازی و آسفالت معابر برای 30 روستای دیگر نیز انجام شود.
سوری متوسط بهسازی روستایی در کشور را 40 و در استان همدان حدود 50 درصد عنوان کرد و افزود: شاخص بهسازی در این شهرستان 48 درصد است که برای ارتقای شاخص بهسازی در ملایر نیازمند تخصیص اعتبارات از منابع استانی، نفت و گاز در کمیته برنامه ریزی در سال 97 هستیم.
وی گفت: سال گذشته 47 میلیارد ریال اعتبار مصوب از محل منابع استانی، ملی، ماده 23 و ماده 12 داشتیم که در مجموع حدود 23 میلیارد ریال آن معادل 50 درصد تخصیص یافت که بیشتر برای پرداخت دیون سال های قبل هزینه شد.
سوری گفت: از محل قیر اعتباری 30 روستا را برای جدولگذاری، زیرسازی و آسفالت در دست اقدام داریم که نیاز به اعتبار دارند.
وی یادآور شد: چنانچه 60 روستا بهسازی و آسفالت آنها به اتمام برسد، با احتساب 97 روستا تعداد روستاهای بهسازی شده در این شهرستان به 157 روستا می رسد و شاخص بهسازی این شهرستان ارتقا پیدا می کند.
وی همچنین درباره مقاوم سازی مسکن روستایی ملایر بیان کرد: این شهرستان دارای 28 هزارو 122 واحد روستایی است که از این تعداد تاکنون 15 هزارو 247 واحد مسکن روستایی مقاوم سازی شده است.
مدیر بنیاد مسکن ملایر با بیان اینکه 54 درصد از خانه های روستایی این شهرستان مقاوم سازی شده است، افزود: با توجه به ضرورت ماندگاری روستاییان در روستاها و تقویت چرخه تولید و اشتغال، روستاییان باید خانه ای امن برای سکونت داشته باشند.
سوری در این راستا نقش بانک های عامل را در پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی مهم برشمرد و گفت: بانک های عامل نیاز است همکاری بیشتری در اخذ ضمانت های مورد نیاز برای پرداخت این تسهیلات داشته باشند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت قابل توجهی که در زمینه صدور سند واحدهای روستایی وجود دارد، اظهار کرد: چنانچه بانک های عامل سند مالکیت واحدهای روستایی را به عنوان ضمانت بپذیرند، تعداد قابل توجهی از روستاییان می توانند از تسهیلات مقاوم سازی مسکن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: تاکنون 19 هزارو 811 سند مالکیت در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر این شهرستان صادر شده که با توجه به اختلاف تعداد سند صادر شده و واحدهای مقاوم سازی شده، چهار هزار واحد قابلیت استفاده از سند مالکیت برای ضمانت دریافت تسهیلات را دارند.
وی ابراز کرد: این در حالیست که شهرهای زیر 25 هزار نفر نیز می توانند بر اساس قانون از تسهیلات مسکن روستایی استفاده کنند که این امر می تواند گامی موثر در راستای پیشرفت شهرستان باشد.
سوری شاخص این شهرستان در زمینه صدور سند مالکیت را 70 درصد عنوان کرد و افزود: سال گذشته یک هزارو 950 فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی برای ملایر مصوب شد که از این تعداد یک هزارو 293 واحد به بانک های عامل ابلاغ و 950 فقره عقد قرارداد شدند.
وی بیان کرد: سال گذشته بازنگری پنج روستا همچون روستای هدف گردشگری 'مانیزان' انجام شد که امیدواریم امسال با توجه به رویداد همدان 2018 و برگزاری جشنواره شیره پزی، بتوانیم اعتبار ویژه ای را برای این روستا بگیریم.
به گزارش ایرنا، از مجموع 204 روستای دارای سکنه این شهرستان، 163 روستا بالای 20 خانوار و 41 روستا زیر 20 خانوار است که برای تمامی روستاهای بالای 20 خانوار طرح هادی هستند و روستاهای زیر 20 خانوار نیز تعیین محدوده شده اند.
تاکنون طرح بهسازی در 97 روستای ملایر اجرا شده و 15 هزارو 247 واحد مسکن روستایی مقاوم سازی شده است.
7528/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.